ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Apr 15, 2009 20:27:20 GMT 1
Opera fajna rzecz. Tyle że lokalne sceny nie zawsze najfajniejsze a na te najlepsze nie am funduszy ani czasu zeby jechać. Jako altenarywe polecam cykl operowy w kinach Byłam na razie na Orfeuszu i Eurydyce i baaardzo mi się podobało. W kinie Kijów na żywo co też ma swój smaczek. A jak zobaczyłam repertuar na przyszły sezon to już myślę o karnecie. Kino kijów tu: www.kijow.pl/index.php?d=wyd&show=1&idw=9afefd4f3d5f04Z Kolei w Cinema City jest już teraz masa fajności. Niestety nie na zywo i bilety drogie jak czort. Ale trudno będzie trzeba wysupłać. www.cinemaestro.pl/repertuar.htmlI jeszcze Multikino. Też nie na zywo i w ogóle trudno sie dowiedziec co bedzie potem, ale za to we wszystkich MK www.multikino.pl/opery-hd.htmlPolecam (-; Coś mi się zdaje że często będę w Krakowie.
|
|
|
Post by fidelio on May 10, 2009 8:00:28 GMT 1
Wczoraj Met zakończył kinowy sezon "Kopciuszkiem" Rossiniego. Bardzo klasyczne, bardzo sympatyczne i (jak to w Met) doskonałe technicznie. Na przyszły rok szykują cuda a cuda - między innymi "Toskę", "Aidę" i "Turandot".
|
|