ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Jan 26, 2006 18:34:50 GMT 1
Dawno, dawno temu widziałm w TV pewien film o Upiorze. To była chyba wersja z 1990 z Charlesem Dance i Teri Polo w rolach głównych. Pamiętam że wtedy mi się ten film bardzo podobał, acz wiem że teraz zmeniło mi się patrzenie na niektóre sprawy. Oglądałam jego recenzje na IMDb (http://www.imdb.com/title/tt0100361/) i nie wyglada źle, acz fryzura Erika budzi pewne zastrzeżenia. Czy ktoś z was oglądał może ten film? Albo może mi nawet go skopiować jak wyślę płytkę? Byłąbym bardzo wdzięczna... Mam nadzieję, że nie zdradzę tajemnicy jeżeli powiem, że na ostatnim phanmeetingu była mowa o spotkaniu i filmów upiornych oglądaniu. Taka zdobycz była byłaby dużym rarytasem spotkania.
Pozdrawiam
|
|
|
Post by Aniolek on Jan 26, 2006 18:39:11 GMT 1
Ja nie widziałam, ale moja siostra go widziałai strasznie go chwaliła. Zresztą powiedziała, że jej się dużo bardziej ten film podobał niż musical. A co do samego filmu to go juz od jakiegoś czasu ściagam, ale przyznam, że idzie to dość ciężko z uwagi na brak źródeł. No zobaczymy jak będę miała całość to dam znać Mam 913.10M z 1.37G to 65.26% i zero źródeł
|
|
|
Post by Kaja on Aug 27, 2006 21:27:32 GMT 1
A ja właśnie dzis znalazłam na youtube fragmenty z tego serialu. Jak większość wie jest on na motywach musicalu Kopita & Yestona. Kiedy oglądałam zdałam sobie sprawę, że ja pamiętam ten serial. Oglądałam go dawno, dawno temu i chętnie go bym jeszcze zobaczyła. Kiedyś wraz z Nattie i Ladyvaljean mieliśmy pewien prlan co do jego zdobycia. Może by tak zacząć go realizować? Tutaj teledysk z podkładem Evanesence www.youtube.com/watch?v=sqNnCqS4LkgI mały fragment filmu. Występ Christine z Upiorem www.youtube.com/watch?v=zbGOp9AtWGY
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
|
Post by ladyvaljean on Aug 28, 2006 15:54:57 GMT 1
Oj dzięki Kaju za tego linka. Z przyjemnością sobie poprzypominałam. Nie wiem jakbym teraz odebrała film bo podobał mi się jak miałam lat 11. (-; Acz Teri Polo pozostaje moja ulubiona Christione. Jest śliczna i jakaś taka naturalna. Btw jak kilka lat temu przez przypadek przeglądałam playboya i była sesja Teri ( nieco już starszej ale wciąż ładnej) aż piskałam że dziewczynę Upiora nam rozebrali (-:
Acz co do filmu to widzę że fryzura Erika...ekhm...pozostawia sporo do życzenia.
Za to podoba mi się ta krótka scena walki. Skąd niby Erik miałby być doskonałym fechmistrzem? Kto go uczył? ( Jak w filmie Sz.) A tu bije się jakby sie parasolką odganiał. (-:
Cały czas pozostaję w nadziei że film wreszcie zobaczę.
|
|
|
Post by Vesper on Aug 28, 2006 19:32:38 GMT 1
ja równie¿ mam nadzieje ¿e jak go ju¿ zdobêdziecie to siê podzielicie
|
|
|
Post by Nattie on Aug 28, 2006 22:43:20 GMT 1
Teri rzeczywiście ładna, a i Upiór ma całkiem przyjemny głos. O akcji trudno mówić wiele, choć jeżeli jest podobna do tej z musicalu K&Y, a zapene jest, to się można poczepiać. No ale ja się próbuję nie nastawiać, a negatywnie zwłaszcza. Ha, plan zdobycia wcielony w życie, pozostaje cierpliwie czekać na paczuszkę zza oceanu
|
|
|
Post by Bazylia on Aug 28, 2006 23:05:24 GMT 1
Obejrza³am drugi filmik, bez dŸwiêku wprawdzie, ale film zapowiada siê interesuj¹co. I Upiór jakiœ taki bardziej sugestywny ni¿ te musicalowe webberowskie.
|
|
|
Post by Kaja on Sept 8, 2006 5:57:48 GMT 1
Projekt zdobycia tego serialu ruszył pełną parą. Akcja przewidziana jest na dwa fronty, aby mieć pewność, że się uda. Przewidziana premiera tego upiora ma odbyć się 16 września. Proszę o to trzymać kciuki.
|
|
|
Post by Nattie on Sept 8, 2006 17:06:55 GMT 1
Hahaha, udało się, na moim froncie przynajmniej. Nawet tak szybko listy przez ocean chodzą, ale ten świat mały! Zaraz idę do podziemi sprawdzić ostatecznie, czy ta aby płyta działa i zawiera to, o czym myślę I będę pierwsza Ale 16tego.. no własnie, trzeba by ogłosić w odpowiednim miejscu.
|
|
|
Post by Kaja on Sept 8, 2006 22:23:43 GMT 1
Powiem tylko jedno YYYYYuuuppppiiii!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by Aniolek on Sept 9, 2006 11:45:21 GMT 1
Jej really really masz ten serial? moja siostra byłaby wniebowzięta gdybym mogła go zdobyć dla niej, chyba będę musiała się ładnie do kogoś uśmiechnąć
|
|
|
Post by Nattie on Sept 10, 2006 20:43:38 GMT 1
Czy Wy aby nie sugerujecie, żebym otworzyła małą piracką wytwórnię, hihi ? Film obejrzałam i za tydzień z przyjemnością obejrzę ponownie. Tak troche nie byłam pewna, czy mi się spodoba - znając już mniej więcej scenariusz, bo oparty o Kopita przecież. Nie spodziewałam się też, że mi się spodoba tak bardzo oddalona od powieści Leroux adaptacja - ale jednak to jest coś świetnego!!! A wizja Erika (jak w napisach głoszą - "Erica" , wrrr...) całkiem do oryginału przystaje, powiedziałabym że nawet mi taki obraz Upiora pasuje. Niestety, w poznańskim przedstawieniu czegoś mu brakowało... (Trudno nie porónywać). Charles Dance może nie będzie moim ukochanym odtwórcą roli Upiora, ale należą mu się brawa za kreację zważywszy na to, że zagrał Erika w masce zasłaniającej całą twarz - dokonał tego, czego bał się Crawford (stąd zresztą w logo u Webbera jest cała maska, z której zrezygnowali niedługo przed premierą). A pomyśleć, że Crawford miał do dyspozycji piękną muzykę i głos... No dobra, nie będę za dużo spojlerować
|
|
|
Post by Kaja on Sept 11, 2006 18:34:43 GMT 1
I z mojej strony plan wykonany. Nowiutka płytka z polskimi napisami. Ja chyba jednak nie będe tak silna i oglądnę. Widziałam już fragmenty i podoba mi się.
Po paru dniach: Widziałam i mam ochotę napisać recenzję. Jednak na razie się wstrzymam do zjazdu, żeby nie robić spojlerów. powiem tylko że bardzo mi się podobało.
|
|
|
Post by marjetka on Sept 15, 2006 17:45:09 GMT 1
Gdyby ktoœ coœ chcia³, to wiecie, ten tego... Ehmmm... jakby tu powiedzieæ :-) Cieszê siê, ¿e mog³am Ci pomóc, Kajka :-)
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
|
Post by ladyvaljean on Sept 17, 2006 10:01:39 GMT 1
Ja już w domu. Chciałm podziękować za bardzo miły wieczór z filmem.(-;
I do chodzę do wniosku, że jest to jednak bardzo dobry film. Emocjonalny i dobrze zrobiony. I głupio mi żeśmy się tak nabijali okrutnie momentami. Ale w tak wesołym gronie to sie inaczej cholibka nie da. Obejrze jescze raz pewno. I wtedy uczciwie zrecenzuje. Acz po namyśle dochodze do wniosku, że pomysł choćby masek obrazujących nastroje był świetny.
|
|