|
Post by Kaja on Jan 22, 2008 11:49:11 GMT 1
To na pewno cos sie zorganizuje przed sektaklem. Phannie nie ma problemu dzis bilety będą zarezerwowane. Oby były jakies fajne miejsca i w miare blisko siebie.
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 22, 2008 16:58:29 GMT 1
Og³asza siê co nastêpuje:
Z braku (powtarzam: braku) biletów w strefie pierwszej (nie by³o a¿ tylu), oraz z racji tego ¿e normalne siedz¹ce by³y dopiero w 15 rzêdzie zamówiliœmy dostawki (po 38 z³ sztuka). Przejœcie œrodkowe lewe (patrzeæ: plan widowni), rz¹d 11-13 + jedno miejsce w 14, do podzia³u dla Was wedle uznania.
Prosi³abym o przekazanie pieniêdzy najpóŸniej do koñca lutego (1 - zg³osiæ siê na bazylia_1d@poczta.fm to podam namiary, 2 - przed 8 lutego dostarczyæ pieni¹¿ki Kai, a ona przeka¿e).
|
|
|
Post by Vesper on Jan 22, 2008 18:11:53 GMT 1
mam nadziejê ¿e jako osoby mikrego wzrostu ja i Marien mo¿emy liczyæ na to ¿e nie wypchniecie nas na sam koniec? ;P
pytanie od Marien: czy obowi¹zuj¹ jakieœ specjalne stroje? wczeœniej by³a mowa o sukniach na zlot, ale nie wiem czy balowe kreacje i dostawki to dobre zestawienie...
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 22, 2008 19:54:34 GMT 1
Balowe kreacje i dostawki to nie przeszkadza, w koñcu teatr, ale chyba wiêkszoœæ s¹dzi ¿e dla tego Upiora nie warto - chyba siê przychylam do tego. Strój jest do dogadania.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 4, 2008 19:09:50 GMT 1
Moi drodzy parafianie, og³aszam, ¿e bilety zosta³y odebrane. Siedz¹ grzecznie w z³otej kopercie i czekaj¹ na zlot.
PhAnnie, kasê od ciebie wezmê na zlocie.
|
|
|
Post by Kaja on Apr 12, 2008 19:55:47 GMT 1
Jest już obsada na nasz spektakl. Oto ona:
26.04.2008, sobota, godz. 19:00 * Eryk - Damian Aleksander * Christine - Edyta Krzemień * Raoul - Marcin Mroziński * Carlotta - Barbara Melzer * Madame Giry - Anna Sztejner * Meg Giry - Ida Nowakowska * Gilles André - Wojciech Socha * Richard Firmin - Jakub Szydłowski * Ubaldo Piangi - Zbigniew Ślarzyński * Joseph Buquet - Wojciech Paszkowski * Monsieur Reyer - Paweł Strymiński * Monsieur Lefevre - Grzegorz Pierczyński
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Apr 15, 2008 22:18:38 GMT 1
Do zlotu już niedługo. W związku ze spotkaniem w Empiku oraz kilkoma innymi sytuacjami, mając na uwadze konieczność zaistnienia naszego forum w środowisku Romy :] padła propozycja następująca: Składamy się (wystarczą drobne ) Na małe różyczki dla kilku głównych bohaterów + bonus dla Upiora - fotel teściowej. Dla niewtajemniczonych - gatunek kaktusa. Oczywiście na każdym odpowiednia karteczka z naszymi podpisami i prośbą wyjście za kulisy w strojach w celu zrobienia zdjęć. Propozycja otwarta do przedyskutowania EDIT: - Pojawiła się kwestia zrobienia okolicznościowej kartki. - Też stawiam na poniższe tulipany.
|
|
|
Post by Bazylia on Apr 15, 2008 22:29:13 GMT 1
Za kulisy - czyli na tyły teatru. Hmm małą różyczkę każdemu czy duży bukiet dla wszystkich na ręce jednej osoby? Bo podpisanie karteczek potrwa Tzn forma generalnie mi obojętna, projekt jako całość - jestem za (!). Można podpisać się też nazwą forum (adresem już nie, bez przesad, se zechcą, se poszukają). W końcu jesteśmy chyba pionierskim polskim forum upiornym (jesteśmy?...). Nie podoba mi się tylko pomysł kaktusa. Obawiam się że pan Aleksander może nie mieć aż takiego poczucia humoru. Zapraszam do przedyskutowywania propozycji, i jeśli ktoś chętny to jaki limit pieniężny, żeby się wcześniej zorientować w cenie kwiatków Kwestia też taka czy róże (których na pewno będzie dużo, w końcu to Upiór) czy jakieś inne kwiaty, choćby proste a efektowne tulipany Oraz przy opcji "każdemu kwiatek" - czy po jednym, czy się szarpnąć chociaż na te trzy, niech ładniej wyglądają, w końcu za trzy też majątku się nie zapłaci.
|
|
|
Post by Kaja on Apr 15, 2008 22:39:33 GMT 1
Kwiatki z kartka czemu nie. Zawsze można się jakoś pokazać z naszym forum. Tak delikatnie, bo w końcu my to nie forum wampiryczne ani grono. Co do kwiatków to może jakieś skromne bukiety tulipanów. I niech dla każdego identyczny. Nie mam ochoty wyróżniać pana Aleksandra. Ja poprostu go nie lubie. Trudno nie przekona minie i tyle. Równie dobrze Podgórski mógłby go zagrać. Ale tu nie będę o tym pisać.
|
|
|
Post by Bazylia on Apr 15, 2008 22:44:57 GMT 1
Tulipany bardzo ok, i w 10zł za 3 sztuki ze wstążką spokojnie się zmieścimy. Może jak hurtowo utarguje się wstążkę za darmo, i wtedy wystarczy chyba na 5 sztuk Kwizar zaproponował żeby zrobić jakiś projekt w PSP, skromnie i ładnie, np. nasze logo, nazwę i podpisy - dodamy ręcznie. Jeśli ten pomysł przejdzie to mogę wykonać, ale ktoś niech wymyśli treść Idę się przespać z tym projektem, więc niniejszym dobranoc
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Apr 16, 2008 9:15:50 GMT 1
Ja jestem przeciw. I ze swoje strony do złamanej pokrzywy sie nie dołożę. Robą fuszerkę na bazie filmu. Kiepski przekład. Wokalnie zapowiada się dramat. Chrsi wygląda jak szczurzyca w rui. Jak bardzo chcecie możemy do techników od inżynierii scenicznej z kwiatkiem. Bo oni chyba sie postarają. Ale do artistów? Za co? Gdyby fandom nie zobowiązywał to nie wiem czy w ogóle bym się wybrała. Raczej zacne towarzystwo kusi. Tak samo protestuję przeciwko używania logo forum w takich przedsięwzięciach. Kwiazar nie wypowiadaj sie za całe forum. Jeżeli ktoś chce robić z siebie idiotę proszę bardzo - tylko proszę beze mnie i bez logo forum z którym się identyfikujemy. Tyle Kot
|
|
|
Post by fidelio on Apr 16, 2008 9:52:03 GMT 1
Ja - z całym szacunkiem dla reszty koleżenstwa - popieram Kota. Może bez takich rozbuchanych emocji (chyba że po prostu jakoś udaje mi się je powściągnąć), ale pozwólcie na parę argumentów:
1. Wolałabym nie nagradzać państwa w ciemno - próbka w empiku pozwala mieć co do niektórych nieśmiałe nadzieje, ale jak sobie poradzą 26go nie wiem.
2. Kwiatki miałyby być dla DA EK i MM - a nie dla Erika, Christine i Raoula - nie mieszajmy pojęć. A już pomysł dodatku dla p. Aleksandra tylko dlatego, że ma szczęście śpiewać rolę Upiora uwżam za chybiony. Jeśli zmaterializują się platońskie Idee E, Ch i R - sama kupię orchidee.
3. Dyrektor powiedział wyraźnie, że w przypadku Upiora za kulisy nie wpuści, bo niebezpiecznie, wiąże ich umowa z Really Useful Group itp. Kochani, on NIE wpuści, nie łudźcie się. Tyle pieniędzy nie mamy, żeby go do tego nakłonić.
4. Jestem przeciwna robieniu z naszego forum ekspozytury Teatru Roma. Bardzo przeciwna. Jeśli jednak postanowicie kupić te kwiaty i pezenty, nie podpiszę się pod tym. Wasza wola, ale mnie w to nie mieszajcie.
5. Wybrałabym się tak czy tak - nie z obowiązku i być może nawet bez Waszego miłego towarzystwa (choć oczywiście z towarzystwem jest bez porównania milej). Z ciekawości, nawet jeśli podszytej masochizmem. Doceniam wysiłki obsady (choć na ten temat wypowiem się dopiero jak ich zobaczę na scenie) - oni są niewinni i starają się jak mogą (ile mogą przekonamy się).
6. Nie kruszcie kopii i nie popadajcie w skrajności - mam nadzieje, że obie strony konfliktu dojdą do wniosku, że to co nas łączy jest ważniejsze niż to, co dzieli. Wytrzymaliśmy tyle czasu więc mam nadzieję, że nie damy się definitywnie podzielić z powodu scenicznej wersji pewnego nieudanego filmu - cóż z tego, że nakręconego na podstawie genialnej sztuki.
|
|
|
Post by Aniolek on Apr 16, 2008 16:43:30 GMT 1
Jeśli chcecie dawać kwiaty artystom, jeśli przypadają wam do gustu to jest to wasza pozytywna inicjatywa, ale indywidualna. Prosiłabym o nie mieszanie do tego forum, jak i jego logo. Jak widzicie są głosy mocnego protestu, dlatego prezentujcie artystów we własnym imieniu, bo nie każdy ma ochotę w tym uczestniczyć, a jesteśmy na tyle małym forum, że trzeba się liczyć ze wszystkimi.
|
|
|
Post by Bazylia on Apr 16, 2008 17:05:22 GMT 1
I dlatego temat został poruszony tutaj, żeby wersja ostateczna była akceptowalna dla wszystkich. Poza tym na razie to wszystko jest tylko w sferze propozycji i ustaleń. Ze wszystkimi.
To z "zaistnieniem w środowisku Romy" to w sumie nie wiem czemu się pojawiło, bo o tym w wersji pierwotnej nie było mowy. Za kulisy się nie pchamy bo wiemy że nie wpuszczą. Ale pod tylnym wejściem stanąć nie mogą zabronić nikomu i o to chodziło.
Bez przesady, żeby od razu mówić o dzieleniu - zawsze można te chwastki kupić prywatnie, forum zostawiając w spokoju i z dala od Romy.
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Apr 16, 2008 19:47:09 GMT 1
Ponieważ sytuacja stała się napięta całą akcję odwołuję. Nie będzie żadnych formowych kwiatków, kartek itd. Jednak kilka słów wyjaśnień: 1. Propozycja wywiązała się w wyniku rozmowy mojej z Bazylią i Kają. 2. Została poddana pod dyskusję, a nie do zaakceptowania. Dyskusja się wywiązała i z pomysłu rezygnujemy. 3. Co do 'zaistnienia w środowisku Romy'. Mój błąd - skrót myślowy w postaci emotek: ' ' i ':]' Tekst na zasadzie lekkiej ironii.
|
|