|
Post by Kaja on Feb 13, 2006 20:25:36 GMT 1
Jak pamiętam dawno, dawno temu na pierwszym forum był taki temat. Pomyślałam, że dobrze byłoby go tutaj reaktywować. W końcu jakby nie było to pierwsze polskie wystawienie kilku piosenek z musicalu Webbera ( premiera spektaklu "The Phantom of the Opera, Z życia Upiora" odbyła się 16.IV.2005). Po raz pierwszy nastąpiło to w Teatrze Palladium Stage, którego założycielem jest Jakub Wocial (dla niedoinformowanych choć nie sądze, że tu tacy są to Herbert z "Tańca Wampirów"). On też w tym przedstawieniu zagrał role upiora. Z tego co wyczytałam teatr ten wystawia kolejny spektakl związany z piosenkami z upiora "Andrew Lloyd Webber- Symphonic Pictures". Inne informacje można znaleźć na stronie Kuby www.jakubwocial.pl/index.phpSą tu też do pobrania fragmenty "Music of the night" oraz "The phantom of the opera"
|
|
|
Post by Nattie on Feb 13, 2006 23:54:09 GMT 1
Ha, ja sobie pos³ucha³am (choæ mi sie nie chcia³o œci¹gn¹æ, tylko w nowym oknie sie otwiera³y). No i stwierdzam - panu Wocialowi brakuje czegoœ do Upiora. W³aœciwie to chyba du¿o brakuje, choæ na podstawie takich krótkich fragmentów trudno to oceniæ. Nie us³ysza³am upiornej iskry, trochê ostrzejszy móg³by byæ momentami... Tak jakoœ p³asko i ma³o wyraziœcie dla mnie brzmi. Poprawnie, nie mo¿na zaprzeczyæ, a i g³os ma ³adny - na przyk³ad w kawa³ku z "Nêdzników" podoba mi siê bardzo. Ale upiór?
|
|
|
Post by Gato Nephist on Mar 20, 2006 22:51:48 GMT 1
Moim zdaniem nawet jeśli Wocialowi czegoś brakuje do Upiora, to niewiele tego czegoś jest. Bardzo mi się podoba jego wykonanie - przynajmniej oceniając na podstawie tych dwóch fragmentów.
|
|
|
Post by Nattie on Mar 24, 2006 23:36:09 GMT 1
Ech, i tak bym chcia³a na ¿ywo pos³uchaæ. No i ¿eby po polskiemu poœpiewali...
|
|
|
Post by Nattie on Jul 26, 2006 18:48:26 GMT 1
Wiem, ¿e nie³adnie tak jeden post pod drugim pisaæ, ale ju¿ tyle czasu minê³o... Ja tylko króko powiem, ¿e jak pos³ucha³am Jakuba Wociala na p³ycie z TW to jakby lepiej brzmi, nawet du¿o lepiej. [Ja chyba jakaœ konserwa jestem, czy co... ?] Jak informuje sam JW, w przygotowaniu spektakl w nowszej wersji, a termin premiery podany zostanie chyba nied³ugo. www.musical.pl/forum/index.php?showtopic=48&st=135 Bardzo bym siê chcia³a wybraæ, niech to nie bêdzie œroda, please!
|
|
|
Post by Kaja on Aug 20, 2006 5:24:05 GMT 1
Informuje, że ruszyła sprzedaż biletów na przedstawienie The PHANTOM of the OPERA. Bilety do nabycia w salonach EMPiK, w dziale REZERWACJA oraz w Domu Na Smolnej. Zapraszamy także do korzystania z rezerwacji telefonicznej pod numerem telefonu: (22) 446 87 69, 0 607 199 545 oraz rezerwacji on-line.
Repertuar wygląda następująco
Wrzesień 2006 16 sobota 19:00 The PHANTOM of the OPERA - PREMIERA 17 niedziela 19:00 The PHANTOM of the OPERA - PREMIERA II 18 poniedziałek 19:00 The PHANTOM of the OPERA 24 niedziela 19:00 The PHANTOM of the OPERA 25 poniedziałek 19:00 The PHANTOM of the OPERA 30 sobota 19:00 The PHANTOM of the OPERA Październik 2006 02 poniedziałek 19:00 The PHANTOM of the OPERA 07 sobota 19:00 The PHANTOM of the OPERA
Czyli jak widać głównie soboty i niedziele.
Kto się wybiera?
|
|
|
Post by Vesper on Aug 20, 2006 10:05:43 GMT 1
a jakie s¹ ceny biletów?
|
|
|
Post by Kaja on Aug 27, 2006 20:56:31 GMT 1
Bilety podobno kosztują 40 zł.
|
|
|
Post by Kaja on Sept 8, 2006 5:55:33 GMT 1
Bilety zostały zarezerwowane i 7 października osobiście przedstawiciele forum (tj ja, Nattie i Ladyvaljean) obejrzymy ten spektakl. Mam nadzieję, że siedlecka mafia pojawi się, aby zorganizować mały phanmeeting.
|
|
Kitty
Nowo Przybyły
|
Post by Kitty on Sept 8, 2006 15:28:44 GMT 1
Bilety zostały zarezerwowane i 7 października osobiście przedstawiciele forum (tj ja, Nattie i Ladyvaljean) obejrzymy ten spektakl. Mam nadzieję, że siedlecka mafia pojawi się, aby zorganizować mały phanmeeting. Jedno zdanie: wypatrujcie krasnoludka z zielon¹ torb¹
|
|
|
Post by Nattie on Sept 8, 2006 17:03:58 GMT 1
Aha, to będzie nas więcej! Wypatrzymy, a jak nie to Ty nas na pewno wypatrzysz, bo będziemy się trzymać za brzuchy... ze śmiechu oczywiście
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 8, 2006 21:02:48 GMT 1
Zg³aszam siê i Kwizara, ale to tylko na zasadzie ¿e chcemy iœæ, a co wyjdzie w praniu... to wyjdzie w praniu. Nic na razie nie planujemy.
I po spektaklu udajemy siê pod Romê ¿eby byæ œwiadkami zdarzeñ okrutnych, sadystycznych i wielow¹tkowych ;D Kaju, weŸ centymetr ;D
|
|
|
Post by Kaja on Sept 8, 2006 22:26:05 GMT 1
Metr Bazylio metr Wypatrzymy wszystkich. Jak już zostało raz sprawdzona w Krakowie phanki poznają się po... oczach?
|
|
|
Post by Aniolek on Sept 9, 2006 11:43:14 GMT 1
Dziewczynki coś się tu robi offtopic to już bardziej podpada pod phanmeetingi
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 9, 2006 22:06:32 GMT 1
Anio³ku, przymknij na to oko Dobry offtop nie jest z³y Wiecie mo¿e czy na Upiora te¿ jest coœ takiego jak wejœciówki? Bo jeœli bilety trzeba zamawiaæ wczeœniej to chyba niestety...
|
|