|
Post by Bazylia on Sept 5, 2005 20:39:26 GMT 1
Nagroda za najgorszy film/rolê/re¿yseriê/scenariusz. Nie bêd¹ to malinki. Ale rzepy. Fajnie siê wszystkiego czepiaj¹, a tu siê bêdziemy w³aœnie czepiaæ. A wiêc... do dzie³a!!! ;D Nominujmy ca³y najgorszy filmowy szajs do "nagrody" Z³otego Rzepa! Aktorzy/re¿yserzy/filmy/etc., którzy otrzymaj¹ najwiêcej g³osów, zostan¹ nominowani do "nagrody" Z³otego Rzepa, za najwiêksz¹ klapê w dziejach filmu ;DDobrze, wiêc zrobiê to pierwsza: - Orlando Bloom - za Legolasa, Parysa i w ogóle za to, ¿e chodzi po Ziemi - wszystkich aktorów graj¹cych elfy we "W³adcy", mo¿e poza Elrondem (Arwen!! Arwen!! Galadriela!! Haldiiiir!!!) - ca³¹ obsadê "Diuny" Lyncha w³¹cznie z re¿yserem, scenarzyst¹ i reszt¹ - wszystkim, szczególnie re¿yserowi, za "Hannibala". ani tam sensu, ani efektów, ani nic. kicha. hm... w³aœciwie to dos³ownie kicha. kto ogl¹da³ to wie, kto nie ogl¹da³ - nie ma czego ¿a³owaæ. jedyne dobre w tym filmie to muzyka. acz do akcji nie pasuje w ogóle. no i ta morda na pocz¹tku - facet móg³by graæ Upiora w tej charakteryzacji. - 4 all za "Daredevila". 2 godziny bezsensownego biegania po dachach. No i teraz zaczynam Armageddon...: ** za wszystkie filmy "na motywach powieœci Juliusza Verne'a", jakie zdarzy³o mi siê ogl¹daæ, wszystkim w nie zamieszanym, a szczególnie:- Ben Cross, Michael Caine za role kapitana Nemo - Julie "¯abcia" Cox, za to ¿e w ogóle siê pojawi³a gdzie nie jej miejsce - Chris Bailey i Mark Beesley oraz ca³a reszta zamieszana w "Tajemnicz¹ Wyspê" z '95r., ¿eby zrobiæ z dobrej ksi¹¿ki coœ takiego zaiste potrzeba niema³o talentu . Wielki Brat patrzy + nie wiem co jeszcze. Aha... "eksperymenty na kotach". - ca³ej za³odze za "Podró¿ do wnêtrza ziemi" z '99. dla nich, jak dla nas biologia, to by³o bardziej fiction. ale ¿eby a¿ tak?... do tego efekty niespecjalne i mamy bajeczkê, znoœn¹ za pierwszym razem, ale za drugim ju¿ nudn¹... nawet do prasowania. - wszystkim za "Tajemnicz¹ Wyspê" z '61r. www.imdb.com/title/tt0055207/ Zmutowane genetycznie kurczaki, wielkoœci ma³ego wie¿owca, pszczo³y wielkoœci samochodów dostawczych, buahaha, zbiorniki na tlen z muszli Jeœli ktoœ lubi przegiêcia na wszystkich frontach to polecam. Wiêcej grzechów filmowców na tê chwilê nie pamiêtam, ale jak sobie przypomnê to nie omieszkam ich nominowaæ
|
|
|
Post by Nattie on Sept 5, 2005 22:22:06 GMT 1
Hmm... tego... ja nie pamiêtam, ¿ebym widzia³a wiêkszoœæ z tych filmów, ale tym samym wiem, czego unikn¹æ. No ale Orlando w roli Elfa i inne elfy mi akurat nie przeszkadza³y. Za Parysa jednak nale¿y mu siê Rzep. Dorzuci³abym coœ, ale nie pamiêtam. Jak wymyœlê, co by³o gniotem to nie omieszkam zapodaæ Eryk z "Mody na sukces"? Sorry...
|
|
|
Post by Kaja on Sept 6, 2005 20:24:54 GMT 1
Oto moje typy: Filmowi "Troja" za całokształt i ciałokształt Brata Pitta i reszty uroczych panów, Halle Berry za film " Czekając na wyrok" z sposób wyrażania uczuć, Filmowi "Wiedzmin" za ... może nie będę wymieciać bo braknie mi tu miejsca, Filmowi "Aleksander" za niektóre kiczowate sceny i Aleksandra udającego kotka. Resztę uzupełnie na bierząco.
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 7, 2005 11:29:36 GMT 1
Ooooo w³aœnie!!! - "Aleksander" za ca³okszta³t... nawet muzyka, chocia¿ Vangelisa, œrednio godna uwagi. Do "Conquest of paradise" to siê ta muzyka nie umywa... - moja nieulubiona Keira Knightley... hm... pomyœlmy nad uzasadnieniem... czy zwyk³e "bo tak" wystarczy? - ahaha! potrójny Z³oty Rzep dla Pameli Anderson "WiedŸmina" na szczêœcie nie ogl¹da³am, tylko kawa³ek. I wobec tego Rzep dla Agaty Buzek za Pavettê
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Sept 9, 2005 22:15:15 GMT 1
Tak teraz moja kolej. Tak nie po kolei trochê, ale zawsze.
Zacznijmy od Diuny Lyncha. I po³owy obsady (wyj¹tek mo¿e stanowiæ lady Jessica - Francesca Annis i niech bêdzie Alia choæ siê nie nagra³a - Alicia Roanne Witt) a reszta (m.in. Kyle MacLachlen - Paul, Sting - Feyd, Patrick Stewart - Gurney, Jurgen Prochnow - Leto, Jose Ferrer – Imperator i reszta, co ich szkoda wymieniaæ) do D*** (nie myliæ z Diun¹ ) Do tego scenarzyœci, sponsorzy, którzy kazali skróciæ film (trzeba im by³o coœ innego skróciæ };-> ) D. Lynch za re¿yseriê ma u mnie Podwójnego Z³otego Rzepa – robi wszystko na odwrót. 15-stolatek jest 25-ciolatkiem zamiast ciemnych blond w³osów ma kruczo czarne. Ktoœ kto powinien mieæ ostry nos ma ³agodny ma³y noseczek, Bujna czupryna staje siê ³ysolem i inne cuda.
Diuna Harrisona Z³ota Rzepa za nieumiejêtnoœæ pozyskania funduszy, przez co powychodzi³y dziwne rzeczy :] typu zielona pustynia (zza kadru: bo to przyprawa by³a) Tak pewnie a te ‘cudne’ makiety to by³y wystawy Picassa ;] Skoro siê czepiam to niektóre kostiumy by³y jakby z ekhm stacji tranzystorowych kabelki powyjmowane
Harry Potter Rzepa dostaje pani Rowling która podobno by³a konsultantk¹ wszystkich filmów.
Seria MacGayver Chyba nie musze nic dodawaæ ;]
Troja Orlando sam siê prosi o Z³otego Rzepa. Na prawdê bez s³ów. A ju¿ jego rola w Piratach z Karaibów <bleee...>
Aleksander - nic nie bêe mówi³ na ten temat...
Pamela Anderson to powinna dostaæ przynajmniej 5-cio krotnego Rzepa, A ca³ej Modzie na Sukces to dajê Rzepa w iloœci puszczonych odcinków ;D
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 10, 2005 11:15:03 GMT 1
Tylko w iloœci puszczonych odcinków? Ja bym da³a przynajmniej tê iloœæ do kwadratu... ;D
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Sept 10, 2005 15:21:17 GMT 1
No to ja pozwolę sobie nominować "Wojnę światów" za całokształt. Film był nie o ataku kosmitów na Ziemię tylko o konieczności przegotowania wody przed wypiciem. Ekstra rzep dla Tomcia Cruise'a, bo go zwyczajnie nie trawię.
Jak już piszecie o "Modzie na sukces", to proponuję dorzucić tu obie serie "Dynastii".
Kolejny rzep wędruje do Mariny jakiejśtam - gwiazdki z importu zza wschodniej granicy, która grała Dziwę w "Starej baśni" i nie nauczyła się tych paru zdań, które miała do powiedzenia w tym filmie (głos podkładała Karolina Gruszka).
No tak, zapomniałam o "Wiedźminie" (serial). Żebrowski mi się podobał, ale atmosfera filmu była mocno nieciekawa - mdląco-dołująca, może to wina muzyki, nie wiem.
A teraz Specjalny Rzep dla twórców filmów - w tej chwili w kinach leci równolegle 10-15 thrillerów i horrorów, z czego znakomita większość jest o domach, w których straszy, albo o duchach prześladujących żyjących.
|
|
|
Post by Nattie on Sept 12, 2005 16:46:07 GMT 1
Z nieco innej beczki: dorzucam "Pojutrze" za pseudonaukowy be³kot, wybaczcie, ale ukazane tam ¿ycie i praca naukowców to czysta fantazja. Takie modele licz¹ siê na wielkich komputerach przez d³uugi czas, a nie wyœwietlaj¹ na ekranie laptopika po kilku minutach czy godzinach nawet. A ¿e skala czasowa scenariusza jest nieprawdopodobna, to juz chyba nie muszê dodawaæ. Podobnie¿ "Armageddon" na rzepa zas³uguje za spektakularne wybuchy tlenowe na asteroidzie pozbawionej atmosfery. Kicz, ale jak¿e atrakcyjnie prezentuje siê poœwiêcaj¹cy ¿ycie Bruce Willis. I flaga amerykañska...
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Sept 12, 2005 18:29:45 GMT 1
W "Pojutrze" najbardziej dziwiło mnie to, że klimat zmienił się tak nagle, w ciągu godzin, i wszystko zamarzało w w jednej chwili. Zawsze mi się wydawało, że ochłodzenia i ocieplenia to dość długotrwałe procesy, ale z drugiej strony podobno na Syberii znaleźli mamuta z niestrawionym żarciem w żołądku - ponoć zamarzł błyskawicznie i to na stojąco...
|
|
|
Post by Pani Pu³kownikowa Shamira on Sept 15, 2005 21:40:13 GMT 1
Z³oty Rzep dla "Donnie'go Brasco" - za ca³okszta³t i ekstra Rzep dla Depp'a za jego wieczn¹ minê zbitego szczeniaka. Rzep dla filmu Monster i dla Charlize T. która w tym jednym filmie wystepowa³a bez makija¿u, aby œwiat zobaczy³ jej prawdziwe oblicze. Dla Orlando Blooma - za wszystko w czym zagra³ i za jego sam¹ egzystencjê na tym piêknym œwiecie. Dla Henryka Garncarza za ca³okszta³t filmowy i nie tylko. Dla Renee Zellweger za jej Roxie Hart. 1 000 000 Rzepów do potêgi n-tej dla twórców nowego filmu na podstawie ksi¹¿ki "Autostopem przez galaktykê" - tak spaprali t¹ genialn¹ ksi¹¿kê ¿e wnêtrznoœci siê przekêcaj¹. Choæ jestem ateistk¹ to to powiem: Bo¿e, widzisz i nie grzmisz!
|
|
|
Post by Gato Nephist on Sept 23, 2005 22:26:12 GMT 1
1 000 000 Rzepów do potêgi n-tej dla twórców nowego filmu na podstawie ksi¹¿ki "Autostopem przez galaktykê" - tak spaprali t¹ genialn¹ ksi¹¿kê ¿e wnêtrznoœci siê przekêcaj¹. Choæ jestem ateistk¹ to to powiem: Bo¿e, widzisz i nie grzmisz! Serio? Hm... to przynajmniej ju¿ nie ¿a³ujê, ¿e na tym nie by³am _^_ A jako ¿e taka ju¿ jestem, i¿ z regu³y wszystko mi siê podoba, a nawet jak mi siê nie podoba, to nie na tyle, ¿eby a¿ antynagrodê przyznawaæ, to nominowaæ nie bêdê. Chyba, ¿e mi siê jeszcze coœ naprawdê okropnego przypomni...
|
|
|
Post by Nattie on Nov 27, 2005 20:45:41 GMT 1
Doczepiam z³ocistego rzepa po ostatnim seansie... a raczej podejœciu do ogl¹dniêcia filmu "Nieodwracalne" (tak, tego z Monic¹ Belucci). Za to ¿e siê go nie da ogl¹daæ. A próbowaliœmy - najpierw ci¹gn¹ca siê scena wêdrówki przez krainê kopuluj¹cych homoseksualistów [prze¿y³am], potem rozwalanie czaszki gaœnic¹ [przewiniête], potem kawa³ek niezrozumia³ej akcji [z przewijaniem] i jak ju¿ zaczê³a siê ta s³ynna scena gwa³tu to wy³¹czyliœmy. Kropka. S³ysza³am, ¿e brutalny, ¿e skandal itd., ¿e ludzie wychodzili z kin. I siê nie dziwiê, ¿e wychodzili. Czy ktoœ ma jakieœ rozs¹dne podstawy, aby mi têpej chyba wyt³umaczyæ, po co taki film w ogóle powsta³?
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 1, 2005 21:58:11 GMT 1
Aj, Nattie, Nattie, oni po prostu dbaj¹ o to, ¿eby osoby takie jak Ty mia³y siê o co pytaæ.
A teraz Z³ote Rzepy hurtowo za "Ogniem i mieczem" (które w³aœnie ogl¹dam, na raty; pamiêtajcie - jeœli chcecie ogl¹daæ Trylogiê to zaczynajcie od "OiM", bo jak zaczniecie od czegoœ innego to "OiM" bêdzie niestrawne): *¯ebrowskiemu - Helena wybieraj¹c filmowego Skrzetuskiego jest idiotk¹. Takie ciep³e kluski. Ble... Poza tym skrzy¿owanie pana Tadeusza z WiedŸminem to kiepsko mi siê widzi w tej roli. *Zamachowskiemu - waæpan wiesz co... Wo³odyjowskiego toœ ty nigdy graæ nie powinien... [za³amka na ca³ej liniii] *Izabelli Scorupco - Helena jakaœ taka niedorobiona jest. Akurat do Skrzetuskiego pasuje. *Kowalewskiemu - ech, to ju¿ nie ten Zag³oba co w "Potopie" i "Panu Wo³odyjowskim", nie ten... *oraz MEGArzep dla pana Hoffmana za to, ¿e nakrêciwszy coœ takiego jak "Potop" i "Pan Wo³odyjowski", móg³ nakrêciæ tak¹ szmirê jak "OiM" [œwiête oburzenie]
|
|