PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Seriale
Apr 12, 2006 18:49:31 GMT 1
Post by PhAnnie on Apr 12, 2006 18:49:31 GMT 1
Opera oper¹, sztuka sztuk¹, ale czy ktoœ tu ogl¹da jakieœ seriale? ;D Ja ostatnio niestety da³am siê wci¹gn¹æ w ramiona dwóch komercyjnych hitów (¿eby by³o œmieszniej oba s¹ wyprodukowane przez telewizjê ABC) Ogl¹dam "Zagubionych" i "Gotowe na wszystko". Niestety jednak oba seriale znacznie obni¿y³y loty w drugim sezonie emisji. Nie mówi¹c ju¿ o tym, ¿e nasza TVP emisji II serii LOST jeszcze nie rozpoczê³a i jestem zmuszona (tak, w³aœnie: ZMUSZONA) kolejne odcinki zdobywaæ nielegalnie. Ale nie narzekam, bo w koñcu Telewizja Polska mog³a serialu wogóle nie puœciæ, chroni¹c rodzime "hity" typu "Plebania", "Klan" czy inne masakrycznie nudne "M jak Mi³oœæ" (bez obrazy dla osób lubi¹cych te seriale, je¿eli takie tu s¹). Ze starszych seriali lubiê tak¿e "Detektywa Monka", a z bardzo starszych "Allo, Allo" i "Hotel Zacisze" (choæ tego ostatniego widzia³am tylko kilka odcinków
|
|
|
Seriale
Apr 12, 2006 21:46:26 GMT 1
Post by Bazylia on Apr 12, 2006 21:46:26 GMT 1
W tej chwili nie ogl¹da, ale w ogóle to owszem, zdarza³o siê "Allo Allo", "Detektyw w sutannie", "Dotyk Anio³a", "Zdarzy³o siê jutro", "Zagadki z przesz³oœci" (2 ostatnie maj¹ tê wadê ¿e lec¹ na AXNie którego ju¿ nie mamy bo jest teraz tylko w dodatkowym pakiecie). Kiedyœ jak by³am m³odsza to jeszcze "Dziewczyna z oceanu" A by³o jeszcze kiedyœ coœ takiego na TVP1 bodaj¿e jak "Zaginione miasto"... ale nie pamiêtam
|
|
mafia
Nowo Przybyły
|
Seriale
May 15, 2008 13:42:27 GMT 1
Post by mafia on May 15, 2008 13:42:27 GMT 1
Ja to rzadko co oglądam seriale. Kiedyś oglądałam "ZodiaQ", "Dolmen", "Błękit oceanu", "Sforę", "Pitbull" (teraz też go oglądam, ale to już bardzo rzadko) oraz oglądałam kiedyś "Ekipę". A teraz to oglądam "Teraz albo nigdy" oraz "Glina" (pierwszą serię Gliny również oglądałam).
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Seriale
May 15, 2008 14:37:20 GMT 1
Post by ladyvaljean on May 15, 2008 14:37:20 GMT 1
Ja do seriali byłam długo nieufna i mogę polecić tylko jeden w zasadzie Ale za to oba sezony. RZYM! Nie na darmo na imdb ma coś koło 9
I mamy z niego kilka hasł które weszły do codznnego użytku. Np " Gramańską niewolnicę!"
|
|
|
Seriale
May 15, 2008 14:52:20 GMT 1
Post by Aniolek on May 15, 2008 14:52:20 GMT 1
Ja w sumie oglądam tylko 3 seriale (tylko czy aż? ^^) i to w dodatku nie na TV bo po prostu zazwyczaj wtedy: nie mam czasu, nie chce mi się patrzeć, mam coś do zrobienia, rozmawiam z Mariuszem i jeszcze tysiąc innych powodów dlaczego nie oglądam ich w telewizji ^^ zresztą jeden z nich nie jest już emitowany Więc kolejno według tego jak bardzo je lubię : 1) Bones (Kości) - rozwiązywanie zagadek kryminalnych, pani antropolog współpracuje z agentem FBI w celu rozwiązania spraw, gdzie tradycyjne metody identyfikacji szczątek zawodzą (czytaj właściwie niewiele z tych ludzi juz pozostaje, no może za wyjątkiem kości ). Uwielbiam tą pare, jestem beznadziejnie zakochana w serialu.... jeśli tak to można ująć ^^ Siostra mnie zaraziła a ja Mariusza i teraz z niecierpliwością czekamy na każdy kolejny odcinek (Polsat, Niedziala 22.05, Sezon 1 - my jesteśmy na sezonie 3 ) 2) tutaj na równi stoją "Gotowe na wszystko" i ....... "Drużyna A" ^^ "Gotowe..." bardzo podobał mi się pierwszy sezon, drugi jeszcze, ale już mniej (Mariuszowi pierwszy się podobał, drugi jeszcze zobaczył, trzeciego już nie chciał ruszyć ), trzeci był jak dla mnie dość nudnawy, za to czwarty znów jest troche lepszy obecnie jestem na czwartym sezonie ^^ "Drużyna A" a to jakoś tak wyszło przy okazji dodawania tego serialu do jakiejś gazety i teraz namiętnie przypominam sobie stare lata, lata młodości i postacie które zawsze bardzo lubiłam ^^ nie wiem dlaczego, ale zawsze tak jakoś najbardziej lubiłam B.A. ^^
|
|
|
Seriale
May 15, 2008 20:26:59 GMT 1
Post by Bazylia on May 15, 2008 20:26:59 GMT 1
Serialowym numerem 1 obok "Allo allo" zostaje Babylon 5. SF, ciekawie zrobione i z fajnym humorem Jestem od października na sezonie piątym - zostały mi dwa odcinki... i tak jakoś sobie zostały, aż żal je oglądać i mieć świadomość że to już koniec. A z polskich seriali "Ranczo" - wprawdzie teraz bardziej obyczajówka, niż komedia, ale sposób w jaki oni wyłapują wszystkie drobne wady i uprzedzenia Polaków jest wspaniały. I uwielbiam za dialogi niektóre.
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Seriale
May 16, 2008 10:10:18 GMT 1
Post by ladyvaljean on May 16, 2008 10:10:18 GMT 1
ech a ja się nigdy nie mogłam przekonać do Allo Allo . Za mało poczucia humoru chyba mam żeby to złapać, za poważnie podchodzę do świata żeby się z tych czasów nabijać. Raczej był niesmak jak oglądałam jeden odcinek. Za bardzo miałam w głowie co się tam naprawdę działo, a dowcipy były raczej poniżej poziomu.
Tak samo mam odruch na nie do władców móch ( za dużo bluzgów sensu mało)
|
|
mafia
Nowo Przybyły
|
Seriale
May 16, 2008 23:51:40 GMT 1
Post by mafia on May 16, 2008 23:51:40 GMT 1
Ja tak samo...parę razy miałam okazje obejrzeć "Allo, Allo" - ale jakoś do tego serialu nie mogłam sie przekonać... Aniołku - też bardzo lubiłam Drużynę A... Oglądałam jeszcze taki serial (nie pamiętam tylko jego tytułu) o człowieku który bardzo lubił podróżować w czasie. Wcielał sie w różne postacie i robił wszystko aby zmieniać toki wydarzeń.... Czasami były tam ciekawe akcje
|
|
|
Seriale
May 17, 2008 21:25:21 GMT 1
Post by Bazylia on May 17, 2008 21:25:21 GMT 1
Oglądałam jeszcze taki serial (nie pamiętam tylko jego tytułu) o człowieku który bardzo lubił podróżować w czasie. Wcielał sie w różne postacie i robił wszystko aby zmieniać toki wydarzeń.... Czasami były tam ciekawe akcje Mafia, czy to nie był czasem "Doktor Who"?
|
|