|
Post by lediable on Aug 24, 2010 17:28:41 GMT 1
Żałuję, że dopiero teraz zrządzenie losu przywiodło mnie na to forum. Oprócz naszego Upiora interesują mnie również inne literackie postacie odrzuconych (jak np. Quasimodo) i wampiry, które w sumie również można podciągnąć pod tę kategorię. Uwielbiam literaturę grozy w starym, dobrym metafizycznym wydaniu z akcją dziejąca się w XVIII/XIX wieku (względnie u początków XX), bez nowoczesności, najazdów obcych z kosmosu itp. Fanatyk twórczości Poego, teatru, opery a od jakiś trzech lat także języka i literatury francuskiej. Zawodowo – student filozofii aspirujący do miana pisarza.
Mam nadzieję czasami nawiedzać to miejsce.
Pozdrawiam.
|
|
|
Post by fidelio on Aug 30, 2010 16:07:15 GMT 1
Bienvenue!
Tak to bywa, może wszystko ma swoją dynamikę... Tym niemniej zostały całkiem ładne ruiny. I czasem nawet jakiś zbłąkany duch przeleci. Rozgość się (obcych z kosmosu raczej tu nie ma). Podrzuć jakieś swoje dzieło, jeśli Cię talent męczy. W sumie, nawet jako archiwum czasów dawno minionych, nie są to takie złe lochy...
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Aug 31, 2010 11:54:31 GMT 1
Hu-Hu Kolejny duch z ruin się wita. Żywe duszyczki zawsze mile widziane. Rzeczywiście wszystko ma swoją dynamikę, ale choć forum mało żywotne to my tak samo zupioryzowane. I witamy (-;
Mruuu
Pierwszy Ektoplazmatyczny Samozwańczy Kot Forum
|
|
|
Post by lediable on Sept 1, 2010 19:55:43 GMT 1
Dziękuję za tak miłe powitanie. :-) Na pewno coś podrzucę, bo aktualnie pracuję nad czymś dłuższym w upiornym klimacie. Póki, co zbieram materiały na tło historyczne (lubię takie grzebanie). Pisząc z komputera korzystam sporadycznie (wolę swoją starą, rozklekotaną maszynę do pisania względnie wieczne pióro). Tym, piekielnym, nowoczesnym maszynom nie ufam odkąd przez awarię komputera straciłem pokaźną część tekstu, nad którym wówczas pracowałem.
Pozdrawiam.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 25, 2011 20:21:55 GMT 1
Miło powitać żywą duszę! Wobec tego, chociaż z niesamowitym refleksem, witam, i życzę weny upiornej oraz posłusznej współpracy piekielnych nowoczesnych maszyn (one wcale nie są takie złe, na jakie wyglądają) Fanatyk jakiej francuskiej literatury konkretnie, że tak spytam? Pozdrawiam, Bazylia (Ektoplazmatyczny Bazyliszek Forum)
|
|