ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Aug 20, 2007 22:29:47 GMT 1
Skoro; - Ten zlot tak fajnie wyszedł bo był zaplanowany z wyprzedzeniem i łatwiej było sobie czas poustawiać - ostatnim razem na Fauście było przednio - Jako forum Upiora z Opery w operze nam bywać przystoi
To: Zakładam temat do zbierania się na wyjazd Operowy> Proponuję Kraków, ewentualnie Warszawę lub Poznań. Mam nadzieje, że do końca roku uda nam sie zebrać. Nie ma jeszcze wszystkich repertuarów, ale na razie najlepiej wygląda Kraków:
14.10, niedziela G. Puccini Tosca
3.12, poniedziałek G. Verdi Traviata
16.12, niedziela G. Puccini Madama Butterfly Premiera
Ze swojej strony Kot podejmuje się zająć organizacją. ( Choć ostatnio mnie strona rezerwacji Opery Krakowskiej przerosła to tym razem się postaram) Piszcze proszę - czy jesteście zainteresowani - czym - w jakich termniach - czy macie jakiś inne ciekawe propozycje operowe na jesień
|
|
|
Post by fidelio on Aug 20, 2007 22:36:30 GMT 1
Bardzo bardzo za. Jak tylko zorientuję się, jak wygląda repertuar poznański to wrzucam. Warszawę ewentualnie też.
Opera to taki dziewiętnastowieczny musical. Tylko odrobinę bardziej umowny (bo wymaga dłuższego szkolenia, żeby sobie dać radę od strony technicznej). To jest trochę "nabyty smak" czyli jak komuś się od razu nie spodoba, to nie znaczy wcale, że nigdy mu się nie spodoba.
Pretekst do spotkania byłby przedni.
|
|
|
Post by Kaja on Aug 21, 2007 6:32:19 GMT 1
Ja jestem tez za choć trzeba tu jednak wcześniej rezerwować. Co do Krakowa to ja jestem tak blisko, że podjechac i zrobić rezerwacje nie stanowi żadnego problemu zatem organizację wyjścia do Opery w Krakowie zostawcie mnie. Problem jest tylko w tym, że sobotnie spektakle sa bardzo rzadkie a one by chyba wszystkim najbardzie pasowały. Dajcie znać co do niedzieli a repetuar jest tu. www.opera.krakow.pl/repertuar.phpCo do Warszawy to jak najbardziej za byle to byłby piątek albo sobota. W Warszawie większy wybór bo i Opera i Roma. A w Romie "Koty" tak przed upiorem. I oczywiście Poznań i nie zapomnijmy o Bytomie bo tam też było miło. Skoro mamy już tyle miejsc wypadowych to tylko planować.
|
|
|
Post by Bazylia on Aug 22, 2007 20:17:58 GMT 1
Studentka b³aga o Warszawê bo w ci¹gu roku "szkolnego" niestety mnie nie staæ na wycieczkê do Krakowa. <b³aga> Jeœli Wawa to na ka¿dym miejscu i (niemal¿e) o ka¿dej porze.
|
|
|
Post by Vesper on Aug 22, 2007 20:38:54 GMT 1
popieram b³aganie o Warszawê, sabat w jakimkolwiek innym miejscu jest dla mnie raczej nieosi¹galny
|
|
|
Post by Kaja on Aug 26, 2007 19:14:00 GMT 1
Jakoś dzisiaj niedzielnego popołudnia przechodziłam obok Teatru Słowackiego i tak sobie pomyślałam o sabacie zatem zajrzałam i zabrałam program. Niestety z tego co widze opery tylko w dni powszednie i w niedziele Wydaje mi się że u większosci niedziela jednak przejdzie zatem co mamy w najbliższych miesiącach. Pażdziernik 7- niedziela Ptasznik z Tyrolu 14-niedziela Tosca 21 -niedziela Zemsta nietoperza Listopad Nic ciekawego tylko Faust się przewija Grudzień 16-niedziela Madame Butterfly - premiera 30-niedziela Straszny dwór Przedstawienie zaczyna się zawsze o 18.30 Prosiłabym o wyrażenie opini bo bilety trzeba już rezerwowac na początku września
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
|
Post by ladyvaljean on Aug 26, 2007 19:49:46 GMT 1
Tosca! 1 bilet dla Kota
|
|
|
Post by fidelio on Aug 26, 2007 20:33:15 GMT 1
Tosca jest bosca! Dwa bilety dla nas (znaczy moi plus Cron) na 14 pażdziernika. Szykuje się coś sympatycznego mam wrażenie.
|
|
Arien
Nowo Przybyły
|
Post by Arien on Aug 27, 2007 18:37:29 GMT 1
Tosca raz Ca³ym sercem za!
|
|
juana
Odwiedzający Operę
Forumowe Szyjątko Lochowe
|
Post by juana on Aug 27, 2007 21:22:37 GMT 1
"Tosca" może być, chociaż akurat wykonań by artyści Opery Krakowskiej się boję. No i z moich źródeł wewnątrzoperowych wynika, że bardzo, bardzo warto iść na "Zemstę Nietoperza". Sama mam ochotę iść na to od premiery, ale moją biedną, studencką kieszeń ciągle to przerasta. A co do mojej obecności na sabacie, to jak mnie ktoś oświeci co do ceny biletu, to ja Was oświecę, czy będę.
|
|
|
Post by Nattie on Aug 29, 2007 20:32:06 GMT 1
Tak właśnie z Kają pogadujemy, i mimo że mnie "Koty" kuszą, to chyba się na razie nie zdecyduję na wyjazd do Warszawy, bo to jednak daleko i przede wszystkim nie mam jak wrócić do domu. Nie dam rady na razie. A z opery z Krakowa już mnie Koty zabiorą autkiem. Ceny na "Toscę": 50zł I miejsca, dalsze 40 i 30 zł. Tanio nie jest, ale warto chyba mieć lepsze miejsca. Ostatnio w loży bardzo nam fajnie było, prawda? W sumie to i "Zemsta nietoperza " by mogła być. 21 października na przykład. Zerkałam na Operę Śląską w Bytomiu, ale tam nic operowego w soboty nie ma, wyobrażacie sobie? Dla jasnoći sprawy, w TM w Gliwicach grają "Footloose" ponoć dobre, ale ja nie widziałam i się boję zapraszać po "Annie Kareninie"... Cóż, na pewno lepsza sztuka, bo Broadway w końcu, ale reszta nie wiem jak. Byłaby sobota 20.10 o 19.00, ceny 26zł. 21zł, 16zł. [edit] Ech, chyba jednak wolę operę w Słowackim
|
|
juana
Odwiedzający Operę
Forumowe Szyjątko Lochowe
|
Post by juana on Aug 30, 2007 8:07:36 GMT 1
Nattie, ja nie sądzę, żeby Zemsta Nietoperza mogła być. Za to, co zapłacimy za I miejsca na Tosce możemy dostać III na Zemstę. Czyli jak mam płacić ok. 50 zł, to ja chyba jednak chcę dobre miejsce. Bilety na Zemstę kosztują: I - 100, II - 70, III - 50; ulgowe przedstawiają się niewiele lepiej: 90, 72, 45. Moja studencka kieszeń się na to nie pisze. Ale na "Toscę" jak najbardziej. I chyba nawet siostrę wezmę.
|
|
|
Post by Nattie on Aug 30, 2007 9:25:40 GMT 1
Oj oj oj, rzeczywiście niespecjalne ciekawe te ceny... To chyba na "Tosce" zostaniemy, w końcu to chyba porządna opera, a dobrze jak nas więcej będzie Wykonanie na pewno będzie lepsze niż "Anny Kareniny" w GTM. Szkoda,że Warszawa nie da rady... Ale na "Upiorze" to się na pewno spotkamy!
|
|
|
Post by Bazylia on Aug 30, 2007 16:38:49 GMT 1
Lekki offtop tak a propos Warszawy, jak dobrze pójdzie wszystko to bêd¹ na weekendy 2 miejsca noclegowe u mnie Przepraszam za offtopa <kaja siê>
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
|
Post by ladyvaljean on Sept 1, 2007 7:55:21 GMT 1
Tak czy inaczej Kot potwierdza przed wyjazdem 2 bilety na Toscę. Plus trzy miejsce w samochodzie na powrót. Kaja, Natti was zgarniam oczywiście. Może hes sie skusi?
Btw Natti nie marudź że Anna był zła. Co możesz na to poradzić? Może teraz Tosca nam sie nie spodoba? I sama pierwsza to powiem niezależnie od tego czy sama ją zaproponowałam. A tamten wyjazd jako spotkanie był pierwszorzędny wiec nie ma o czym mówić.
|
|