|
Post by Kaja on Oct 27, 2005 10:14:01 GMT 1
W tym temacie mogą być umieszczane zapowiedzi programów lub filmów godnych uwagi i nie tylko dotyczących tematu upiora. Oto pierwsze: Na kanale "ale kino" 31 października o godz.20 lecą "Nieustraszeni pogromcy wampirów" film polecam szczególnie tym którzy wybierają się na musical "Taniec wampirów", który powstał na podstawie tego fimu" 1 listopada na TVP2 o godz 22.25 filmowa wersja musicalu Webbera "Evita"
|
|
|
Post by Nattie on Oct 27, 2005 17:47:30 GMT 1
Dziêki Kaja za wieœci o wampirach! :* W ogóle to fajny temat, ja nieszczególnie przegl¹dam programy i ju¿ z tego powodu mnie kilka ciekawych filmów ominê³o, wiêc liczê na was!
|
|
|
Post by Nattie on Oct 29, 2005 19:08:29 GMT 1
Aha, a ja zajrza³am do programu, jak nigdy. We wtorek a¿ roi siê od dobrego kina! Przede wszystkim o 22.25 na TVP2 bêdzie "Evita", dla mi³oœników Webbera chyba nie trzeba wiêcej mówiæ! Konkurencyjnie: 22.30 na TVN "Miêdzy piek³em a niebem"!!! Piêêêkny flm, jak ktoœ nie widzia³ to obowi¹zkowo! Orfeusz w nowym wydaniu. Ja mam kasetê, wiêc pozostanê przy musicalu raczej ¯eby bardziej filmomaniaków pogr¹¿yæ to o 23.00 "Lot nad kuku³czym gniazdem", polsat. Tyle razy ogl¹da³am, ale jeszcze bym zobaczy³a. Po nim, jak ktoœ wytrzyma, to "Tramwaj zwany po¿¹daniem" - kolejny klasyk... do 3ciej w nocy
|
|
|
Post by Bazylia on Oct 29, 2005 21:01:58 GMT 1
1 listopada o 22.25? No way Ale "Wampiry" za to sobie obejrzê, oj tak! I nagram, ju¿ zapowiedzia³am w domu, ¿e zajmujê tv W planach mam jedynie du¿y ekran - "Olivera Twista" (obowi¹zkowo... a wcale mi siê nie chce tego ogl¹daæ, serio), oraz (dobrowolnie) "Gnij¹c¹ Pannê M³od¹" i "Czarê Ognia" (organizujemy grupow¹ wyprawê mafijn¹ do kina). No, koniec offtopicu
|
|
|
Post by Nattie on Jan 28, 2006 11:21:30 GMT 1
Cisza taka w temacie...
Jutro, w niedzielê 29.01 w programie TVP2 o godzinie 23.15 rozpoczyna siê balet "Œpi¹ca Królewna" z muzyk¹ Czajkowskiego. Nagranie, wg zapowiedzi, zosta³o zrobione w 2005 w Paryskiej Operze. Poniewa¿ od wielu lat w Pary¿u balety wystawiane s¹ w Operze Garniere jest wysoce prawdopodobne, ¿e to w³aœnie tam odby³o siê przedstawienie, ale proszê mnie nie linczowaæ, je¿eli oka¿e siê inaczej!
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 28, 2006 20:14:11 GMT 1
Oj, coœ TVP2 szaleæ zaczyna... Dziœ podobno bodaj¿e o 8.00 by³ program o "Kotach"... A ja spa³am w najlepsze... A tak mo¿e bym przynajmniej wiedzia³a czy warto na to jechaæ czy nie...
|
|
|
Post by Kaja on Mar 14, 2006 14:51:34 GMT 1
Chciałabym oznajmić, że w piątek 17 marca na TVP1 o 20.15 jest film z serii Bonda "Jutro nie umiera nigdy" w którym podobno jakaś małą rólkę gra Gerard Butler. Wprawdzie za filmami z Bondem nie przepadam, ale jak znajdę chwile to moze zobaczę.
|
|
PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Post by PhAnnie on Mar 14, 2006 16:20:52 GMT 1
19 marca na Canal+ poleci film, dziêki któremu poznaliœmy historiê, która nas tu zgromadzi³a. Tak, tak od polskiej premiery "Upiora w Operze" min¹³ juz rok i dwa miesi¹ce, wiêc najwy¿szy czas na premierê telewizyjn¹ :-). Kto wie, mo¿e wkrótce do³¹czy do nas jakiœ nowy phan
|
|
|
Post by Kaja on Mar 20, 2006 23:08:48 GMT 1
W środę to jest 29 marca na kanale Ale kino dają o godzinie 20 "Nędzników" z 1998 roku z Liamem Nellsonem w roli Valjeana.
|
|
|
Post by Neocountess on Mar 22, 2006 21:41:49 GMT 1
W sobotnim kinie Jedynki o 20:10 bodajże poleci "Patriota" Emmericha z bardzo dobrą [powiedzmy w większości] obsadą: Melem Gibsonem, Heathem Ledgerem i Jasonem Isaacsem w rolach głównych Długi, ale warto.
|
|
|
Post by Kaja on Nov 30, 2006 9:23:46 GMT 1
W sobotę 2 grudnia na tvn o godz 21.45 jest "Lara Croft: Kolebka życia" Chociaż ja za tego typami filmów nie przepadam to jednak w końcu zobaczę jak sobie Gerry daje z nią radę.
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 30, 2006 17:53:08 GMT 1
Ogl¹da³am to... Kaju... nie daje Hm... s¹dz¹c po plakatach dodatku do Wprosta to jakieœ Gwiezdne Wojny bêd¹ w tv, aczkolwiek nie wiem gdzie ani kiedy...
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Dec 8, 2006 22:53:05 GMT 1
Tak, s¹, na Canal+. Kto ma odkodowany to sobie moze obejrzeæ. Prawdopodobnie ca³a saga bêdzie lecia³a. Na ten tydzieñ zaplanowano 'Atak Klonów'
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 5, 2007 18:10:10 GMT 1
Chyba faktycznie ca³¹ sagê puszczaj¹. Szkoda ¿e nie mam Canal+... W poniedzia³ek o 21.00 na Canal+ "Gwiezdne Wojny: Nowa Nadzieja". Dla tych, którzy nie ogl¹dali sagi, to w³aœciwy epizod, ¿eby zacz¹æ May the Force be with you
|
|