|
Post by Bazylia on Mar 28, 2006 21:50:36 GMT 1
Przenoszê do nowego tematu: Dobra... TO jest ca³kiem nowy Taniec Wampirów: gportal.hu/gindex.php?pg=4903757 Mam teraz przez nich powa¿ny dylemat... nie wiem która wersja gorsza - wêgierska czy broadway'owska... O bez kitu... Wêgierska masakra kud³atymi wampirami... ____________________ Broñ Bo¿e wêgierskie wampiry ogl¹daæ. A s³uchaæ jeszcze gorzej.... Ja naprawdê patriotka jestem w kwestii wampirycznej! ____________________ Broñ Bo¿e wêgierskie wampiry ogl¹daæ. A s³uchaæ jeszcze gorzej.... ____________________ Oj œwiêta prawda... ale poœmiaæ siê mo¿na. Fryz Krolocka wymiata, chyba sobie zapo¿yczyli od Markowskiego ew. Wodeckiego (Polska s³awna? ;D). Ja naprawdê patriotka jestem w kwestii wampirycznej! ... bez komentarza... ;D ____________________ Tego siê nie da s³uchaæ... to jest po prostu denne. Wszystko denne: - Sara denna - jej g³os denny - Kroloœ denny do potêgi n-tej, gdzie n->nieskoñczonoœæ - ju¿ ja by³bym lepszym Krolosiem, nie oszukujmy siê - dekoracje, a w zasadzie ich brak denne. Jesli ot powsta³o lub ma powstaæ to niech lepiej oni zaprzestan¹. To ja ju¿ wolê Mikie Boy'a... ____________________ No tak to bywa jak coœ jest niskobud¿etowe... Wtedy trzeba przerabiaæ stare zu¿yte przeœcierad³o na koszulê nocn¹, a pelerynê zszywa siê z recyklingowych worków na œmieci. W których to poszukiwaniu Kro... temu kolesiowi co udaje Krolocka :] zwichrzy³ siê nieco fryz, jak sam zauwa¿y³eœ. Dodatkowo - zw³aszcza z bliska, na zdjêciu - wygl¹da jakby mia³ doklejon¹ twarz. To ju¿ wolê makija¿ robiony olejn¹. A poza tym beznadziejnie siê poruszaj¹. Zero wampiryzmu. Krolock pl¹cze siê po scenie jakby nie wiedzia³ co ze sob¹ zrobiæ a Sara stoi w miejscu jakby te¿ nie wiedzia³a. I tylko ten szal gniecie. A ktoœ go prasowa³, no :] P.S. Nawet ja by³abym lepszym Krolockiem. P.P.S. To ¿e mam dziœ wielk¹ ochotê komuœ/czemuœ mocno pojeŸdziæ nie zmienia faktu ¿e oni i tak s¹ beznadziejni.
|
|
|
Post by Kaja on Mar 28, 2006 22:06:11 GMT 1
Ja tez jestem patiotką
O ja nie mogę to po prostu brak słów. Kto powiedział, że u nas uboga dekoracja? Tam to w ogóle brak dekoracji. Gdzie schody? Ja się pytam gdzie schody? A Krolock to chyba kelnera udaje. Fryzura Sarah w stylu punk albo coś w tym rodzaju i ogólnie dziewcze bez życia ( a może ona już jest wampirem?). Nawet jej szal jakiś taki skąpy. Znowu brak funduszy. Rude loki Krolocka! To ja już wolę platynowy blond albo tego szopa na głowie Crawforda. I co oni zrobili z moją pelerynką?! ta czarna firanka babuni jest do kitu. Ogólnie to straszny kit i ten język wegierski strasznie mnie śmieszy
Idę odreagować.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 28, 2006 22:10:54 GMT 1
Nasza dekoracja mo¿e i uboga ale wystarczaj¹ca. Poza tym na tym polega magia teatru ¿eby sobie radziæ w ubogich dekoracjach. Ale uwaga - one musz¹ byæ! A w tym kawa³ku ich nie ma... Rany... i ja narzeka³am na kelnerskie wdzianko naszego polskiego Krolocka... Zwracam honor... Loki Krolocka... nie wiem czy rude, wiem, ¿e jakieœ sprane. Widaæ ¿e nie u¿ywa do w³osów Vanisha tylko chlorowych wybielaczy. Schodów nie ma bo wszystko z czego da³o siê zbudowaæ rusztowanie posz³o na fryzurê Krolocka. Dziewczê siê chyba nie wyspa³o. O, to siê zgadza w sumie. Bo i przeci¹ga siê i buziê otwiera tak szeroko jakby ziewa³a. Masakra... masakra... po trzykroæ masakra...
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Mar 28, 2006 22:13:14 GMT 1
No to mamy ju¿ ró¿ne hipotezy co do peleryny Krolesia (nowa nazwa na to COŒ)
- Bazylii - worek na smieci - Kai - czarna firanka babuni - moja 1 - welon pogrzebowy lub suknia Arabki - moja 2 (po przemyœleniach) - facet nurkowa³ po koszach na œmieci, by znaleŸæ worki na œmieci na swoj¹ pelerynê, przez co mu siê tak w³osy potarga³y. A ten makija¿ to po prostu jakieœ resztki zostawi³y œlad na twarzy.
Co do Sary to ona gêga a nie œpiwa, no mo¿e conajwy¿ej kwakaæ.
A dekoracje, o jakich dekoracjach mowa, chyba nie o tych œwiat³ach z disco wziêtych ;]
I nie ¿ebym ja po kimœ jeŸdzi³ i kogoœ obra¿a³ ]:->
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 28, 2006 22:21:58 GMT 1
"Kroleœ" wymiata... Najlepsza jest teoria po przemyœleniach. Œwiat³a jak z disco, fakt. O œpiewie nie bêdê siê wypowiadaæ. Kroleœ - masakra... Sara - có¿, kwakanie jest bardzo na czasie.
Kwizar... no co Ty... MY i je¿d¿enie po kimœ? nieee... sk¹d¿e¿ by znowu... ;D
|
|
|
Post by Gato Nephist on Mar 29, 2006 16:05:15 GMT 1
Sara - brzydka. Krolock - brzydki. Scenografia - nieistniejąca. Natomiast śpiew mi się podoba. Tak jest, PODOBA.
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
|
Post by Kwizar on Mar 29, 2006 21:00:08 GMT 1
Tak btw. to oni nie œpiewaj¹ po wêgiersku tylko po niemiecku, albo jakiœ mix, przynajmniej ja nic wêgierskiego tam nie wy³apujê.
Co do tego ziewania Sary, to i owszem mo¿e ziewaæ, bo ¿e tak powiem jest na pierwszym stopniu wtajemniczenia œpiewaczego - œpiewaæ jak najszerzej tak, jak by siê ziewa³o. Chocia¿ z drugiej strony to ona jest pewnie znudzona tym Krolesiem, jak sobie pomyœli o jakimœ innym z Wiednia, czy Warszawy (ten z W-wy chyba jest zajêty ]:-> )
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 29, 2006 22:11:24 GMT 1
Tak btw. to oni nie œpiewaj¹ po wêgiersku tylko po niemiecku, albo jakiœ mix, przynajmniej ja nic wêgierskiego tam nie wy³apujê. No po niemiecku. Znaczy siê próbuj¹, wychodzi im akcent coœ a la Lord Vader. Chocia¿ z drugiej strony to ona jest pewnie znudzona tym Krolesiem Wcale siê nie dziwiê. Pewnie sobie biedaczka myœli: "I znik¹d pomocy..." jak sobie pomyœli o jakimœ innym z Wiednia, czy Warszawy (ten z W-wy chyba jest zajêty ]:-> ) [gleba] Kwizar, ten z Wawy, ale który? [radocha] Zreszt¹ bez ró¿nicy, musia³aby sobie zaj¹æ miejsce w kolejce, która nawiasem mówi¹c pewnie ca³kiem spora jest. (rany, co ja wypisujê ;D) Jakby to powiedzia³a Hasata: a to siê ju¿ poligamia nazywa. P.S. Wszystkie wampiry z Wawy chyba ju¿ s¹ zajête ;D
|
|
|
Post by Kaja on Mar 30, 2006 7:22:13 GMT 1
Tak btw. to oni nie œpiewaj¹ po wêgiersku tylko po niemiecku, albo jakiœ mix, przynajmniej ja nic wêgierskiego tam nie wy³apujê. U mnie śpiewają po wegiersku jak wejde na stronę i wydaje mi się, że to sa ci sami aktorzy co w spocie. To tak śmiesznie brzmi. Przypomina mi się stary skecz kabaratu Laskowika i Smolenia "Z tyłu sklepu" Tam włąsnie była podobna wstawka wegierska.
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
|
Post by Kwizar on Mar 30, 2006 13:29:02 GMT 1
Tak, to na stronie to wêgierski (nie odpala³o mi tego na pocz¹tku, ssskandal), ale to ze spotu to oczywiœcie niemiecki. Wêgierska wersja w ich wykonaniu jest 100x lepsza od tej po niemiecku. I Sara nie gêga a œpiewa Kroleœ troszkê za brutalny, ale powiedzmy, ¿e przy innych uchybieniach perukowo-makijarzowych mu to wybaczê...
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 30, 2006 21:41:18 GMT 1
No wêgierska wersja jest du¿o lepsza. Jak siê nie patrzy na zdjêcie to nawet mo¿na ich s³uchaæ. Krolesia g³os mi siê z czymœ kojarzy, ale nie wiem z czym. I te¿ ma coœ a la tremolka, ale w wampirycznych kwestiach nadal jestem patriotk¹ A Kroleœ nie tyle za brutalny to jak dla mnie tak jakoœ z ¿ab¹ siê trochê kojarzy (wybacz Krolesiu ;D). P.S. A zwróciliœcie uwagê na make-up r¹k? [za³amka] Wg teorii Wiewióry - plakatówka - no wiecie, tn¹ koszty. Autorytatywnie stwierdzam ¿e w tym wzglêdzie polska wersja jest DUUU¯O lepsza. Mieliœmy okazjê siê przyjrzeæ to wiem co mówiê
|
|
|
Post by Gato Nephist on Mar 30, 2006 22:46:50 GMT 1
To tam na stronie ktoœ coœ œpiewa? Nic nie s³yszê.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 30, 2006 22:49:46 GMT 1
Œpiewa, tylko siê d³ugo ³aduje. Ale jak Ci nie dzia³a to nie ma sprawy, mogê nagraæ i przes³aæ ;D
|
|
|
Post by Gato Nephist on Mar 30, 2006 23:00:48 GMT 1
Zrobi³abyœ to? By³abym wdziêczna ^_^
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 30, 2006 23:03:50 GMT 1
Nie ma sprawy, to jutro wieczorem podrzucê
|
|