|
Post by Nattie on Sept 25, 2005 22:55:28 GMT 1
No co to ma znaczyæ? Jeszcze nie ma takiego tematu? Czy ja nie widzê? Œlepa stara ciotka, czy co... Gerrego lubiê, nie powiem Ale ¿eby a¿ temat zak³adaæ, to nie... Ekhem, ekhem! Ja mê¿atka, nie wypada siê zachwycaæ jakimœ aktorzyn¹... Ja tak tylko, ¿eby poleciæ: www.gerardbutler.us/videos.htmTam pod linkiem do "Fan Created Videos" jest taki pieeeeêkny upiorny teledysk pt. "Requiem". Polecam, choæ pewnie ju¿ wszyscy maj¹ i widzieli. Poza tym kilka innych dzie³ i wywiady itp. fanowskie gad¿ety Aha, przy okazji, Gerry nie bêdzie podk³ada³ g³osu lwa Aslana - szkoda, ju¿ siê przyzwyczai³am do tej myœli. Liam Neeson bêdzie, mo¿e i nie tak Ÿle...
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Sept 26, 2005 19:58:02 GMT 1
No cóż, ja za dużo filmów z jego udziałem nie znam, ale nigdy nie uważałam go za jakiegoś niezwykłego aktora, czy człowieka. Jako Upiór był fantastyczny, w ogóle nie zorientowałam się, że to mój nieulubiony aktor! W "Atylli" był troszkę zbyt potargany, w "Draculi" głównie wytrzeszczał oczy i wyciągał rękę. W innych filmach miał małe role, albo pojawiał się tylko na chwilę. Nic specjalnego. Ale ostatnio, kiedy czytałam różne rzeczy związane z filmową wersją musicalu, siłą rzeczy zapoznałam się z jego życiorysem, posłuchałam, w jaki sposób wypowiada się w wywiadach i doszłam do wniosku, że to chyba jednak całkiem sympatyczny facet Sporo w życiu przeszedł i zrobił chyba dobry użytek ze swoich doświadczeń i nauczył się sporo na własnych błędach. No i teraz wygląda zdecydowanie lepiej niż na początku swojej kariery aktorskiej... Cóż - prawdziwy Szkot jest jak szkocka whisky - im starszy, tym lepszy Wystarczy rzucić okiem na Seana Connery ;D Postanowiłam obejrzeć "Dear Frankie" i pójść do kina na Beowufa i dać Gerry'emu szansę...
|
|
|
Post by ahinoor on Jan 3, 2006 17:55:40 GMT 1
Ja zainteresowa³am siê nim i to tak po¿adnie. Ma coœ w sobie, co mnie do niego przyciaga i fascynuje. Zach³annie ogl¹dam zwiastuny jego filmów i czytam wiêkszosæ artykó³ów o nim. Nie wiem, jakim jest cz³owiekiem, ale z jego wypowiedzi i dostêpnych mi informacji wnioskujê, ¿e jest œwietny. A ¿ycie mia³ ciê¿ki, choæ niektóre ciê¿koœci na w³asne ¿yczenie. Cieszê isê jednmak, ¿e jest jaki jest. A jest boski.
|
|
|
Post by Nattie on May 28, 2006 22:45:32 GMT 1
Postanowiłam obejrzeć "Dear Frankie" i pójść do kina na Beowufa i dać Gerry'emu szansę... I jak, obejrza³aœ? Odgrzewam temat, bo wczoraj widzia³am "Beowulfa i Grendela", którego tytu³ zreszt¹ jakoœ dziwnie przet³umaczyli. W ogóle to mój m¹¿ poszed³ wypo¿yczyæ filmy i przyniós³ toto, a ja oczywiœcie wrzasnê³am, ¿e Gerry, na co on oczywiœcie westchn¹³ z niesmakiem "Mia³ byæ fajny film..." i siê pomyli³, bo film jest ca³kiem dobry. Nie ma pompatycznoœci Attyli ani Draculi, Butler jest w³aœnie bardzo naturalny. Akcja te¿ co namniej zaciekawiaj¹ca, przypomina nieco "Trzynastego wojownika". Do tego humorystyczne wstawki - teksty wojowników, którzy do swej misji podchodz¹ powa¿nie, ale i z dystansem. Na przyk³ad "ZnajdŸcie mu ¿onê, bo nasze owce maj¹ ju¿ dosyæ" [to nie o Beouwulfie, nie!] Mo¿na siê poœmiaæ Gdy tylko zobaczy³am Rudow³os¹ Piêknoœæ to oczywiœcie wiedzia³am, jak siê to skoñczy ;D Ale ta zdecydowanie ³adniejsza ni¿ attylowa ukochana. I niech mi ktoœ powie, czy GB do tej roli specjalnie zapuœci³, hmm, niewielki, hmmm, wprawdzie... ale jednak.... miêsieñ, hmmm, piwny...? Tak jakoœ zmê¿nia³, chuderlaczek to on nie by³.
|
|
|
Post by Aniolek on Jun 4, 2006 14:02:49 GMT 1
|
|
|
Post by Bazylia on Jun 4, 2006 18:34:22 GMT 1
Co na przes³uchaniu do "Draculi" robi Jack Sparrow z twarz¹ Gerarda Butlera?
|
|
|
Post by Kaja on Jun 5, 2006 20:30:53 GMT 1
Mam teorię Butler chce zagrać w trzeciej częsci "Piratów z Karaibów" pt " "Odnalezienie brata Jacka Sparrow" stąd taki wizerunek. Liczy sie aby najlepiej się zaprezentować
|
|
|
Post by Bazylia on Jun 6, 2006 11:37:21 GMT 1
Mam teoriê Butler chce zagraæ w trzeciej czêsci "Piratów z Karaibów" pt "Odnalezienie brata Jacka Sparrow" Oczywiœcie brata bliŸniaka? Ale tak poza tym nie zaprzeczê ¿e w tej charakteryzacj nadaje siê na Draculê. Jak ktoœ bêdzie krêci³ "Historyka" powinien o tym pamiêtaæ
|
|
|
Post by Nattie on Jun 6, 2006 20:16:35 GMT 1
Do braciszka pasowa³by jeszcze odpowiedni makija¿ I o ma³y w³os by³aby taka piêkna fryzura Draculi! A oni go uczesali jednak...
|
|
|
Post by Vesper on Jun 7, 2006 16:15:47 GMT 1
fryzurke w tym filmie mo¿e i mia³ ma³o 'wampiryczn¹', ale nawet mu by³o do twarzy, moim skromnym zdaniem a tak na marginesie to 'Dracula2000' to kiepski film jest, przynajmniej w mojej opinii :/ natomiast Butler w ekranizacji 'Historyka'... hmm... ciekawy pomys³, ale w¹tpie ¿eby chcia³ zagraæ jeszcze raz tê sam¹ postaæ...
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
|
Post by atraktywna on Jun 8, 2006 13:50:01 GMT 1
Niestety, jeszcze Beowulfa nie widziałam ale to załatwię niebawem Mi się ten długowłosy Drakula bardziej podoba od filmowego. Taki w klimacie Atylli. Do "Historyka" by się świetnie nadawał...
|
|
|
Post by Bazylia on Jun 8, 2006 18:58:47 GMT 1
To jak, Atraktywna? Krêcimy "Historyka"?
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
|
Post by atraktywna on Jun 9, 2006 0:17:39 GMT 1
Jasne! Tylko że moja wersja odbiegałaby od książkowego oryginału - główna bohaterka zakochałaby się w krwiożerczym, długowłosym Gerrym i żyli by długo i szczęśliwie
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
|
Post by atraktywna on Oct 27, 2006 11:46:48 GMT 1
Kupiłam wczoraj "Dear Frankie" i "The game of their lives" i jestem zachwycona!!! Niekoniecznie samym Gerrym, choć gdyby nie on, to nawet bym nie wpadła na to, żeby się tymi filmami zainteresować. One... cóż, nie były nigdy specjalnie głośno reklamowane. Dawno nie widziałam tak pozytywnych filmów! "Frankie" ma specyficzny klimat, jest inteligentny i miejscami zabawny. I muszę przyznać, że choć trudno mnie wzruszyć, to pod koniec musiałam sięgnąć po chusteczkę!!! A do tego taki... normalny! Aktorzy wyglądają jak ludzie, nie jak klony lalek Barbie... Wiecie, żadnych silikonów i limuzyn... Szok!!! "Gra ich życia" - tu już typowo amerykański patos i machanie flagą odchodzi pełnometrażowo, ale to w końcu film o pierwszej amerykańskiej reprezentacji piłkarskiej, więc jest to naturalne i nie drażni. Nie mogę powiedzieć, że lubię piłkę nożną, więc spodziewałam się 95 minut nudów, a tu taka niespodzianka. No i ten Gerry z zabłoconą koszulką przyklejoną do mięśni brzucha... Swoją drogą, mięśnie to dopiero zobaczymy tak naprawdę w "300". Gra tam Spartanina. Ponoć wyciskał przez 4 miesiące na siłowni. Efekt jest... cóż, de gustibus non disputandum est. Ja osobiście nie lubię, jak facet ma większy biust ode mnie www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=13273www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=22649www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=12504www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=12493www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=12528 www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=12564www.gerard-butler.net/4images/details.php?image_id=12600garść linków - możecie sami zobaczyć i ocenic... Jak dla mnie za dużo mięśni... Atylla był mniej przypakowany....
|
|
|
Post by Aniolek on Oct 27, 2006 18:57:06 GMT 1
Hmmm..... wygląda.... ciekawie Fakt Atylla był raczej takim zdrowym ciut przy tuszy "chłopczykiem" a teraz wygląda jak taki macho ale myślę, że aż tak źle z nim nie ma i prezentuje się dość atrakcyjnie
|
|