hesperyda
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Naczelny Polonistyczny Pedant Forum
|
Post by hesperyda on Dec 10, 2006 21:00:58 GMT 1
Poniek¹d z wewnêtrznego poczucia obowi¹zku, wita siê ruda ze Œl¹ska. Humanistka, artystka z akcentem na samokrytyczny cudzys³ów, persona asportowa, toleruj¹ca kolarstwo i p³ywanie. Lubi historiê i w zwi¹zku z tym, z przekory na pytanie o datê urodzin, odpowiada zalotnie "rocznica napaœci ZSRR na Polskê". Poniewa¿ nikt z internetowych znajomych nie chce jej uwierzyæ ile naprawdê ma lat, przesta³a siê t¹ wiedz¹ dzieliæ. Udaje erudytkê i dobrze jej to wychodzi. Niefotogeniczna, egzaltowana i pretensjonalna. Lubi jêzyki obce i kuchniê francusk¹ z przewag¹ McDonalda. Interesuje j¹ in¿ynieria genetyczna i religioznawstwo. Chcia³aby byæ dziennikark¹, ale przypuszczalnie zostanie wykwalifikowanym pracownikiem KFC. Gdyby mia³a w tej kwestii coœ do powiedzenia, to chcia³aby wygl¹daæ jak Angelina Jolie albo Penelope Cruz, ale nie ma, wiêc wygl¹da znacznie gorzej. Oczy br¹zowe, w³osy teoretycznie te¿, ale farbowa³a na rudo i nie doœæ, ¿e teraz wygl¹da g³upio, to jeszcze ma nadziejê, ¿e nie wy³ysieje przez to. Denerwuj¹ j¹ b³êdy ortograficzne, wszystko co kojarzy siê jej z przedmiotami œcis³ymi i wypowiadanie siê na temat, o którym nie ma siê zielonego pojêcia. Lubi czytaæ, Upiora Opery, ogl¹daæ dobre filmy, Upiora Opery, s³uchaæ muzyki, Upiora Opery, chodziæ na spacery, Upiora Opery, czekoladê na gor¹co, Upiora Opery, truskawki z bit¹ œmietan¹ i Upiora Opery. S³ucha Tori Amos, KoRna, System of a Down, Edith Piaf, Within Temptation, King Crimson i The Cranberries, a pasjonuje siê muzyk¹ filmow¹ (Hans Zimmer mój mistrz). Kiedy mia³a dziesiêæ lat i wola³a czytaæ poezjê Leopolda Staffa zamiast skakaæ w gumê, rówieœnicy przestali z ni¹ rozmawiaæ. Dzisiaj od Harry`ego Pottera woli Ericha Mariê Remarque`a, przez co wiêkszoœæ jej rówieœników nadal z ni¹ rozmawiaæ nie chce. Kocha siê w Upiorze Opery z powieœci Lerouxa i jest œwiadoma, ¿e on nie ma nosa i p³acze na „Gwiezdnych Wojnach” (zawsze mam nadziejê, ¿e tym razem Qui-Gon nie umrze). Pozdrawia wszystkie rozlewnie betonu w swoim mieœcie i macha do Was rêk¹ w powitalnym geœcie, Hesperyda. I nie, ja nie jestem sarkastyczna.
No mo¿e troszeczkê.
Za zaproszenie dziêkujê LadyValjean.
|
|
|
Post by Aniolek on Dec 10, 2006 21:17:48 GMT 1
Witam serdecznie w naszym małym gronie Upiora myślę znajdziesz tutaj pod dostatkiem swoją drogą zjadłabym coś tłustego i niezdrowego z McDonalda Hans'a Zimmera niestety znam bardzo, bardzo pobieżnie, właściwie tylko po jednym utworze 'Vide cor meum', który wyskubałam z filmu Hanibal . Myślę, że takie poczucie humoru z odrobiną sarkazmu jest tu mile widzane Rozgość się do woli i zapraszamy do dyskusji
|
|
|
Post by PrzeBoski on Dec 10, 2006 22:02:59 GMT 1
Witaj nam o wspaniala istoto pozwalam sobie na taki wykrzyknik poniewaz bardzo rzadko spotyka sie plec piekna ktora lubi mroczna sage z Lordem Vaderem (moj ulubieniec zaraz po Yodzie) niech ciemna strona mocy Cie nie skusi.....
|
|
|
Post by Nattie on Dec 11, 2006 18:29:26 GMT 1
O, widzê , ¿e Œl¹skie Zag³êbie Phanatyzmu jest naprawdê silne! Witam na naszym forum i mam nadziejê na ciekawe upiorne dyskusje (hmm... chyba nawet ju¿ siê zaczê³y , a mo¿e i na Wampiry siê skusisz? Ja te¿ barrrdzo lubiê Remarque'a, choæ fazê na poch³anianie jego twórczoœci mia³am jakiœ czas temu. Jak widaæ po kolejnym przyk³adzie Upiór Opery ³¹czy ró¿nych ludzi... Hihi, ja fizyk jestem, ale o tym siê g³oœno nie mówi ;D
|
|
hesperyda
Odwiedzający Operę
|
Post by hesperyda on Dec 11, 2006 19:33:23 GMT 1
Hihi, ja fizyk jestem, ale o tym siê g³oœno nie mówi ;D Odejdź! Odejdź maro przeklęta! Z fizyką to jeszcze w moim przypadku nie jest bardzo źle, ale matematyka... (a najśmieszniejsze jest to, że moja rodzicielka jest matematykiem, ale już przywykła do moich regularnie przynoszonych glebuń) Aniolku: miasto, płeć i nick w Twoim przypadku pokrywają się z miastem, płcią i nickiem innej osoby, jaką znam zarówno w realu jak i wirtualnie. Wiek się de facto nie zgadza, ale dla pewności wolę zadać jedno ważne, ale bardzo ważne pytanie. No więc, ekhm: BŁAGAM, błagam, powiedz, że nie jesteś tą samą osobą, która przekonywała mnie do wiary w "niebiańskiego Tatusia". PrzeBoski: "Gwiezdne Wojny" wymiatają. Niestety, potwierdziły tylko moje wcześniejsze przypuszczenia dotyczące przedwczesnego umierania WSZYSTKICH postaci jakie lubię (Vader, Qui Gonn, Obi Wan). Fascynujące, że za każdym razem kiedy się do tego przyznaję, ludzie uciekają ode mnie z płaczem, ale niestety zaczęło się od Psa Który Jeździł Koleją i trwa do dziś, z wyjątkiem dla Korowiowa, Azazella i Wolanda, którzy z przyczyn wyższych umrzeć nie mogli.
|
|
|
Post by Kaja on Dec 11, 2006 19:57:32 GMT 1
I ja witam. I nicech mi nikt nie mówi, że tam na Ślasku nie ma upiora bo nie uwierzę. A własnie biologię i chemię lubisz? Co do GW to był to pierwszy mój ulubiony film na który poszłam do kina. I jego magia właściwie trwa do dziś chociaż bardzo żałuje że w nowych cześciach nie było Hana Solo ani Sokoła Millenium
|
|
|
Post by Aniolek on Dec 11, 2006 20:00:59 GMT 1
Aniolku: miasto, płeć i nick w Twoim przypadku pokrywają się z miastem, płcią i nickiem innej osoby, jaką znam zarówno w realu jak i wirtualnie. Wiek się de facto nie zgadza, ale dla pewności wolę zadać jedno ważne, ale bardzo ważne pytanie. No więc, ekhm: BŁAGAM, błagam, powiedz, że nie jesteś tą samą osobą, która przekonywała mnie do wiary w "niebiańskiego Tatusia". Łamie właśnie zasady tego kącika wolno nam się tutaj tylko witać i nie zaśmiecać waszych przywitań, ale skoro pytanie zostało zadane bezpośrednio to odpowiadam. Nie przypominam sobie, żebym kogokolwiek przekonywała do Tatuśka, przynajmniej tak mi się wydaje ^^. Widocznie jednak wiek stanowi tu kluczową sprawę , więc niestety chyba się nie znamy
|
|
hesperyda
Odwiedzający Operę
|
Post by hesperyda on Dec 11, 2006 20:05:51 GMT 1
A własnie biologię i chemię lubisz? Biologiê - bardzo. Chemiê, tylko pod warunkiem, ¿e jest organiczna.
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 12, 2006 8:05:21 GMT 1
Witam serdecznie i ¿yczê mi³ej zabawy Tylko uwa¿aj, poza Upiorem tu siê ró¿ne takie zaraŸliwe rzeczy panosz¹...
|
|