Satine
Nowo Przybyły
|
Post by Satine on Dec 13, 2013 21:55:33 GMT 1
Byæ mo¿e s³yszeli¶cie ju¿ o projekcie filmu animowanego, maj±cego ukazywaæ losy Erika poprzedzaj±ce epizod paryski, który znamy z Upiora Opery. Co wiêcej, The Trap-Door Maker bazowaæ ma na powie¶ci Susan Kay. Brzmi jak marzenie. Zw³aszcza, je¶li do tego dojd± ilustracje: ¼ród³o: trapdoormaker.tumblr.comA tak mia³by prezentowaæ siê Erik: ¼ród³o: www.facebook.com/trapdoormakermovieBardzo przekonuj±ce. Autorem jest Peter Bregman, z którym nied³ugi wywiad na temat Upiora mo¿na przeczytaæ tutaj: www.ladyghost.com/peter.htmlDotychczas by³am zdania, ¿e w przypadku Upiora animacja niekoniecznie mia³aby siê sprawdziæ. Projekty postaci Erika robi± jednak ogromne wra¿enie. Mo¿e wiêc têdy wiedzie droga i The Trap-Door Maker obudzi³ we mnie nadziejê, ¿e co¶ ciekawego z tego wyniknie. I Kay u podstaw! Jednocze¶nie cieszy to, ¿e kto¶ powraca do tej historii i wci±¿ chce j± pokazywaæ od nowa. Co o tym s±dzicie?
|
|
|
Post by Mlle_Empsychora on Dec 14, 2013 16:27:56 GMT 1
S³ysza³am o tym ju¿ wcze¶niej, ale nie podchodzê do tego z jakim¶ entuzjazmem. G³ównie dlatego, ¿e nie chcê siê rozczarowaæ. Ale te¿ dlatego, ¿e s³ysza³am, ¿e to ma byæ co¶ bardziej w rodzaju filmu akcji. Sk±d w ogóle wiadomo, ¿e to ma byæ oparte na Kay?
Ilustracje wygladaj± dobrze, ale mnie jako¶ szczególnie nie powali³y. Poza tym niezbyt podoba mi siê wygl±d Erika (zdecydowanie za ma³o makabryczny).
Pozostaje mi siê pod tym podpisaæ.
|
|
Satine
Nowo Przybyły
|
Post by Satine on Dec 14, 2013 18:33:14 GMT 1
Dobre porównanie.
Wczoraj przeszuka³am Internet za informacjami na temat tego projektu, nie wiem niestety, gdzie co¶ zasugerowa³o mi odniesienia do Kay. Chyba skupienie na rozdziale perskim wywo³a³o ten entuzjazm, wiêc to mo¿e byæ fa³szywy alarm. Mimo to, dalej z ciekawo¶ci± bêdê czekaæ na postêpy. Czy za ma³o makabryczny? Moim zdaniem trafiony - miêdzy cz³owiekiem a trupem od Leroux, w rzeczywisto¶ci mo¿na siê przeraziæ.
|
|
|
Post by Mlle_Empsychora on Dec 14, 2013 19:35:24 GMT 1
Mnie te¿ na pocz±tku ta wzmianka
skojarzy³a siê z Kay, ale zaraz potem pomy¶la³am o Leroux, bo tam o Persji jest wspomniane w rozdziale, którego narratorem jest Nadir. I wydaje mi siê, ¿e to jednak nie bêdzie oparte na Kay. Mam tylko nadziejê, ¿e bêdzie to mia³o jak±¶ zno¶n± fabu³ê, bo has³o, ¿e ma to byæ film akcji, mnie przera¿a.
Moim zdaniem za ma³o makabryczny, ale wygl±d Erika to jest w ogóle ciekawy temat, bo ju¿ u Leroux mamy baaardzo sprzeczne informacje na temat tego, jak wygl±da³. Nie dziwiê siê wiêc, ¿e ludzie maj± bardzo ró¿ne wizje.
|
|
mlial
Nowo Przybyły
|
Post by mlial on Dec 16, 2013 17:30:31 GMT 1
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Dec 19, 2013 18:43:14 GMT 1
Pomys³ rzeczywi¶cie ciekawy, ale to wykonanie makabryczne. Kusza - skrzypce. Herezje! Od dwóch lat mam w domu skrzypce ( ze skrzypaczk± w komplecie) i a¿ siê zakrztusi³am. Czy on ma pojecie jakie to jest delikatne, kazdy strza³ by je roztroi³ do niemo¿liwo¶ci. I ten kolczyk. A miê¶nie jak u dresa podwórkowego i jeszcze postawa z cyklu "yo ziomy"
Kuszom na skrzypcach mówimy nie. Kolczykom tako¿.
|
|
|
Post by Mlle_Empsychora on Dec 24, 2013 21:29:21 GMT 1
|
|