ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Mar 11, 2006 23:30:01 GMT 1
A ja mam paskudny problem techniczny…Właściwie to skarga na moja własną głupotę bo nie wiem co z tym zrobić. Otóż część forum mi krzaczy. Nie ma polskich literek w postach Natt i Nuindaeiel, PhAnni i Bazylii i Kwizara. Reszta jest ok. Dość bardzo mi to przeszkadza, szczególnie czytać fanfiki.
Pytanie pierwsze czy też tak macie? Pytanie drugie, do tych co w sztuce oswajania sprzętu komputerowego biegli. Co powinnam i jak przełączyć żeby mi się polskie znaczki jak trzeba pojawiały?
|
|
|
Post by Green Eyes on Mar 12, 2006 12:51:04 GMT 1
Tak, zgadzam sie z LadyValjean ja tez mam krzaczki w niektorych postaciach na forum, bywa to męczące, ale też myślałam że może ja mam coś źle ustawione.
|
|
PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Post by PhAnnie on Mar 12, 2006 12:59:32 GMT 1
Ja ¿adnych krzaczków nie mam, ale kiedyœ pojawia³y mi siê w postach Anio³ka. Niestety wogóle siê na tym nie znam, wiêc nie mogê pomóc :-(
|
|
|
Post by Nattie on Mar 12, 2006 13:18:07 GMT 1
Acha, wiêc wiêcej osób tak ma! Ja obecnie nie mam ¿adnych krzaczków. Próbowa³am wklejaæ teksty przechodz¹c przez notatnik, ale to równie¿ nie da³o rezultatu. Niestety nie ma ¿adnego porz¹dnego "helpa" od proboards, trzeba poszperaæ po ich forum. Uch, ja postaram siê znaleŸæ narzêdzie do karczowania! [leci po siekierê...] [wraca w po³owie drogi] Zaraz, Anio³ku, skoro Twoje krzaczki zniknê³y... Znasz lekarstwo?
|
|
|
Post by Kaja on Mar 12, 2006 14:36:51 GMT 1
Tek krzaczki jak doszliśmy z Nattie to wina posiadania przez "krzaczące osoby" ( no wiecie o co chodzi) systemu XP wersja angielska. Może uda się na to coś poradzić. Będziemy się starać.
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Mar 12, 2006 18:59:22 GMT 1
Jak wam krzaczy to pomocna jest zmiana kodowania (Widok=>Kodowanie) z Windows na ISO lub ewentualnie jakieœ inne jakie macie na liœcie.
|
|
|
Post by Aniolek on Mar 12, 2006 19:44:04 GMT 1
Nie mam pojêcia co zrobi³am, ¿e krzaczki by³y i znik³y ale najlepiej zróbcie tak jak Kwizar przykaza³ z widoku wybierzcie kodowanie i wybierzcie jedno z mo¿liwoœci œrodkowoeuropejskich, mnie osobiœcie krzaczki zniknê³y jak zmieni³am z automatycznego wybierania na Windows -1250 i tym sposobem pozby³am siê krzaczków w postach Nattie i Kwizara
|
|
|
Post by Nattie on Mar 12, 2006 22:03:10 GMT 1
A, wiêc to tak! Kwizarze, jesteœ wielki!!! Ja nie mam krzaczków przy kodowaniu "Central European (Windows)". Przy innych, które próbowa³am jest ohyda.
|
|
|
Post by fidelio on May 31, 2007 22:22:21 GMT 1
Słuchajcie, czy ktoś mi może poradzić, co zrobić? Z krzaczami w niektórych postach radzę sobie bez problemu metodą: Widok/Kodowanie znaków/ Środkowoeuropejski. Natomiast w przypadku opcji "modify" w ramce pojawia mi się nieprzebyty gąszcz. Dlatego, nawet jak znajdę u siebie jakieś literówki - a zdarza mi się to czasem niestety, za co bardzo przepraszam - nie jestem w stanie ich poprawić. Czy ktoś wie może, co z tym zrobić? Byłabym bardzo wdzięczna za każdą pomoc.
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on May 31, 2007 22:29:39 GMT 1
Ja to robie metodą kamienia łupanego. Zabim zmodyfukuję post to robie CtrlA CtrlC - zapisuje, a potem w poscie ten stary z krzeczkami wywalem i CtrlV wklejam i na spokojnie poprawiam. Roboty dużo ale w podziemiach jak to w Podziemiach - szczury i polegestry przeszkadzają. Może Kwizar wykuma bardziej cywlizilowany sposób.
|
|
|
Post by Nattie on Jun 1, 2007 21:33:03 GMT 1
Ja tak samo robię i nie wiem czemu tak straszliwie krzaczy... A w ogóle to ostatnio mi krzaki wychodzą wszędie i za każdym razem jak otwieram nową stronę na forum muszę amieniać kodowanie... szlag, nie wiem co się porobiło, ale to mój komp szaleje chyba. Obawiam się niestety, zże to proboard jako nie-polski host tak ma, ale chyba jednak tutaj zostaniemy, co? Bo znowu od nowa zaczynać forum...
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Jun 1, 2007 23:26:01 GMT 1
Po wciśnięciu 'modify' trzeba zmienić kodowanie np. na środkowoeuropejski, chociaż ten nie zawsze działa.
Ogólnie krzaczki, przynajmniej u mnie, powróciły od pewnego czasu, a konkretnie od zmiany IE na Mozillę. No cóż, jednak ta przeglądarka też ma pewnie niedociągnięcia...
|
|