|
Post by Aniolek on Mar 15, 2007 15:38:27 GMT 1
Przykro mi to mówić, ale zablokowanie IP nie pomogło nam w walce ze spamerem, tego typu wiadomości dalej się pokazują. Dlatego zgodnie z tym co obiecałam od dnia dzisiejszego na forum posty mogą pisać jedynie osoby zarejestrowane. Naprawdę przykro mi jeśli niektórym utrudni to korzystanie z naszego forum, ale nie widzę innego sposobu ochrony naszego forum i jego użytkowników.
|
|
|
Post by Kaja on Mar 15, 2007 20:12:36 GMT 1
Szkoda że tak wyszło, ale inaczej przed tymi rzeczami sie nie obronimy. Zresztą jak widze nieczęsto piszą osoby niezarejestrowane.
|
|
hesperyda
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Naczelny Polonistyczny Pedant Forum
|
Post by hesperyda on Mar 17, 2007 18:57:59 GMT 1
Obawiam się, że to nic nie zmieni. Obym się myliła, ale jako moderatorka i administratorka dwóch innych for internetowych, mam na karku tę plagę i wprowadzenie opcji "tylko dla zarejestrowanych" nic nie zmienia. Jedyna możliwość, to niewygodna i zrażająca potencjalnych userów konieczność akceptacji konta przez Administratora. To też nie jest takie wygodne, bo spam przestał przybierać formę enigmatycznego "dgdkgldhg" i tym podobnych, ale "rejestruje się" pod zupełnie normalnymi, przyzwoitymi nickami. Trzeba niestety weryfikować adresy e-mail (znam ten ból, nic przyjemnego).
|
|
|
Post by Aniolek on Mar 18, 2007 15:18:42 GMT 1
Żywie nadzieję, że po prostu tej osobie nie będzie się chciało podejmować rejestracji żeby sobie nabazgrać pare znaczków, bo jak na mój gust o ile wcześniejsze przejawy bytności tej osoby były złośliwe o tyle to by już świadczyło o czystej głupocie.
|
|
hesperyda
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Naczelny Polonistyczny Pedant Forum
|
Post by hesperyda on Mar 18, 2007 16:58:19 GMT 1
Aniołku, ale to przecież nie jest osoba, tylko program.
|
|
|
Post by Aniolek on Mar 19, 2007 17:13:38 GMT 1
Ale na szczęście lub nie programy nie są na tyle inteligentne żeby same sobie działać, za każdym programem ktoś stoi
|
|
|
Post by makrywka on Jun 11, 2018 21:58:48 GMT 1
Macie rację. Spam staje się prawdziwym problemem. Całe szczęście, są sposoby na to, żeby sobie poradzić z tym problemem. Są na przykład firmy specjalizujące się w zwalczaniu takich kont. Jeżeli zastanawia Was wartość takiej firmy, możecie się zastanowić nad wyceną takiej firmy. Pod tym linkiem możecie dowiedzieć się na ten temat więcej.
|
|