|
Post by Bazylia on Dec 12, 2005 17:01:28 GMT 1
21 stycznia 2006 (fragment artyku³u prasowego)
(...) Na dzisiejszym, ostatnim a¿ do maja spektaklu "Tañca Wampirów" mia³a miejsce seria kilku interesuj¹cych wydarzeñ. (...) Tak wiêc najpierw hrabia von Krolock, wchodz¹c na scenê dla odœpiewania swojej pierwszej partii, zgubi³ pelerynê. Graj¹cy von Krolocka £ukasz Dziedzic twierdzi³ póŸniej co prawda (w trakcie przerwy uda³o nam siê przeprowadziæ krótki wywiad), ¿e ktoœ na rzeczon¹ pelerynê nadepn¹³. Tak siê akurat sk³ada, ¿e na podejrzanym miejscu siedzia³a jakaœ milutka dziewuszka, nie s¹dz¹ pañstwo chyba, ¿e to ona mog³a byæ winna aferze z peleryn¹? (...) Jak siê okaza³o, tym razem wampiry nie tylko biega³y po widowni, ale niektóre tak¿e siedzia³y na niej przez ca³y czas spektaklu, ucharakteryzowane na zwyczajnych widzów. Interesuj¹cy pomys³, choæ wydawaæ by siê mog³o, ¿e pozostali aktorzy byli zaskoczeni co najmniej tak samo jak widzowie. (...) Na tym jednak nie koniec. Otó¿ po zakoñczeniu spektaklu w tajemniczych okolicznoœciach zagin¹³ hrabia von Krolock oraz obie jego peleryny. Aktualnie spraw¹ zajmuje siê policja. Na razie jednak brak jest jakichkolwiek poszlak, pozostaje nam wiêc tylko mieæ nadziejê, ¿e hrabia jakimœ cudem wróci do maja, kiedy to "Taniec Wampirów" bêdzie ponownie wystawiany na deskach teatru "Roma".
I co na to powiecie? Dziwne, prawda? ;D
|
|
|
Post by Kaja on Dec 12, 2005 18:45:00 GMT 1
To ja może najpierw zajmę się krowami. Fanti zrobiłam krzyżówkę i mnie tez wychodzi genotyp samca AABb bo skoro potomstwo było tylko jednolite (dominujący gen A) to nie mogła się ujawnić homozygota recesywana na maść (aa) którą warunkowałby genotyp samca AaBb skoro samica była na obie cechy homozygotą recesywaną (aabb). Natomiast jeśli ubarwienie było i czarne i czrwone to samiec musiał byc heterozygotą do tego genu(Bb) bo musiała się ujawnić homozygota recesywna waunkująca barwę czerwoną (bb) czyli
samiec AABb * samica aabb jednolity czarny łaciata czerwona gamety Ab AB ab ab potomstwo AaBb Aabb jednolite czarne jednolite czerwone Mam nadzieję, że w miarę to wyjaśniłam i nic nie pokreciłam. Dawno nic nie krzyżowałam, ale kocham to nad życie.
Poczekaj Bazyl bo jeszcze to kiedys opublikują. Jakby co to ja załatwiam czosnek. A zastanawiała się która gdzie go będziecie trzymać. Ma ktoś jakąś trumnę na zbyciu? Fanti wracaj szybko do zdrowia. Wiedzmin pomoże. Jakby ktoś miał skąś płytę to niech da znać.
PS. A propos pelerynek. Ja chyba mam do nich słabość.
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 12, 2005 21:21:13 GMT 1
Ha! Bêdê go trzyma³a w skrzynce na poœciel pod tapczanem w pokoju komputerowym ;D
Kaju. Po co czosnek? Wampiry siê boj¹ czosnku. To w³aœnie trzeba wszelki czosnek wynieœæ z domu... Hm... po zastanowieniu... czosnkiem trzeba obficie nakarmiæ m³odsz¹ siostrê ;D
No ja mam nadziejê ¿e to opublikuj¹. 23 stycznia 2006 roku, po naszej wizycie w Romie, najpewniej.
[g³upawka... wybaczcie... g³upawka i odchy³ jakich ma³o... a mo¿e nie tak ma³o?...]
|
|
|
Post by Neocountess on Dec 12, 2005 22:07:33 GMT 1
A tak w ogóle to... uhh, łasice jedne, Krolocka porywać... przecież on miał być mój! Ymmhh... wiem co powiecie; ma syna - ale co to za syn... Bo napiszę protest songa i odśpiewam go w maju, po "Finale", jak sama pojadę. <demonic laughter> <idzie ćwiczyć zaklęcia niewybaczalne na rodzeństwie>
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 12, 2005 22:16:39 GMT 1
"Krolocka porywaæ... przecie¿ on mia³ byæ mój!" O przepraszam, Almeo, ja nic o takich ustaleniach nie s³ysza³am Taaak, czekamy na protest songa
|
|
|
Post by Nattie on Dec 12, 2005 23:20:48 GMT 1
Co tu siê dzieje? [³apie siê za g³owê] Krowy, wampiry, planowanie porwañ... Na pod³odze czosnek i sztuczne szczêkiz d³ugimi k³ami. Krowie. Ciekawe, jaka to by³a krzy¿ówka? Herbercie!?! No nie... [wpada w g³upawkê, po czym z chichotem chwyta miot³ê i zamiata garderobê] Tak, ostatnio nocne sprz¹tanie to realna codziennoœæ I biurokracja, niech j¹ zaraza. Od nowego roku nowe przepisy, ju¿ wiem, sk¹d bêdzie na becikowe!!! Z nauki!!! [klnie pod nosem] PS. Love krowe - pisa³ byk.
|
|
|
Post by Nattie on Dec 13, 2005 10:53:35 GMT 1
Ha ha ha, pierwsza, pierwsza, pierwsza! ;D [glow=red,2,300]Niech nam ¿yje Kwizar [/glow]dwieœcie lat, bo sto to stanowczo za ma³o. No chyba, ¿e chce trzysta, to siê dogadamy jakoœ. ;D A co Nattie robi o tej porze? Ano siedzi w domu z kafelkarzem (bez skojarzeñ - on w ³azience kuje p³ytki, a ja w pokoju, donoszê k¹tówki i inne takie...). I obiadek ugotuje, jak porz¹dna kura domowa, a co. Dzisiaj gulasz, Kaju
|
|
Bazylia niezalogowana
Guest
|
Post by Bazylia niezalogowana on Dec 13, 2005 11:06:32 GMT 1
[glow=white,2,300]Sto lat, sto lat, niech ¿yje ¿yje nam, niech ¿yje nam!!! A kto? Kwizar wampir!!! Sto lat to za ma³o, sto lat to za ma³o etc. etc. Wszystkiego najlepszego !!![/glow][/color] ;D Omh, Nattie, ale¿ Herbertowi pojecha³aœ... [skrêca siê ze œmiechu] Kaju, dziêki za muzykê (nowy zestaw zdjêæ w roli wygaszacza ekranu... ;D) [g³upawka, wampiryzm i podbne sprawy, czyli mieszanka mocno piorunuj¹ca i na dodatek lepiej siê do mnie nie odzywaæ, bo skojarzenia na potêgê]
|
|
|
Post by Kaja on Dec 13, 2005 11:21:10 GMT 1
Niech ja dorwę tego wampira, który pokąsał moje bydło! (Herbert?!). Zrobie mu krzyżówkę z Allium sativum (czytaj Czosnek pospolity). A co! W stadzie musi być porządek. Żadnego latania o północy i muczenia "Naa orbbbicie sermmuuuuc!" A poważnie to Kwizar SSSSSSSSSSSSSTTTTTOOOOOOOO (albo i więcej) LLLLLAAAATT Ale jako wampirowi to chyba dla Ciebie pestka. Wszystkiego najjj...
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
Zabić. Zakopać. Odkopać. I zabić jeszcze raz. Powtarzać aż do skutku.
|
Post by Fanti on Dec 13, 2005 12:18:13 GMT 1
Niech mu gwiazdka pomyślności Nigdy nieeeee zagaśnie! Nigdy nieeeee zagaśnie! Wszystkiego najlepsiejszego, Kwizar! ;D
siaba da, siaba da, uuuu, sialalalaaaaa, tyryryryryyyyyyy [Fanti wykonuje dziki taniec radości] Łiiiiiiiii, muahahahah, znaczy, że mam dobrzee! O żesz! Oł, jes, jes, jeeeeees! Kajuś, dziękuję bardzo, mua:* Aż mi się humor poprawił. ;D
Bazylia! Ekskjuze mła, maj dir, aaa! Miałam się odezwać wczoraj, ale wolałam tego nie robić, bo ten, wiesz, tego, no, rozumiesz? Jeszcze bym zaczęła się na Tobie niepotrzebnie wyżywać za mój podły nastrój. Także buź, przepraszam jeszcze raz.:* A poza tym, to gadałam dzisiaj z mader. Niach, powiedziałam co miałam powiedzieć i wszystko jest na dobrej drodze. ;D Oszzzz, już się nafazowałam tym wyjazdem. ;D
|
|
|
Post by Aniolek on Dec 13, 2005 14:50:11 GMT 1
Wszystkiego naj naj Kwizar samych niezapomnianych chwil życze A tak odnośnie tych krów i byków to znam to jeszcze w takiej wersji Love krowe, wole byka, ale wyjde za indyka
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 13, 2005 15:34:51 GMT 1
Fanti, nie ma sprawy. Ale wy¿ywania to ja siê nie bojê, hehhe, mam czosnek pod rêk¹ Jak jutro ju¿ bêdê wiedzia³a co i jak to siê odezwê (³iii, ja chcê jechaæ...). Czy mi siê wydaje czy powstaje tu antyfanklub Herberta? ;D
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Dec 13, 2005 15:35:36 GMT 1
Dziêki za ¿yczenia ;D A co do czosnku, to wampiry siê go nie boj¹. Ot chocia¿by ja
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 13, 2005 15:44:03 GMT 1
Ty jesteœ wampirem specjalnym
|
|
|
Post by Kaja on Dec 14, 2005 16:12:27 GMT 1
Dosłownie padam. Mój mózg zaczyna się zawieszać poprawiając kolejne, kolejne i kolejne sprawdziany. Nie wiem kto teraz wymyślł zakończenie semestru tuż przed swiętami. I jak tu mieć spokojne święta po klasyfikacji? A do tego jutro zaczyna się matura próbna. Trzymajcie się mocno maturzyści. Życzę połamania pióra na próbie PS. Myśl mojej koleżanki z pracy: "Jak kogoś Pan Bóg chciał pokarać to zrobił go pedagogiem."
|
|