|
Post by Bazylia on Jan 5, 2006 22:13:05 GMT 1
Bardzo przepraszam za beznadziejn¹ jakoœæ napisów, ale na kompie, jak z dysku odpala³am, wygl¹da³o to dobrze. Obawiam siê, ¿e InfranView mi konwertuje do jakiejœ zabójczo niskiej jakoœci... Jutro spróbujê obczaiæ o co chodzi. Nie rozumiem, dlaczego hrabia mia³by dybaæ na szyjê profesora (taki stary i ¿ylasty...), kiedy mia³ po rêk¹... ee... zêbêm ;D Sarê (m³oda, piêkna i niew¹tpliwie dla wampira apetyczna). Choæ faktycznie muszê przyznaæ, rozmowa na wie¿y jest co najmniej niejednoznaczna, i do tego jeszcze te cudowne miny, które co raz strzela hrabia, to przewracanie oczami i szczerzenie z¹bków... Ale moj¹ wersjê ew. homowampiryzmu hrabiego podam w nastêpnym komiksie (jutro?...). Jest bowiem jeszcze jedna poszlaka Acha. Zainteresowanych tematem odsy³am na forum Almei, tam gdzieœ by³y wywody odnoœnie musicalowej wersji hrabiego (rany, za kogo ja wysz³am... ), oraz ee... jakby to okreœliæ... no w ka¿dym razie posz³o o tego wymienionego w 2. zwrotce "Nienasyconego g³odu" napoleoñskiego ¿o³nierza... (pomys³owoœæ ludzka nie zna granic...) Btw. - b³êdy filmowe. Aaaach, nie mogê siê powstrzymaæ wprost: 1. Niech mi ktoœ wyt³umaczy jedn¹ rzecz. W tradycji oraz w ka¿dej powieœci/filmie/opowiadaniu/etc. wampiry lataj¹. To w takim razie czemu w "Zabójcach" Krolock z wizyt¹ do Sary udaje siê saniami (!!!) 2. Wizyta Krolocka u Sary. Czy wampiry naprawdê a¿ tak nie maj¹ kultury, ¿e jak jedz¹ to maj¹ póŸniej ca³¹ buziuchnê powalan¹ krwi¹? => A podobno arystokrata, no... nie doœæ, ¿e na bal zak³ada kalesony, to ¿eby jeszcze jeœæ nie umia³... 3. Fryzury... pomijam Herberta, w koñcu jest... ten tego... "kochaj¹cym inaczej", ale hrabia?! Przecie¿ na pierwszy rzut oka widaæ, ¿e na jego fryz posz³o przynajmniej pó³ butelki lakieru do w³osów (Taft na ka¿d¹ pogodê?...) =] Dobra, na razie wystarczy. Jutro jak bêdê robiæ nowe screeny to mo¿e jeszcze coœ przyuwa¿ê
|
|
|
Post by Nattie on Jan 5, 2006 23:34:06 GMT 1
[podnosi sie z pod³ogi] Meldujê, ¿e przeczyta³am ca³oœæ, jak sie pozbieram to wyœpiewam pochwa³ê. [idzie siê zbieraæ]
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Jan 6, 2006 13:50:37 GMT 1
Jak donosz¹ agencje problemy energetyczne zamku von Krolocków zosta³y zazegnane. Powo³ano now¹ spó³kê energetyczn¹ Kuk-Oil maj¹c¹ panowaæ nad bezpieczeñstwm energetycznym zamku. Jednoczeœnie poinformowano o rozwi¹zaniu poprzedniej spó³ki Cha -Ga(l)S-ara'u oraz aresztowaniu by³ego prezesa spó³ki, Chagala, który dopuœci³ siê karygodnych uchybieñ w imporcie i (s)exporcie surowców energetyczno-energetyzuj¹cych. Najprawdopodobniej zostanie on zes³any na wieczne roboty w Wampirycznych Fabrykach Krwi Skondensowanej mieszcz¹cej siê na s³onecznych Karaibach. //// takie rzeczy siê na WOS-ie robi teraz ;D zamiast s³uchaæ relacji z wydarzeñ bierz¹cych
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 6, 2006 14:12:07 GMT 1
A teraz rzeczy, jakie robi siê wieczorem o wpó³ do jedenastej na gg oraz na w szkole na fizyce. Ma³¹ gra, autorstwa mojego i wspó³autorstwa Kwizara, skrzy¿owanie "idŸ na ca³oœæ" i "randki w ciemno" w wersji zwampirzonej, czyli "Ssij na ca³oœæ". Potrzebne do tego s¹ nastêpuj¹ce sk³adniki: - charakterystyka nagród - rozpiska rozmieszczenia nagród w bramkach - znajomy, którego w to wkrêcisz Nagrod¹ oczywiœcie obowi¹zkowo jest wycieczka do Transylwanii, a nastêpnie randka z (ahahaha ;D): Bramka nr 1: osoba dojrza³a i doœwiadczona, na ogó³ rozwa¿na i opanowana, ale czasami wybuchowa, elegancka, acz zdarzaj¹ jej siê drobne wpadki, zami³owanie do tañca i literatury oraz... kuligu Bramka nr 2: m³oda, smakowita istota, doœwiadczona w robieniu "tego" przynajmniej raz dziennie, lubi zdecydowane kolory, têskni za rozrywk¹ Bramka nr 3: osoba o nietuzinkowym, niepowtarzalnym wygl¹dzie i stylu, ekstrawagancka, hobby - majsterkowanie oraz bobsleje Koperta nr 1: muzykalna, wra¿liwa i poetyczna natura, du¿¹ wagê przywi¹zuje do odpowiedniego wygl¹du oraz swoich umiejêtnoœci tanecznych (menuet, break-dance a tak¿e bardziej specjalistyczne rodzaje tañca) Koperta nr 2: duszyczka m³oda, wra¿liwa i nieco zagubiona, kiedy trzeba - bardzo odwa¿na, bardzo wierz¹ca - przynajmniej w sytuacjach kryzysowych, zdolnoœci aktorskie i akrobatyczne Koperta nr 3: natura gorliwa i pomys³owa, twardo st¹pa po ziemi, nieco roztargniona, jest pracoholikiem, wyró¿nia siê imponuj¹c¹ fryzur¹, zdolnoœci aktorskie Ma³a bramka nr 1: osoba dojrza³a, interesuj¹ z punktu widzenia odmiennoœci kulturowej, zami³owanie do skórzanych p³aszczy oraz biegów d³ugodystansowych Ma³a bramka nr 2: m³oda, ¿ywotna i kokieteryjna, choæ nieco bojaŸliwa osoba, kwalifikacje w szyciu oraz pracy w zak³adach us³ugowych (np. restauracje), lubi jasne kolory, najchêtniej nosi biel Ma³a bramka nr 3: osoba konkretna i bardzo wybuchowa, trudno jej nie zuwa¿yæ, w g³êbi duszy bardzo wra¿liwa i kochaj¹ca . . . . . . . I jak? Ju¿ wybraliœcie wasz¹ opcjê? . . . . . . . Odpowiedzi (no niestety, dostêpne tylko wersje filmowe ]:->): Bramka nr 1: hrabia von Krolock Bramka nr 2: Sara Bramka nr 3: ZONK! Kukol ]:-> Koperta nr 1: Herbert Koperta nr 2: Alfred Koperta nr 3: Profesor Ma³a bramka nr 1: Chagal Ma³a bramka nr 2: Magda Ma³a bramka nr 3: Rebeka Mi³ej zabawy. Jak na razie to: Kwizar wygra³ randkê z hrabi¹, a Helen z Herbertem
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
|
Post by Kwizar on Jan 10, 2006 22:26:57 GMT 1
O widzê, ¿e zmiana avatara, ale ta osoba jakos mi nie przypomina szanownego ma³¿onka, no chyba, ¿e zmieni³ swój image, to najmocniej przepraszam, ¿e go nie pozna³em ;D
Czy ktoœ mia³ za du¿o wolnego czasu i bawi³ siê w 'Ssij na ca³oœc' ??
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 10, 2006 22:35:40 GMT 1
Kwizar, co ty tam wiesz jak szanowny ma³¿onek wygl¹da. No chyba nie myœla³eœ, ¿e ja wysz³am za wersjê filmow¹! (no po tym, jak opublikowa³eœ "teoriê barona"? ;D) Tak, zmiana avatara, bo zawsze jak mam jakiegoœ hopla to produkujê avatary. Enjoy (wiem, ¿e nie bardzo widaæ, ale napis g³osi: "To, co kocham, idzie w dym | Dewastujê to co s³awiê") * ("Professor Abronsius aus Ko"nigsberg")* * * * * * *
|
|
|
Post by Nattie on Jan 16, 2006 0:27:21 GMT 1
Nie do koñca rozumiem regu³y - czy to trzeba wybraæ z jak¹ osob¹ siê na randez-vous wybraæ? Ale pytania... tfu, opisy, s¹ tendencyjne! Hmm... wyszed³ mi profesor - ?
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 16, 2006 20:52:07 GMT 1
Tendencyjne w jakim sensie, Nattie? Ha! Poza tym Ty mi coœ tu obieca³aœ kiedyœ, mam racjê? B-)
|
|
|
Post by Nattie on Jan 16, 2006 22:04:16 GMT 1
Tendencyjnie to znaczy, ¿e baardzo ³atwo siê domyœleæ o kogo chodzi Rany, obieca³am.. ale by³am g³upia... Baldzo mi siê parodia podoba³a, a do znêcania siê nad dzie³ami masz niew¹tpliwy talent. Jakby tak jeszcze Bazylia podszyta pod Alberta i Kwizar podszyty pod Profesora zdo³ali nawróciæ Herberta podrzucaj¹c mu Barbie Girl, to by³by sukces ca³kowity, hihi. Ale i tak pomys³ na uratowanie œwiata od plagi wampiryzmu poprzez wst¹pienie w œwiêty zwi¹zek ma³¿eñski napawa mnie podziwem dla odwagi i bezgranicznego poœwiêcenia g³ównej bohaterki. Sk³adam ho³d dla tej która poœwiêci³a siê pogr¹¿aj¹c siê na zawsze w œwiecie mroku... Poza tym te pere³ki, jak na przyk³ad komentarze szanownych twórców to mnie powala³y z chichotu normalnie. Za ilustracjê obrazkow¹ parodii równie¿ sk³adam wyrazy podziêkowania ;D
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 16, 2006 22:52:15 GMT 1
Dziêkujê za mi³¹ recenzjê [nag³y przyp³yw weso³oœci przy "bezgranicznym poœwiêceniu" ] "Pogr¹¿aj¹c siê na zawsze w œwiecie mroku..."? O nieee :->> To raczej ja ma³¿onka wyci¹gam na œwiat³o dzienne, ca³kiem nieŸle mu idzie, kto wie, mo¿e do lata nawet zacznie siê opalaæ?... ;D
|
|
|
Post by Kaja on Jan 19, 2006 12:25:56 GMT 1
Dziś znalazłam oficjalną stronkę naszego ukochanego Herberta tfu... tzn Kuby Wociala www.jakubwocial.plSą tu też zdjęcia ze spektaklu "Z życia upiora"
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 26, 2006 10:11:22 GMT 1
Oooo tak, Herbert moja nowa mi³oœæ ;D "No heeeej" to najlepszy cytat z ca³ych "Wampirów", bije na g³owê nawet s³ynne podwójne "Buu". Hihi... og³aszam konkurs na listê przebojów radia Szczêki.fm z uzasadnieniem (tzn. w jaki sposób ta piosenka pasuje do "Wampirów") Na razie zg³aszam do poczekalni: - "From Sarah with love" Sarah Connor - jak wczoraj lecia³o w radiu odczu³am nag³y przyp³yw dzikiej radoœci, hyhy [piosenka Sary po tym, jak uciek³a z Alfredem, ale zorientowa³a siê, ¿e jednak têskni za Krolockiem] - "You're beautiful" Jamesa Blunta [no chyba nikt nie ma w¹tpliwoœci ¿e to œpiewa dla Sary Alfred po tym, jak zobaczy³ j¹ po raz pierwszy w ³azience] Jak coœ mi odbije to po parodiach diunowych piosenek nast¹pi¹ parodie wampiryczne ("Do gryzienia trzeba dwojga"?... ;D)
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
|
Post by Kwizar on Jan 28, 2006 0:00:44 GMT 1
Dobra, po obejrzeniu spektaklu, po prstu nie wyrabiam... ze œmiechu. Ile tam by mo¿na przerobiæ ,sparodiowaæ. <czykuje siê z Bazylia do pisania nowej parodii, prawda :>??>
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 28, 2006 0:15:03 GMT 1
Tak. Szykuje siê i tam bêdzie... ha, zobaczycie, ale przede wszystkim du¿o pewnego pojêcia, które powsta³o w zwi¹zku z Wampirami i nasz¹ dzia³alnoœci¹ wampiryczn¹. Jest pojêæ takich kilka, a oto one (K-pojêcie wymyœli³ Kwizar; B- ja; KB - wspólnie): - scrolloherbatyzm - granicz¹ce z obsesj¹ uwielbienie dla Krolocka i Herberta (B) - krolojeŸdzizm - tendencja do je¿d¿enia Krolockowi kiedy tylko siê da... (K; Kwizar, rz¹dzisz ;D) - Kroloœ - s³odkie, prawda? najwspanialsze zdrobienie s³owa "Krolock", autorstwa... Kwizara ;D (K) - kuk-bezoilizm - kiedy ktoœ wypisuje kretyñskie, nie daj¹ce siê czytaæ komentarze nie maj¹c pojêcia o temacie, patrz niektóre wampirze fora... [za³amka] (KB) I dotycz¹ce ju¿ czysto spektaklu: - je¿d¿¹cotrumnizm - du¿o ruchomych trumien i grobowców, czy¿ nie? (B) - tofikoskokizm - gdy Chagal gania siê z prof. i Fredziem dooko³a sto³u w pocz¹tkowej fazie skacze rasowo jak Toffik (B) A teraz czas na krolojeŸdzizm... choæ raczej to jest i owszem, jeŸdzizm, ale tym co projektowali i szyli kostium Krolocka [no comment... Kwizar, ko³ka!!!]: - pelerynopl¹tyzm - biedny Pawe³ Podgórski pl¹cze siê w przyd³ug¹ pelerynkê... i to widaæ... (K) - przytylisurdyzm - surdut jest za ciasny... przynajmniej na Paw³a, jak na Dziedzicu le¿a³ to wybaczcie ale nie pamiêtam (K) - zaciasnospodnizm - to maj¹ obaj Krolockowie... spodnie s¹ za ciasne i to widaæ... [obserwacja dokonana na Dziedzicu by Wiewiór, potwierdzona przez nas na Podgórskim] (B) Ja wampirom szczerze wspó³czujê. Zw³aszcza w maju. Po prostu to bêdzie masakra A, jeszcze jedna fajna rzecz, z któregoœ tam forum. Wampir z wbudowan¹ w oczy sygnalizacj¹ œwietln¹ : img29.imageshack.us/img29/1627/majkaukasz5fv.jpg
|
|
|
Post by Kaja on Jan 28, 2006 18:31:22 GMT 1
Peleryoplątyzm to ja mogę wyjaśnić. Po prostu peleryna była szyta na miarę Dziedzica, który jest znacznie wyższy od Podgórskiego ( ustalanie wzrostu zostało dokonane komisyjnie i sama w tym uczestniczyłaś). No i niestety z tego względu Krolock nr 2 troche się pląta w pelerynkę. Tak to czasem jest kiedy donasza się ubrania po starszej obsadzie. Sprzydałoby się znaczne cięcie materiału w tej materii
|
|