|
Post by Kaja on May 26, 2006 20:33:07 GMT 1
Zachęcona przez Aniołka i z jej pomocą postanowiłam przerobić na teledyski musicalowego Drakulę. Nie będzie to proste, gdyż nie widziałam tego musicalu i mogę sie tylko posiłkować zdjeciami, polskim tekstem piosenek ( niestety tylko 14) i książką Brama Stokera na której opiera sie musical. Mam nadzieję, że jednak jakoś damy sobie radę i coś z tego wyjdzie. PS. Czasem możemy sie mylić, ale chyba wybaczycie nam to. Wszelkie poprawki mile widziane.
Dracula - Entre l'Amour et la Mort
Vladimir Palownik- Drakula - Bruno Pelletier Elhemina - Mina - Andrée Watters Jonathan- Sylvain Cossette Renfield – Daniel Boucher Van Helsing - Pierre Flynn Lucy Van Helsing - Gabrielle Destoismaisons Wampirzyce - Rita Tabbakh, Elyzabeth Diaga, Brigitte Marchand Grand-Lui – Narrator - Louis Gagné
Zaczyna Narrator ( Grand- Lui) który wprowadza widza w historię Vladimira IV, księcia Wołoszczyzny.
Intro (Grand-Lui) - Intro
Miłość i śmierć Te proste słowa są duszą całej historii. Historii księcia, który rządził ludem Wołoszczyzny z wielką odwagą, ale i z przerażającym okrucieństwem
Imię jego: Vlad Palownik
Pod jego panowaniem stoczono liczne bitwy. Wydawał się honorowy, może nawet uwielbiany, lecz bano się go i nienawidzono.
Nazywano go <<Dzieckiem diabła>>, lub synem <<Synem smoka>>. <<Książę ciemności>> był także określany mianem... DRACULI.
Jego sojusz z Węgrami stał się legendą poprzez liczne kampanie, którym przewodził. Król przedstawił księciu Vladowi swoją młodą siostrę, Elheminę, by ją poślubił. Wtedy niespodziewanie pojawiła się miłość i sprawiła, że był dla niej gotowy na wszystko Mógł nawet zaakceptować pocałunek <<wiecznego potępienia>>.
|
|
|
Post by Kaja on May 26, 2006 21:04:08 GMT 1
Po zaślubinach małżonkowie, których połączyła miłość, jednak nie są do końca szczęśliwi, gdyż rozdzielają ich ciągłe wojny, które prowadzi Vlad. Elhemina widząć, że wrogowie zagrażający królestwu mogą w każdej chwili przerwać ich szczęście postanawia zostać potępiona, by wraz z mężem żyć wiecznie.
Okrutna i czuła Mina (Drakula i Elhemina) -Cruelle et tendre Mina
Dracula: Gdy niebo otwiera się i daje mi Moją rację bytu na tej Ziemi Gdy daje mi i wybacza Konieczność czynienia wojny Gdy niebo otwiera się i ukazuje mi Tą, dla której poświęciłem życie By mogła w końcu pokochać Drakulę I spać w mym łożu
Elhemina: Książę, nie mów o niebie To nie twój głos słyszy Ten, który na mych słodkich ustach Zostawia smak krwi
Duo: Miłości mego życia zatracam się Całkowicie w naszych modlitwach By niebo otwarło się i przebaczyło nam Rzucenie miłości na żelazne ostrza
Dracula: Elhemino, jaka cisza Powleka twoje słowa Odkąd zaczęło się nasze panowanie Daleko od kraju sheolu Tak wszechmogący jak wszyscy bogowie Wiem to, co wiedzieć muszę I wszystko to co wiedzieć chcę Jestem księciem tysiąca mocy
Elhemina: Kobieta obiecana twej mocy Mój książę, kochała cię już Od dnia mych narodzin Byłam przeznaczona dla twych ramion
Dracula: Spójrz jak błyszczą gwiazdy I powiedz mi , że będziemy szczęśliwi
Elhemina: Przysięgam ci to, lecz zło Zbudziło się już między nami
Dracula: To co mówisz, Elhemino Brzmi jak szaleństwo Żaden mur nie odzieli Poezji od słowa
Elhemina: Noszę w sobie ciężki sekret Jestem władczynią imperium Które nigdy nie zazna pokoju I które prowadzisz na stracenie
Duo: Miłości mego życia zatracam się Całkowicie w naszych modlitwach By niebo otwarło się i przebaczyło nam
Elhemina: Widziałam już wieczność W której stałeś się legendą Panie mój władco, którego tak kocham Stałam się okrutna i czuła
|
|
|
Post by Kaja on May 26, 2006 21:17:43 GMT 1
Plany królowej jednak się nie powiodły. Lud Wołoszczyzny widząc jak ich władcy coraz Bardziej oddalają się od Boga i zatracają się w okrucieństwie postanawia obalić Vlada. W czasie krwawego zamachu Elhemina ginie wbita na pal. Książe uchodzi z kraju i żyje jako wampir wciąż uwięziony w swoim ciele i pragnący krwi. Nigdy jednak nie zapomina o swojej ukochanej. Pomiedzy miłością i śmiercią (Dracula)-Entre l’amour et la mort Dracula: Co sprawia, że żyję wciąż Pod mymi powiekami ciężka krew Jestem wilkiem, co miota się Pomiędzy śmiercią i miłością Co sprawia, że mam ciało Które jest więzieniem dla mego serca Stało się jak krwiożercza roślina Jestem drapieżnym aniołem Ja, który nigdy nie oglądam dnia Co sprawia, że żyję wciąż Pomiędzy miłością i śmiercią Lecz kto może mi przyjść z pomocą W tym bezlitosnym świecie Gdzie wszystko wkrótce spłonie Umieram, umieram za każdym razem Gdy muszę żyć z dala od ciebie I ja, który chciałem mieć dzieci Jestem ostatnim Draculą Ale pomszczę ten świat I ze szkodą dla niewinnych Będę grzmiącym potokiem Płynącym przez wieczną noc aż do skończenia czasu Moja dusza jest jak płaczący ptak Tysiąc ukąszeń za jeden pocałunek Dracula winny kochania Nie wrócisz nawet na godzinę? Ty, która nigdy mnie nie opuściłaś A może wolałabyś bym umarł? Przepowiadam wam, że przyszłość Jest już tylko ruiną Wielkim słońcem, które się rozpadło Na zamordowane lasy Widzę tam ptaki z białymi skrzydłami Konie gnane szaleństwem ludzi Krzyczących imię Boga tuż przed Rzuceniem swych braci na kolana Widzę ocean krwi Słyszę to co słyszą głusi Gdy wsłuchują się w wycie wiatru Co sprawia, że wciąż żyję? Pośród wiecznych popiołów Uwięziony pomiędzy miłością a śmiercią Pomiędzy miłością i śmiercią Tutaj króciutki fragment www.youtube.com/watch?v=L_CZKQDSbVM&search=Dracula%20Entre
|
|
|
Post by Kaja on May 28, 2006 13:49:44 GMT 1
Minęły wieki od czasu, gdy Książe Vlad stał się wampirem i przybrał imię Drakula. Świat zmienił się aż w końcu nastał wiek pełen wojen, głodu, kataklizmów i innych nieszczęść dotykających ludzi. W tym miejscu właśnie spotykamy młodych ludzi, którzy zastanawiają się dokąd dąży świat w którym przyszło im żyć. Szukają także sposoby, który pomoże im znowu byś szczęśliwymi w tym dziwnych i szalonych czasach.
To, co widzę (Mina, Lucy, Renfield, Van Helsing & Jonathan)-Ce que je vois
Jonathan: To co widziałem i widzę wciąż Muszę opisać I ostrzec was Że nadchodzi najgorsze
Renfield: To co widziałem i widzę wciąż Przypomina katastrofę Ogromną rzeź Widać w tych obrazach
Mina: To co widziałam i widzę wciąż To osierocony lud Który szuka swej drogi Z głową pomiędzy dłońmi
Lucy: To co widziałam i widzę wciąż Napełnia troską mnie Wszędzie głodujący ludzie Niekończący się ból
Wszyscy: To co widziałem i widzę wciąż To co słyszę wokół siebie Z każdym krokiem sprawia mi ból Wszystko jest naznaczone nieszczęściem To co widziałem i widzę wciąż To co słyszę wokół siebie Z każdym krokiem sprawia mi ból Jak odnaleźć szczęście?
Nieszczęście – ból – nieszczęście - horror
Lucy: To co widziałam i widzę wciąż Kto litość będzie miał? Ból istnienia Jak wyrazić go?
Van Helsing: To co widziałem i widzę wciąż Jest niczym pijany okręt Który płonie a wraz z nim nasze książki W których Bóg nam wolność dał
Renfield: To co widziałem i widzę wciąż To osierocony lud Który szuka swej drogi Z głową pomiędzy dłońmi
Van Helsing: To co widziałem i widzę wciąż Napełnia troską mnie Wszędzie głodujący ludzie Niekończący się ból
Wszyscy: To co widziałem i widzę wciąż To co słyszę wokół siebie Z każdym krokiem sprawia mi ból Wszystko jest naznaczone nieszczęściem
To co widziałem i widzę wciąż To co słyszę wokół siebie Z każdym krokiem sprawia mi ból Jak odnaleźć szczęście?
Nieszczęście – ból – nieszczęście – horror To co widziałem i widzę wciąż Jonathan: Jest wstążką tęczy bez błękitu
Wszyscy: To co widziałem i widzę wciąż
Renfield: Rzuca się w nasze oczy
Mina: Jak odnaleźć wiarę
Van Helsing: Powiedzieć, że to tylko raz
Lucy: Ziemia zaludniona szczęśliwymi ludźmi
Wszyscy: To co widziałem i widzę wciąż To co słyszę wokół siebie Z każdym krokiem sprawia mi ból Wszystko jest naznaczone nieszczęściem To co widziałem i widzę wciąż To co słyszę wokół siebie Z każdym krokiem sprawia mi ból Jak odnaleźć szczęście? Wszystko jest naznaczone nieszczęściem Jak odnaleźć szczęście?
|
|
|
Post by Bazylia nz on May 28, 2006 14:05:59 GMT 1
Kaju, o streszczenie to kawa³ dobrej roboty :* Tacy niewtajemniczeni jak jak przestan¹ zachodziæ w g³owê o chodzi w tym musicalu
|
|
|
Post by Kaja on May 29, 2006 16:15:52 GMT 1
Bazyl to tylko próba ogólnego streszczenia tego musicalu. Równie dobrze mogę sie mylić.
Jedną z tych osób jest młoda kobieta Mina szczęśliwie i ze wzajemnością zakochana w Jonathanie i wkrótce mają wziąć ślub. Jednak jest ona wciąż pełna obaw o swój związek, ponieważ często musi się rozstawać ze swoim narzeczonym. Jonathan z racji tego, że jest dziennikarzem musi dużo podróżować i często w miejscach gdzie grozi mu niebezpieczeństwo. Sama Mina żyje w ciągłym pośpiechu zastanawia się dokąd to wszystko zmierza i czy jej ukochany wciąż pamięta o jej miłości.
Pośpiech(Mina)- Urgence
Elhemina: Pośpiech W całym świecie Diabelski taniec Przed wielkimi, topniejącymi lodowcami
Pośpiech Ziemia zetrze się Ze wszystkimi zmysłami Jak ochronić ją?
A ty, który jesteś tak daleko ode mnie Zbyt daleko, by usłyszeć, że cię kocham By usłyszeć mój oddech Być może jesteś w niebezpieczeństwie
Pośpiech Śmierć jest nad naszymi głowami Największa moc Pozostawiła płomień na Ziemi
Gwałtowność Jest ogromna, nawet natura Domaga się zemsty Czy mamy jeszcze przyszłość?
A ty, który jesteś tak daleko ode mnie Zbyt daleko, by usłyszeć, że cię kocham By usłyszeć mój oddech Być może jesteś w niebezpieczeństwie
Co powiemy naszym dzieciom Gdy będą chciały wiedzieć jak Jak mogliśmy zniszczyć Ich przyszłość na Ziemi Co zrobić Co zrobić Co zrobić
Pośpiech Piekło z niebem miesza się Dziwny związek Anioły złożyły swe skrzydła
|
|
|
Post by Kaja on May 29, 2006 21:30:45 GMT 1
Jonathan także tęskni za Miną. Dręczą go myśli, że przez ich ciągłe rozstania jedno z nich może ulec pokusie zdrady, albo też zapomnieć o tym drugim. Mina(Jonathan)- Mina Jonathan: Boję się, że nie powiem już nie Boję się naszej zdrady I ulegania pokusom Przyjemnościom i żądzom Gorąco mi i zimno na przemian Boję się działania czasu Boję się, że zapomnę nasze modlitwy I że wyprzemy się naszych obietnic Miła moja, powiedz co mam zrobić Jak żyjesz ty w tym oczekiwaniu Mino-gdzie jesteś, Mino-odpowiedz mi Boję się, że stracę rozum Boję się, że zapomnę twojego imienia Boję się pustki w moim sercu Boję się ciężaru każdego z kamieni I przekroczenia granicy Że zapomnę cię zanim Ujrzę narodziny wiosny Mino-gdzie jesteś, Mino-wróć do mnie Boje się, że stracę rozum Boję się, że zapomnę twojego imienia Mino-gdzie jesteś, Mino-kochaj mnie Otwórz swe żagle na horyzont Wskaż mi sens życia Elhemino, wróć Porzuć archanioła cierpienia Elhemino, wróć Strzeż dla mnie przyszłości Mino-gdzie jesteś, Mino-wróć do mnie Boję się, że stracę rozum Tak się boję zapomnieć twojego imienia Mino-gdzie jesteś, Mino-wróć do mnie Boję się, że stracę rozum Tak się boję zapomnieć twojego imienia Mina... Tutaj fragment piosenki „Mina” i piosenka „Nous sommes ce que nous sommes” www.youtube.com/watch?v=gKGJrpBs6DM&search=Dracula%20Entre
|
|
|
Post by Kaja on May 30, 2006 19:02:37 GMT 1
Wraz z Jonathanem pracuje kamerzysta Renfield. Z jednej strony jest on bardzo ambitny i rządny przygód a z drugiej czuje się zagubiony i skrzywdzony przez życie. Szukając różnych sposobów zapewnienia sobie szczęścia popada w narkotyczny nałóg. Pewnego dnia, gdy włóczy się ulicami miasta przyłącza się do niego jakiś nieznajomy. Pomimo nieufności Renfield zaczyna z nim rozmawiać nie wiedząc, że spotkał Drakulę, który wciąż żyje jako wampir szukający kolejnych ofiar.
Armia cieni (Renfield & Dracula)- L’armée des ombres
Renfield: Co wiedzieć możecie o bólu I tych udrękach, co mną miotają Co wiedzieć możecie o tym, którego nienawidzę Który żyje ze śmiercią w sercu
Gdy armia cieni naprzód brnie Zagarnia mnie i daje mi Piękno gwałtowności I całuje mnie jak nikt inny
Gdy armia cieni naprzód brnie I budzi innych, którzy śpią Na samym dnie mojego cierpienia Tuż obok diabła o trzech rogach
To czego nam brakuje, czego pożądamy Co nami włada- wyrządza nam zło Jak żyć z żądzami Które z człowieka robią zwierzę
Gdy armia cieni naprzód gna Żywiąc się moim upadkiem W luksusie i w upojeniu I zwraca mi niewinność
W tej burzy, co rozpętała się By wrócił do mnie spokój
Gdy armia cieni naprzód brnie Zagarnia mnie i daje mi Piękno gwałtowności I całuje mnie jak nikt inny
Gdy armia cieni naprzód brnie I budzi innych, którzy śpią Na samym dnie mojego cierpienia Tuż obok diabła o trzech rogach
Dracula: Przyjacielu, co to za ból Który wydaje się rwać twoją duszę I dręczy cię od wewnątrz Co to za płomień trawi cię
Renfield: Nie nazywaj mnie swym przyjacielem Nie mamy takich samych marzeń Nasze rzeki nie mają wspólnych łożysk A drzewa nasze tych samych soków
Dracula: Co możesz wiedzieć o dźwiganiu ciężaru O nie kończącym się bólu Co możesz wiedzieć o dźwiganiu krzyża Rozpaczliwej miłości
Renfield: A co ty wiesz o byciu szalonym I o miłości w bólu Która zmusza mnie, bym na kolanach czołgał się Bez Boga, przyjaciela czy bezpieczeństwa
Dracula: Ja wiem, że jesteśmy podobni Do dwóch zamków na pustkowiu Jestem orłem, dla którego skrzydła Nie chcą być już przewodnikami
Duo: I spłoniemy samotnie Jak płoną wszyscy kochankowie Przygwożdżeni do bram piekieł Z oczami wykolonymi przez diament
|
|
|
Post by Kaja on May 31, 2006 17:32:58 GMT 1
Najlepsza przyjaciółka Miny jest Lucy, córka sławnego naukowca van Helsinga. Ta dwudziestoletnia dziewczyna wciąż nie może dojść do porozumienia z ojcem. Nie chce, aby ten wciąż ją chronił przed całym złem świata. Pragnie w końcu odejść od niego i sama kierować swoim życiem. Van Helsing sądzi, że córka przestała go kochać i pragnie powstrzymać Lucy od tej decyzji, jednak nie udaje mu się to.
Mam prawo wiedzieć(Lucy & Van Helsing)- Le droit de savoir
Lucy: Mój ojcze, błagam cię, odpowiedz mi Dlaczego nie pozwalasz mi Żyć tak jak chcę Tu i teraz Nie jestem już małą dziewczynką Która o życiu nie wie nic Znam horror wojny I cierpienia Mój ojcze, o jakich zagrożeniach mówisz mi Jest ich tyle wokół nas Nie chcę być jak ci Którzy mają na oczach zasłonę
Mam prawo widzieć Prawo wiedzieć
Mam prawo widzieć Mam prawo znać Nazwę każdej ulicy Którą ty poznałeś
Mam prawo widzieć Czerwone i czarne Najlepsze i najgorsze Mam prawo wyboru
Pochodzę od wolności Lecz nigdy jej nie miałam Pozwól mi odejść Chcę odkrywać Przestrzeń i czas Mój wiek domaga się tego Mam dwadzieścia lat
Van Helsing: Moja córko, świat nie jest taki na jaki wygląda Życie jest jak drapieżny ptak
Lucy: Mój ojcze, co chcesz mi powiedzieć Czego chcesz mi zakazać Chcę otworzyć okna Mojej duszy i walczyć Przeżyć me życie tak jak chcę Od teraz Wybrać Kościół, jaki chcę Pozwól mi płonąć moim płomieniem
Van Helsing: Moja córko, dlaczego mówisz do mnie tak Czy nie kochasz mnie
Lucy: Mój ojcze, kocham cię takim jakim jesteś Lecz to nie mieści się w mej głowie Spójrz na noc otwierającą swe drzwi Muszą w nią wejść i iść I nawet jeśli to głupstwo- nieważne Mam prawo ufać niebu
|
|
|
Post by Kaja on Jun 1, 2006 16:40:11 GMT 1
Lucy odchodzi od ojca. Teraz wreszcie czuje się wolna i ma możliwość zobaczyć miejsca, które zawsze był dla niej niedostępne. Spacerując po zakazanej dzielnicy spotyka obcego mężczyznę. Fascynuje ją swoją tajemniczością. Lucy nie wie, że nieznajomy to Drakula. Jemu też podoba się ta młoda dziewczyna i postanawia przemienić ją w wampira. Obcy nieznajomi(Lucy & Dracula)-Étranges étrangers Duo: Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Który(a) nie jesteś nieznany(a) mi Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Lecz którego(-j) nie rozpoznaję Kim jesteś Kim jesteś Kim jesteś Dracula: Powiedz czego szukasz W tym miejscu potępienia Gdzie błędy zabiły cnoty Jakich wrażeń, jakich emocji Co robisz w tych uliczkach W tym zapomnianym legowisku Wszelkiego nieładu i nieszczęścia Skąd pochodzisz, piękna nieznajoma Lucy: Piękny obcy nieznajomy A ty czego szukasz tu Jakiej nadziei, jakiej litości Powiedz mi, co chcesz odnaleźć Dracula: Być może wspomnienie Wzywającego mnie czarnego łabędzia Duszę, która widziała moje cierpienie Ponieważ pożądam tylko jej Duo: Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Który(a) nie jesteś nieznany(a) mi Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Lecz którego(-j) nie rozpoznaję Kim jesteś Kim jesteś Kim jesteś Lucy: Jestem wspomnieniem Które zagubiło się w czasie Dracula: A ja jestem słowem Które pisze się krwią Twoje łzy moimi są Spijam je od tak dawna Że teraz należą do mnie A moje usta ich oczekują Duo: Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Który(a) nie jesteś nieznany(a) mi Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Lecz którego(-j) nie rozpoznaję Kim jesteś Kim jesteś Kim jesteś Lucy: Kim jesteś, nieznajomy Dracula: Jestem tym, co cierpieć będzie Całkowicie i bezimiennie Lucy: A ja jestem tą, która za tobą podąży Duo: Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Który(a) nie jesteś nieznany(a) mi Powiedz mi kim jesteś Ty, który(a) spodobałe(a)ś mi się już Lecz którego(-j) nie rozpoznaję Lucy: Ty, który mnie zabijasz Teledysk www.youtube.com/watch?v=0orPfGoG19A&search=Dracula%20Entre
|
|
|
Post by Kaja on Jun 1, 2006 16:43:29 GMT 1
Nie bardzo wiem, co napisać przy tej piosence i jak ona ma się do całej treści musicalu. Jak ktoś ma jakieś pomysły to proszę napisać. Jesteśmy czym jesteśmy(Dracula, Jonathan & Renfield)-Nous sommes ce que nous sommes Dracula: Co wiecie o ludzkiej rasie I ostatecznym rozwiązaniu Co wiecie o dobru Co wiecie o złu I o tym co może być jutro Jaki horror spadnie na nas Jaka bomba , jaki szatan Przyłoży nam nóż do gardła A wy A wy Jonathan: Zabiliśmy Jonna Lennona Zabiliśmy Sacco et Vezetti Jesteśmy diabłami w ludzkiej skórze Hiroshima, Nagasaki Zabiliśmy Guevarę Zabiliśmy Kennedy’ego Upokorzyliśmy Nelsona Mandelę I spaliliśmy Mississippi Trio: Jesteśmy czym jesteśmy- ludźmi Co wy wiecie o sobie? Co my wiemy o sobie? Renfield: Uświęciliśmy Mao Wydaliśmy pozwolenie Tian’anmen’owi Franco, Salazar’owi et Castro Pinochet’owi, Stalinowi, Ben Ladenowi Mordowaliśmy Indian Czarnych, Żydów i homoseksualistów Spłodziliśmy hieny Które wkrótce nas pożrą Jonathan & Renfield : A wy A wy Dracula: Byliśmy oprawcami Luthera Kinga, Athualpa Kopernika i Galilea Jesteśmy synami Atylli Dlaczego człowiek człowiekowi wilkiem Ponad pięć wieków barbarzyństwa Pewnego dnia wymiesza się Krew nasza z łzami i z krzykiem Trio: Jesteśmy czym jesteśmy- ludźmi Co wy wiecie o sobie? Co my wiemy o sobie? Renfield: Zaprosiliśmy Hitlera Bormanna, Goeringa, Eichmanna, Szatana Dracula: Zraniliśmy wszechświat Który wkrótce zgaśnie Jonathan: Nie ma już niewinności Ogrom czerni sięga wszędzie Trio: Zabiliśmy nadzieję Jesteśmy żądni władzy Jonathan: Co wiecie o Shoah O ludobójstwie w Armenii Renfield: Massoud był jeden raz Brata mógł mieć w Acadie Dracula: Od Iana Palaca do Da Vinci’ego Jesteśmy z nocy i mgły Trio: To co zapisujemy Jest najstraszniejszą częścią Historii Jesteśmy czym jesteśmy- ludźmi Co wy wiecie o sobie? Co my wiemy o sobie? O sobie Wersja z fragmentem „Miny” www.youtube.com/watch?v=gKGJrpBs6DM&search=Dracula%20EntreTeledysk www.youtube.com/watch?v=GDteLBXjBks&search=Dracula%20EntreWystęp w kostiumach z musicalu www.youtube.com/watch?v=X-Ukh4tJJHs&search=Dracula%20Entre
|
|
|
Post by Kaja on Jun 5, 2006 20:07:16 GMT 1
Van Helsing wyrusza na poszukiwanie swojej córki, alek jest już ona wampirem i nie ma już dla niej ratunki. Zrozpaczony ojciec postanawia zgładzić swoją córkę w czym pomaga mu Jonathan. Udaje im się do jednak Van Helsing nie może zrozumieć, dlaczego Bóg pozwolił na to, aby jego córka cierpiała a wokół dzieje się tyle zła.
Dlaczego(Van Helsing) - Pourquoi
Van Helsing: Ty, który jesteś najsilniejszy Który strzeżesz nas jak zakładników Jeśli istniejesz wciąż Odkryj swoją twarz Chyba, że wstydzisz się jej Chciałbym usłyszeć twój głos Musisz odpowiedzieć mi Ukazać mi się Powiedz mi dlaczego
Boże, gdzie kryjesz się Czy masz swe schronienie w tym bagnie Gdzie ludzie zabijają się W imię twoich praw W twarzy węża Zagubiłeś wiarę Jesteś bratem Szatana Czy sam z siebie bierzesz się?
Powiedz mi dlaczego
Powiedz mi dlaczego Moje oczy, moja dusza i moja pamięć Powiedz mi dlaczego Skarb mego życia, jedyna nadzieja Powiedz mi dlaczego Odpowiedz, chcę wiedzieć
Ukaż mi swoją twarz Powiedz mi dlaczego istnieje cierpienie Ty, który sam kształtujesz swój obraz Odpowiedz w imię syna Powiedz mi dlaczego żyję Chcę usłyszeć twój głos Wieczorem, gdy modlę się Na kolanach przed tobą
Powiedz mi dlaczego
Powiedz mi dlaczego Moje oczy, moja dusza i moja pamięć Powiedz mi dlaczego Jestem z gliny w twej historii
Powiedz mi dlaczego Ty ciągle lśnisz, choć wszędzie czerń Powiedz mi dlaczego Odpowiedz, chcę wiedzieć
Spójrz mi prosto w twarz Twe serce jest z lodu Jak serce mordercy Który trzyma w swych dłoniach Nasze przeznaczenie
Powiedz mi dlaczego Moje oczy, moja dusza i moja pamięć Powiedz mi dlaczego Śmierć nigdy się nie spóźnia
Powiedz mi dlaczego Twoje imię jest powodem do rozpaczy Powiedz mi dlaczego Odpowiedz, chcę wiedzieć
|
|
|
Post by Kaja on Jun 7, 2006 18:53:41 GMT 1
Drakula odkrywa, że narzeczona Jonathana wygląda tak samo jak jego żona Elhemina. Sądząc, że jest ona wcieleniem jego ukochanej pragnie ją zdobyć. W tym celu zwabia podstępnie Jonathana do swojej siedziby księcia, gdzie trzy wampirzyce starają się go uwieść.
Naprzód(Wampirzyce i Dracula)-Avance
Wampirzyce: Asambosam Jaracara Penanggalen Kali Siva Naprzód Naprzód Naprzód
Zbliż się do naszych ust Chcemy twego nasienia Zbliż się, zbliż się i dotknij Ciał trzech bogiń Na kolanach przed tobą Wyobraź sobie siebie W nas wszystkich naraz
Asambosam Jaracara Penanggalen Kali Siva Gdy twa szabla podniesie się I gdy przetnie owoc Ciał trzech bogiń W słońcu północy
Obnaż swe ciało Odkryj moc Ust, które wgryzają się W zakazany owoc Oddaj swą duszę Władcy Wejdź w nieznane Chodź, by poznać siebie
Asambosam Jaracara Penanggalen Kali Siva Kobiety oddają ci siebie Ich wargi są otwarte Daj się pokonać czarowi głosów Syren Piekieł Dalej
Ulegnij pokusie Która płonie w twoich żyłach Uwolnij ją z więzienia Twej skóry, co krępuje cię Rzeki przyjemności I rzeki krwi Świętujcie narodziny Wszechmogącego kochanka
Asambosam Jaracara Penanggalen Kali Siva Gdy twa szabla podniesie się I gdy przetnie owoc Ciał trzech bogiń W słońcu północy
Naprzód Naprzód Naprzód
Asambosam Jaracara Penanggalen Kali Siva Asambosam Jaracara Penanggalen Kali Siva
Porzuć swoją duszę Zaprzyj się swego istnienia A będziemy twoimi Porzuć swoją duszę Zaprzyj się swego istnienia A będziemy twoimi
Dracula: Precz, precz Zakryjcie swój czar Zakryjcie swe piersi Wracajcie do piekła Ten człowiek jest jak ja...
|
|
|
Post by Kaja on Jun 7, 2006 19:05:03 GMT 1
Mina jest w rozterce i nie wie kogo wybrać. Kocha swojego narzeczonego, ale z drugiej strony coś pociąga ją w stronę Drakuli. Każdy z mężczyzn kocha ją inaczej. Miłość Jonathana jest pełna oddania, natomiast Drakula widzi w niej obraz swojej własnej żony i jednocześnie czuje gorycz po tym, co zrobiła Elhemina w imię miłości. Każdy z nich pragnie przekonać Minę, żeby to właśnie jego wybrała, ale tylko ona może podjąć decyzję.
Miłość o dwóch twarzach (Jonathan & Dracula)-L’amour aux deux visages
Jonathan: Miłość nie jest tym, o czym mówisz Jesteś zbyt okrutny, by kochać Wszystkich nas oszukujesz Nawet twa dusza cię opuściła
Dracula: Miłość jest siostrą bólu Miłość nie jest tym, w co wierzysz Jej serce tak mocno płonie Że przy niej piekło jest lodowate
Jonathan: Miłość nie jest tym , o czym mówisz
Dracula: Miłość nie jest tym, w co wierzysz Duo: Elhemiono wybieraj, Jonathan, czy Dracula
Jonathan: Miłość nie jest tym, za co ją bierzesz Miłość oddaje ci to co sam dajesz Tu i teraz Miłość jest bogiem, który przebacza
Dracula: Miłość nie jest tym o czym myślisz Miłość jest córką piekieł Jest stworzona z cierpienia A ty nigdy nie cierpiałeś Miłość nie jest tym , o czym mówisz
Jonathan: Miłość nie jest tym, w co wierzysz
Duo: Elhemiono wybieraj, Jonathan, czy Dracula Zaklinam cię Odwróć się od niej Jeśli się od niej nie oddalisz Będziesz tego żałował Mino-wróć do mnie
Jonathan: Miłość nie jest tym, o czym mówisz Dracula: Miłość jest siostrą bólu Jonathan: Jesteś zbyt okrutny, by kochać Dracula: Miłość nie jest tym, w co wierzysz Jonathan: Wszystkich nas oszukujesz Dracula: Jej serce tak mocno płonie Jonathan: Nawet twa dusza cię opuściła Dracula: Że piekło przy niej jest lodowate Jonathan: Miłość nie jest tym, za co ją bierzesz Dracula: Miłość nie jest tym o czym myślisz Jonathan: Miłość oddaje ci to co sam dajesz Dracula: Miłość jest córką piekieł Jonathan: Tu i teraz Dracula: Jest stworzona z cierpienia Jonathan: Miłość jest bogiem, który przebacza Dracula: A ty nigdy nie cierpiałeś Jonathan: Miłość nie jest tym, o czym mówisz Dracula: Miłość nie jest tym, w co wierzysz Duo: Elhemino wybieraj, Jonathan czy Dracula
|
|
|
Post by Kaja on Jun 8, 2006 17:41:11 GMT 1
Mina dokonuje w wyboru a Drakula zostaje pokonany. Umierając żegna się ze swoją ukochaną, oraz przeklina diabła, który zgotował mu taki los.
Rządź(Dracula)-Règne
Dracula: Kiedy będę już Tylko dziwną legendą Zwyciężonym pół-bogiem W swoim pałacu z popiołów Rządź
Rządź pięknem Wszystkich ludzkich spraw Stań się prawdą Dla wszystkich, którzy cię kochają Rządź
Przywróć wrażliwość Ludzkim duszom Miłości ma, zostawiam Całą Ziemię w twoich rękach
Rządź, moje rozdarte słońce Moja ukochana księżniczko Nim wszystko zgaśnie Moja władczyni
Rządź złotem czasu Wzgórzami i równinami Chroń oceany W których śpią syreny Rządź
Chroń przyszłość Ocal nas od nienawiści Uśmierz rany Które zadał nam krwawy wiek Rządź, moje rozdarte słońce Moja ukochana księżniczko Nim wszystko zgaśnie Moja władczyni
Rządź, moje rozdarte słońce Moja ukochana księżniczko Przed którą drżą wulkany Moja władczyni
Orkiestrą czasu Szponami wiatru Ochroń wiosnę Przed czyhającą zimą
Rządź tym wszystkim I króluj nad mym bólem Króluj nade mną Moja księżniczko, moja władczyni Rządź
Kiedy będę już Tylko dziwną legendą Zwyciężonym pół-bogiem W mym pałacu z popiołów Który przepowiedział mi diabeł Przeklinam go dziś Rządź
KONIEC
|
|