|
Post by Kaja on Nov 12, 2005 7:36:15 GMT 1
Ja melduje, że wczoraj zaglądałam, ale póżniej i nikogo nie było. Zresztą ja też oglądałam HP robiąć sobie smaka na IV część. Nattie oczywiście po przeczytaniu pojawi się mała recenzja. Co?
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 12, 2005 19:09:36 GMT 1
Ja chyba Kay nie dokoñczê. Nienawidzê, nienawidzê czytaæ na kompie. Kaju, to kiedy na HP 4 siê wybierasz? Nattie, ¿yjemy, uczymy siê do klasówki z WOSu, powtarzamy coœ niecoœ matmê i budujemy ³ebsajta, teraz bêdzie mo¿e wiêcej, bo mam zgodê od autorki strony z fajnymi artyku³ami na ich t³umaczenie. Hehe ;D Niech g³upawka bêdzie z Wami
|
|
|
Post by Kaja on Nov 13, 2005 13:14:23 GMT 1
Nastawiamy się na dzień premiery czyli na 25 i mamy nadzieję, ze uda nam się załatwić bilety do "Kijowa" (dla niezorientowanych to takie duże krakowskie kino, ale nic z tych multipleksów). Jeśli się nie uda pozostaje "Multikino" a w ostateczności nasze małe kino w Bochni. Wybór duży ciekawe gdzie trafimy. A czy ktoś jeszcze się wybiera?
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 13, 2005 17:42:44 GMT 1
No có¿, próbujemy zorganizowaæ mafijne wyjœcie do kina, na pewno ja siê piszê i na pewno Kwizar, namawiamy jeszcze Helen. Wiewióra z nami nie chce iœæ ;D Aha, planowaliœmy iœæ w dniu premiery, 25, ale poniewa¿ nie maj¹ w przedsprzeda¿y, to chyba pójdziemy w sobotê 26, ¿eby przeczekaæ ten najwiêkszy pi¹tkowy t³ok Dzisiaj puœcili mnie za kierownicê, na szczêœcie nie naszej Xantii tylko dziadka Nubiry (faktycznie, podobna do Corsy), mam na koncie 40 km
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Nov 13, 2005 20:11:26 GMT 1
Hej, hej! Wróciłam ze stolicy! Czy ja kiedyś pisałam/mówiłam, że w życiu nie będę jeździć samochodem po Warszawie? Otóż jeździłam i bardzo mi się podobało Nie spotkałam się z jakimś szczególnym chamstwem, ale ze specjalną uprzejmością też nie. Zrobiłam przez 3 dni jakieś 750 km Jutro ani we wtorek nie mam zajęć, ale mam zamiar posiedzieć trochę na uczelni, zająć się przygotowaniami do pracy magisterskiej... Pozdrawiam
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
Zabić. Zakopać. Odkopać. I zabić jeszcze raz. Powtarzać aż do skutku.
|
Post by Fanti on Nov 14, 2005 15:44:45 GMT 1
buziakuję i tulę wszystkich mocniutkooo;* nie miałam internetu przez cały, dłuuuuugi tydzień, przez co myślałam, że zwariuję, aaale, na szczęście już jest wszystko okej, jestem dumną posiadaczką nowego, śliszniusiego modemu, net mi chodzi o wiele szybciej, ech, warto było trochę pocierpieć. ;D co do nowego filmu o Harrym to wybieram się OBOWIĄZKOWO razem z swoim klanem, już kupiliśmy bilety na premierowy seans minutę po północy, aach, nie mogę się doczekać następnego czwartku.
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 14, 2005 17:05:15 GMT 1
Czujê siê pokrzywdzona. U nas nie sprzedaj¹ biletów wczeœniej. Siê znaczy tylko w ten sam dzieñ, chyba godzinê przed seansem. Ale i tak jeszcze sprawdzê no i na pewno pójdê Trzymajcie siê cieplutko i pogodnie w tê paskudn¹ jesienn¹ pogodê
|
|
|
Post by Nattie on Nov 14, 2005 21:23:18 GMT 1
Witam z powrotem odciêtych od Królestwa Upiora! ;D :* Ja tam po Warszawie i tak bym siê ba³a samochodem. ale jak trzeba to trzeba... To ja siê te¿ na Harrego wybiorê, bêdê czu³a ³¹cznoœæ z Wami I tak w ogóle to zdrowiejê. Za to moje sprzêty laboratoryjne padaj¹ jeden za drugim, @$#*&$*#&%)#> Ja kcem nowy!!!
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 15, 2005 20:54:04 GMT 1
[g³aszcze biedn¹ Nattie po ³ebku] Zdrowiej szybciutko Ja tylko na sekundê, w ramach robienia reklamy w³aœnie siê zarejestrowa³am na pewne forum, och matulu droga, co za BEZNADZIEJA, i to jest OFICJALNE forum, ratunku, litoœci, nasze polskie darmowe serwisy s¹ o WIELE lepsze. No ale czegó¿ to siê nie robi... To lecê siê reklamowaæ ;D Pa "Uuuuuuu, remember when it rained" [niemi³osiernie wyje... eee... ten tego... nuci, siê znaczy ] ____________________ [po kilkunastu minutach] O matko. O matko... Co za pora¿ka. Dobra, uwaga: to jest moja subiektywna relacja z pobytu na forum. Jestem za³amana przez du¿e "z". Tylko teraz mam dylemat: czy bardziej rejestracj¹ i obs³ug¹ konta, prost¹ zaiste jak k³êbek drutu kolczastego w kieszeni, czy stron¹ techniczn¹, czyli ogólnym brakiem estetyki, czy te¿ narodem, który tam uczêszcza (17 tys. coœ tego narodu... du¿o za du¿e jak na dobre forum). Przyk³adowa wypowiedŸ u¿ytkownika: czcionka ok. 20 lub powy¿ej, kolor... zwykle najbardziej wal¹cy po oczach, jaki siê da, przoduje tu gryz¹ca czerwieñ, uroczy ró¿owo-fioletowy cudek rodem z Painta oraz pistacjowa zieleñ [md³oœci]. Pod t¹¿e wal¹c¹ po oczach wypowiedzi¹, zamiast zwyczajowego krótkiego podpisu, jest dajmy na to: spore zdjêcie, podpis, banner, kretyñski dopisek, nie bêdê cytowaæ. Jak ktoœ chce doznaæ pe³nej za³amki dam link do dzia³u "Photos" (masakra). A gdyby ktoœ mia³ w¹tpliwoœci, to jest tak zwane oficjalne forum. (jak siê pewnie Nattie domyœlasz forum JG... by³aœ tam?...) Zjecha³am ich równo, co? Ale powiem Wam coœ, dziewczyny (i Kwizarze): mo¿emy byæ naprawdê dumni z naszego forum, poniewa¿: - jest estetyczne - jest proste w obs³udze - kolorki nie daj¹ po oczach - nie wypisujemy g³upot (na ogó³ ) Mafia Podziemi gór¹!!!
|
|
|
Post by Kaja on Nov 15, 2005 21:50:31 GMT 1
Wiadomo od dawna że górą. Ale teraz fatalny okres. Wszyscy albo chorzy albo w depresji. Ja się nie daję!!! Poprawiam sobie nastrój czytając "Carpe Jugulum"( bardzo swobodne tłumaczenie Chwytaj gardło - no to chyba wiadomo, kto go mamy się spodziewać) w rolach głównych kłótliwy sabat z pewną babcią na czele. Jakby ktoś był zainteresowany to mam polskie tłumaczenie.
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
Zabić. Zakopać. Odkopać. I zabić jeszcze raz. Powtarzać aż do skutku.
|
Post by Fanti on Nov 16, 2005 16:29:06 GMT 1
Ohooo, Kaju, piszę się na to, byłabym wdzięczna, gdybyś mi przesłała. ;D Obecnie moją odskocznią od szkoły i całej ponurej rzeczywistości jest Sapkowski, którego pochłaniam w mgnieniu oka. A konkretniej saga o "Wiedźminie". UBÓSTWIAM po prostu tą powieść. ;D Ach, ach, ach! a Ty, Nattie, nie daj się tam temu wstrętnemu choróbsku! ~*~*~*~*~*~*~ "Niebo spowił cień, serce zapada się w mrok, Niebo spowił cień, obłęd już czeka o krok, Niebo spowił cień, oddaję się dziś twoooooooim snooooooooooooooooom!"
Znów mam obsesję na punkcie "Na orbicie serc" z TW. Mogłabym tego słuchać w nieskończoność. ;D
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 16, 2005 20:16:54 GMT 1
Kaju, ja te¿ poproszê (polsk¹ wersjê). Jesli to jest to co myœlê to jest to jedyna rzecz, jak¹ mogê czytaæ na kompie. Poza ff oczywiœcie. Nie dajcie siê depresji jesiennej ¯ycie mimo wszystko jest piêkne i nic tego nie zmieni
|
|
|
Post by Nuindaeiel on Nov 18, 2005 21:49:11 GMT 1
No witam, moje drogie Chcia³am napisac "szerzej" ju¿ tydzieñ temu, ale nie by³o to mo¿liwe. Mianowicie chcia³am siê podzieliæ wspomnieniami ze Lwowa... wiecie, jaki ³adny budynek tam stoi...? Aleja Swobody i Teatr Wielki to jedno z zadbanych miejsc z mieœcie. Bardzo nastrojowe i jakby to powiedzieæ... zaspokajaj¹ce z nadwy¿k¹ poczucie estetyki :] Jako ¿e mia³am ze sob¹ tym razem aparat tradycyjny, na zdjêcia cyfrowe muszê poczekaæ jeszcze trochê, a¿ 7 osób zgra je na jedn¹ p³ytkê Wracaj¹c do Opery-naprawdê, ju¿ od tylnej strony wiedzia³am, ko³o jakich œcian przeje¿d¿am - nie chcê hiperbolizowaæ, ale jak dla mnie - BARDZO jest podobna do "Naszej", Paryskiej. Nie mo¿na by³o wejœæ do œrodka, ale uda³o mi siê zerkn¹æ na SCHODY No, gdyby nie kolorystyka, to uzna³abym, ¿e to przerobiona O. Granier :] E tam. Wiêcej mo¿e napiszê, jak bede mia³a zdjêcia
|
|
|
Post by Nattie on Nov 19, 2005 10:39:52 GMT 1
Witaj Nuin!! :* To ja sie nie mogê doczekaæ na zdjêcia Opery Lwowskiej (choæ nie tylko). Widaæ, ¿e œlady Upiora s¹ wszêdzie tam, gdzie s¹ phani Napisz wiêceeeej, ladnie plosê! Poza tym to jestem wœciek³a bo wczoraj ca³y dzieñ ostrzy³am soebie z¹bki na czatowanie a tu... wieczorem zasiadam i #$%%($*&)#@$ 'Limited or low connectivity... bla bla bla..." Jestem wyg³odnia³a jak Erik Kayowski bez morfiny, ju¿ dwa tygodnie bez czatu! Mamusiu... [chlip] Poza tym to ju¿ zosta³ mi tylko kaszel starego gruŸlika do wyleczenie, nie jest Ÿle U mnie to normalne.
|
|
|
Post by Kaja on Nov 19, 2005 18:12:05 GMT 1
Czat diabli wzieli, u mnie niestety też. Erik na morfinie? Ja chyba o czymś nie wiem. Nuin witamy z powrotem i zacieramy rączki na opis operry we Lwowie. Na razie przeglądałam przewodnik po Francji z Gazety Wyborczej i niestety rozczarowałam się. Tylko jedno zdanie o operze i żadnych zdjęć
|
|