|
Post by Pani Pu³kownikowa Shamira on Oct 14, 2005 15:10:28 GMT 1
Nowym James'em Bond'em zosta³ oficjalnie Daniel Craig, ma³o-znany z kilku ma³o-wa¿nych ró³ (zagra³ np. w pierwszym Tomb Raiderze, by³ego panny Lary Croft). Aktor ten (przynajmniej wed³ug mnie) posiada tyle "bondowskiego" uroku co œlimak w galarecie. sami zreszt¹ zobaczcie: film.onet.pl/O,23349,4,0,5538,galeriao.html I chyba nie tylko ja tak s¹dzê, skoro w przeci¹gu ok.1,5-2 godziny od og³oszenia tej wiadomoœci ju¿ pojawi³a siê w internecie masa sprzeciwów (nie tylko u nas, zerknê³am tak¿e u Amerykanów, Rosjan i Anglików). Œmiem twierdziæ ¿e po takim przyjêciu tej wiadomoœci, to pan Craig d³ugo miejsca jako agent 007 raczej nie zagrzeje. I dobrze, ma³a strata. Ale czy naprawdê nie mo¿na by³o od razu wybraæ kogoœ porz¹dnego do roli tak kultowej postaci jak James Bond? Jest masa innych aktorów, którzy by siê œwietnie nadawali do tej roli. Jakich? A choæby Ralph Fiennes, Ioan Gruffudd albo Jason Isaacs. Ka¿dy z nich by³ wymieniany jako kandydat do wcielenia siê w postaæ Bonda. Powiedzcie sami, czy Daniel Craig nie zas³uguje na dobrego kopa z roli najlepszego agenta MI6?
|
|
|
Post by Nattie on Oct 14, 2005 19:58:12 GMT 1
Hmm... Jadalnia? Ale zerknê³am sobie na tego pana, ³ojejku, rzeczywiœcie, jak z niego Bonda zrobi¹ to bêdzie sukces aktorsko-producencki! Nie przypominam sobie, ¿ebym go w jakimœ filmie widzia³a, mo¿e i lepiej? Có¿, pozostaje mieæ nadziejê, ¿e ktoœ tam wie co robi PS. OOOO, Ralph Fiennes na przyk³ad.... On to TAK!
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Oct 14, 2005 20:41:12 GMT 1
Zacytuję mój ulubiony kabaret: "Brzyyyyyydal!". Deklaruję, że nie będę oglądać tego Bonda. Jest tylu fajnych aktorów, a akurat takiego wybrali
|
|
|
Post by ahinoor on Dec 17, 2005 18:46:36 GMT 1
to jest ból. By³y plotki, ¿e Gerard Butler dost³¹ propozycjê zagrania bonda, ale on je dementowa³. Cuz, mo¿e w nast. czêœci.
|
|
|
Post by Vesper on Jun 4, 2006 18:25:33 GMT 1
hm, Butler jako Bond? ciekawa koncepcja... widzia³am zwiastun nowego 'Bonda' w kinie i... bleee! jak oni mogli cos takiego zrobiæ?! Ju¿ bym wola³a kolejny z Piercem Brosnanem... chocia¿ ju¿ mi siê przejad³...
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Jan 13, 2007 20:08:03 GMT 1
Ajjjj. Dopiero teraz znalazłam ten temat. I chyba jestem gotowa na zlinczowanie, bo mnie nowy Bond ogromnie się podobał.
Należę do jednoosobowej grupy uznającej Craiga Jedynym Prawdziwym Bonedm.
Fakt, nie jest przystojny. Ale ma w sobie coś sympatycznego. Coś niegrzecznego, zadziornego. I właśnie taki Bond mnie przekonuje. Jest mniej lalusiowaty od pozostałych i bardziej z pazurem i charakterem.
Dodatkowo strasznie mi się sam film podobał. I muzyka i reżyseria i piękne kobiety. Podobało mi się, że było mniej udziwnionych efektów specjalno bajeranckich.
Poza tym ten błysk w oku. Gdzie tam Butlerowi do Craiga! Ha. Ale wiecie, że ja mam spaczony gust. (-:
|
|
|
Post by Vesper on Jan 13, 2007 22:51:38 GMT 1
ja tam nadal jestem jak najbardziej przeciw Craigowi :/ nie mam nic do jego aktorstwa, bo nieŸle siê spisa³ i film ogólnie zaliczam na plus, ale on NIE jest dla mnie Bondem :/ po prostu nie pasuje mi do tej postaci. i tyle. tak, wiem, to bardzo rozs¹dna argumentacja ale có¿, ja te¿ mam spaczony gust - tyle ¿e w drug¹ stronê
|
|