|
Post by Bazylia on Feb 22, 2006 22:44:46 GMT 1
Poniewa¿ hrabiego nie mo¿na nie kochaæ...: a) powsta³a ta ankieta b) nie ma opcji "wszyscy s¹ beznadziejni"
Uwzglêdni³am tak¿e Krolocka filmowego - w koñcu b¹dŸ co b¹dŸ by³ pierwszym Krolockiem.
Znowu mam dylemat... Ciê¿ko jest porównaæ jeœli niektórych kryteriów porównaæ nie mogê. No ale dobrze, spróbujemy:
Steve Barton: + ach ten g³os... + iœcie wampirze: wygl¹d, œmiech, ruchy, elegancja, hrabiowska wynios³oœæ, wymachy pelerynk¹ + naprawdê zabójcza mimika + pierwszy musicalowy Krolock - lateksowa? pelerynka... w ka¿dym razie okropnie siê œwieci... - hrabia z w³osami siwoblond?...
£ukasz Dziedzic: + ach ten g³os... + œmiech i wszystko wampirze jak najbardziej tylko faktycznie bardziej sympatyczny wampir ni¿ straszny ale nie policzê za to minusa + pelerynka jak najbardziej w porz¹dku, w³aœciwie to obie, fulary podobnie¿ + peruka w odpowiednim odcieniu (a ¿e czasem ¿yje w³asnym ¿yciem to inna sprawa ;D) + to jest POLSKI Krolock! - kelnerski frak oraz tzw. zaciasnospodnizm - mamy do niego osobist¹ urazê i na dodatek podwójn¹ (a przynajmniej pó³tora) ? zabójczoœci min nie jestem w stanie oceniæ, z X-XI rzêdu za s³abo widaæ. zaczekam z tym do maja =]
Dobrze... uwaga... podjê³am decyzjê... [g³os kata ze Shreka: "trójkê wybierz panie, trójkê!"] Polski Krolock ma to do siebie ¿e jest polskim Krolockiem wobec tego znaj¹c cudze chwalmy nasze - Dziedzic.
Opcji "kocham prawie wszystkich" nie mog³am zaznaczyæ bo nie kocham filmowego Krolocka (tylko jego szlafroczek i pelerynkê), stuttgarckiego Krolocka te¿ nie kocham (za du¿o tapety) a o Mikey Boyu to nie bêdê siê nawet wypowiadaæ. Mój prywatny ranking wygl¹da nastêpuj¹co: 1. Dziedzic / Barton (przez d³u¿sz¹ chwilê nic) 2. Podgórski (przez d³u¿sz¹ chwilê nic) 3. Tarte (d³uuugo d³uuugo nic) 4. Maine (nic... nic... nic... nic... pró¿nia... nic... nic...) 5. precz z Mikey Boyem!
|
|
|
Post by Nattie on Mar 12, 2006 23:08:03 GMT 1
Ja to chyba na razie przynajmniej nie zag³osujê, bo s³ysza³am za ma³o. To a tylko powiem tyle, ¿e na któryms z forów musicalowych napisano, ¿e Barton jest dobry we wszystkim (gra³ zarówno Raoula, jak i Upiora), i chyba rzeczywiœcie tak jest...
|
|
|
Post by Gato Nephist on Mar 20, 2006 18:10:27 GMT 1
Byłabym skłonna zagłosować na Bartona, ale jestem za mało zorientowana w temacie, żeby móc wybierać. W takim razie "nie mam zdania", czy jak tam ta odpowiedź szła.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 21, 2006 12:21:10 GMT 1
Almea... jeœli ¿yjesz masz siê tu wypowiedzieæ :][ Wiecie co, odmieni³o mi siê ostatnio... Podgórski awansowa³ na 2 miejsce, Barton spad³ na 3... Bo w ogóle polskie wampiry s¹ najlepsiejsze
|
|
|
Post by Neocountess on Mar 21, 2006 20:59:36 GMT 1
Almea... jeœli ¿yjesz masz siê tu wypowiedzieæ :][ Eee... a wiesz, że co do tego mam ostatnio wątpliwości <szczypie się w ramię> No, ale teraz wiosna <a ja chcę lato!!!>, wszystko się odradza... Spróbuję się więc podporządkować. W ankiecie chętnie wezmę udział; co niektórzy już wiedzą, że mój głos w tej kwestii jest niezmienny od czasu, kiedy pierwszy raz zetknęłam się z tym musicalem. Dwa słowa: Steve Barton. Słyszałam plotki, że jego śmierć była samobójcza - po tym, jak odrzucili go jako kandydata do roli broadwayowskiego Krolocka [czy oni mieli błony na oczach??? Kto podjął taką decyzję, dajcie mi tu tych ludzi, a własnoręcznie wymierzę im karę... i bynajmniej nie będę się hamować - ta zniewaga krwi wymaga! ]. Steve dla mnie po prostu od zawsze był, jest i będzie jedynym prawdziwym hrabią Von Krolockiem - ten facet naprawdę zaangażował się w to, co robił - wszystkie cechy, które Bazylia już wymieniła - ruchy, mimika, głos przede wszystkim, nawet ta krytykowana charakteryzacja [a czemuż to wampir nie może mieć siwych włosów? Dla mnie Krolock po prostu musi mieć siwe włosy! - pamiętam moją reakcję na pierwszy widok czarnej peruki Dziedzica - pomyślałam "no nie... spalony - zwała na maxa". Te włosy wydawały mi się po prostu sztuczne, nienaturalne, w charakteryzacji Dziedzica nie widziałam tej odbicia "dręczącej wieczności" - u Bartona to wszystko jest trochę przytłaczające, zwłaszcza te pierścienie, cała twarz <ach, to spojrzenie> - Barton wygląda staro, ale jednocześnie "bajkowo" i pociągająco, jak na niego patrzę i słucham to czuję się zbałamucona jak Sara Poza tym zresztą to i tak jest wspaniały człowiek oraz aktor o ogromnej charyzmie, ma na koncie role w największych musicalowych hitach [no, na tym forum chyba zna go każdy, nawet nie-fani "Tańca" ]. Dla mnie wiecznie żywy i nie do pobicia. Dziedzic zaraz potem, choć po dłuuugiej przerwie.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 22, 2006 12:45:29 GMT 1
Barton to wspania³y Krolock, co do tego nie ma w¹tpliwoœci. Moja pierwsza trójka siê zmienia mniej wiêcej raz na 2 dni, zale¿y, której wersji Wampirów akurat s³ucham. Nadal obstajê przy Dziedzicu, mo¿e dlatego ¿e to by³ pierwszy musicalowy Krolock jakiego widzia³am i s³ysza³am. Hehhe, peruka jest fajna ¿yje w³asnym ¿yciem. Ale akurat peruka mi nie przeszkadza, czarne w³osy u wampira s¹ jak najbardziej na miejscu, reszta charakteryzacji te¿ w porz¹dku... Hihhi, no i obejrzyjcie sobie spot z Lemon TV - taki fajny ma³y wampirek ;D (wniosek ustalony komisyjnie) Poza tym ja kocham TW i hrabiego w ka¿dej postaci poza broadwayowsk¹. Offtopic: Neo, wybierasz siê mo¿e na Taniec w maju? [podstêpna minka]
|
|
|
Post by Neocountess on Mar 22, 2006 16:18:32 GMT 1
Jako że ostatnio mi się nie przelewa nie robię sobie na to wielkich nadziei. W maju to mnie co najwyżej będzie stać na płytę Się mówi trudno, niestety.
|
|
PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Post by PhAnnie on Jul 20, 2006 20:38:01 GMT 1
Z ca³ym przekonaniem g³osowa³am na Bartona. Nie widzia³am jeszcze polskich wampirków ("jeszcze" - akurat.... ) a Dziedzica widzia³am tylko w spotach reklamowych, na klipach z Empiku i s³ysza³am oczywiœcie p³ytê. I choæ g³os ma bardzo dobry, wygl¹da OK, dla mnie to nie jest do koñca to.... Po prostu Steve jest dla mnie Krolockiem absolutnie idealnym. Dziêki niemu stwierdzi³am, ¿e jêzyk niemiecki nie jest A¯ taki z³y - a ju¿ nagrania angielskie ca³kowicie mnie zachwyci³y. Aktorsko.... genialny, ka¿de spojrzenie, ka¿dy gest ma sens. Nie przeszkadza mi w nim absolutnie nic - zw³aszcza siwe w³osy (zawsze odrobinkê œmieszy mnie natomiast jego blond-szopa w "Upiorze", ale ciiii ;D) Słyszałam plotki, że jego śmierć była samobójcza - po tym, jak odrzucili go jako kandydata do roli broadwayowskiego Krolocka [czy oni mieli błony na oczach??? Kto podjął taką decyzję, dajcie mi tu tych ludzi, a własnoręcznie wymierzę im karę... i bynajmniej nie będę się hamować - ta zniewaga krwi wymaga! Nie pamiêtam ju¿ gdzie, ale chyba na DeviantArt przy okazji jakiejœ pracy o Bartonie ktoœ oburza³ siê z powodu tej plotki. Pisa³, ¿e Steve mia³a zagraæ na Broadway'u I zmienili go na Crawforda dopiero gdy umar³... Ale kompletnie nie orientujê siê w sytuacji, wiêc nie mam pojêcia jak by³o naprawdê... No, to jak ju¿ siê porozp³ywa³am nad boskim Stevem, to tak: Miejsce drugie - £ukasz Dziedzic Miejsce trzecie - Thomas Borchert - widzia³am z nim tylko jedno video, ale podoba³ mi siê Miejsce czwarte - Kevin Tarte - no... poprawny, mo¿e byæ
|
|
|
Post by Bazylia on Jul 20, 2006 21:13:46 GMT 1
Przyznajê siê do nawrócenia... Jednak Barton... Jak to wszyscy wszêdzie pisz¹, on nie gra³ Krolocka, on by³ Krolockiem. Mistrz absolutny.
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Jul 22, 2006 22:41:05 GMT 1
G³osowa³em na Bartona. On nie gra wampira, on nim po prostu jest. Z ca³¹ stanowczoœci¹ stwierdzam, ¿e jest najlepszy.
Na drugim miejscu Dziedzic. Te¿ bardzo odbry, ale to jednak nie Steve.
|
|
PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Post by PhAnnie on Jul 23, 2006 10:22:12 GMT 1
Ojej, a w ten pi¹tek (21.07) by³a pi¹ta rocznica œmierci Bartona.....
[/li][li] [/li][li] [/li][li] [/li][li] [/li][li] [/li][li]
|
|
|
Post by Vesper on Jul 23, 2006 17:28:19 GMT 1
spêdzi³am dzisiaj sporo czasu na youtube, ogladaj¹c wiedeñskie wampiry. uda³o mi sie te¿ znaleŸæ co nieco z wersji z Broadwayu... :/ jak na razie, to jednak najbardziej podoba mi siê Dziedzic co prawda polskich wampirów jeszcze nie ogl¹da³am, ale wokalnie on mi najbardziej odpowiada (jesli chodzi o stronê wizualn¹, to wszystko jest lepsze od Crawforda...) z oddaniem g³osu w ankiecie poczekam, a¿ zapoznam siê z jeszcze jakimiœ innymi Krolockami
|
|
|
Post by lediable on Oct 18, 2010 16:51:17 GMT 1
Nie będę tutaj oryginalny, jeśli powiem, że moim Krolockiem nr 1 jest Barton i to nie tylko dlatego, że był pierwszym, którego usłyszałem. Porównuję różne wykonania partii grafa i choć uważam, że Borchert, czy Tarte dają radę, to jednak to Barton jest dla mnie Krolockiem nad Krolockami.
Łukasz Dziedzic... hmm... nie mogę mu właściwie zbyt wiele zarzucić, w końcu polskie tłumaczenie libretta (np. okrojona wersja "Nienasyconego...") TdV to nie jego wina, ale dla mnie ten musical najlepiej brzmi po niemiecku (ewentualnie - angielsku, jeśli śpiewa Barton), może to dlatego, że uwielbiam ten język, i nic na to nie poradzę.
|
|