|
Post by Pani Pu³kownikowa Shamira on Oct 11, 2005 17:36:04 GMT 1
Przypuszczam ¿e to dobre miejsce na taki temat A wiêc którzy aktorzy/aktorki urzekli was czymkolwiek (gr¹, wygl¹dem itd.)? Oto moja lista ulubieñców (kolejnoœæ przypadkowa): Viggo Mortensen Keanu Reeves Catherine Zeta-Jones Tom Cruise Halle Berry Milla Jovovich Eric Bana Pierce Brosnan Ralph Fiennes Famke Janssen Penelope Cruz Angelina Jolie Gerard Butler Richard Gere Richard Roxburgh Jason Isaacs Alan Rickman Christian Bale Kate Beckinsale Hugh Jackman Ioan Gruffudd Salma Hayek George Clooney Jessica Biel Jennifer Lopez (nie czepiaæ siê, lubiê j¹ chocia¿ gra jak k³oda i wbrew pozorom ma potencja³) Antonio Banderas Winona Ryder Nicole Kidman Trochê siê ich nazbiera³o Ale co tam, nie moja wina ¿e wszyscy s¹ œwietni ;D
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Oct 11, 2005 20:24:48 GMT 1
Aktorzy: Sean Connery, ale nie młody Denzel Washington - bez względy na wiek zawsze tak samo dobrze wygląda Will Smith Pierce Brosnan, kiedy gra typowego Anglika Marek Kondrat, ale nie młody Michał Żebrowski, pod warunkiem, że rusza ustami, kiedy mówi no dobra - Gerry Butler, poza wybitnie komiczną rolą w "Draculi" Sam Neill, za role złych facetów Aktorki: Monika Bellucci - tylko i wyłącznie za bujną kobiecość, bo aktorka z niej żadna Cathrine Zeta-Jones Angelina Jolie - jest super i już Jessica Alba - za serial "Dark Angel" Małgorzata Foremniak - za kocią twarz i oczy Emmy Rossum (ŻARTOWAŁAM!!!)
|
|
|
Post by Pani Pu³kownikowa Shamira on Oct 11, 2005 21:18:08 GMT 1
O ile ja pamiêtam to Brosnan w ¿yciu ¿adnego Anglika nie zagra³. Nawet jego Bond by³ bardziej Irlandczykiem (jak sam Brosnan zreszt¹) ni¿ Anglikiem.
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Oct 11, 2005 21:44:16 GMT 1
A Fileas Fogg??? ;D A mnie się Bond właśnie angielski wydawał...
|
|
|
Post by Pani Pu³kownikowa Shamira on Oct 11, 2005 22:10:15 GMT 1
Ok, zwracam honor, zagra³ jakiegoœ Anglika Ale Bond w wykonaniu Brosnana to Irlandczyk, akcent te¿ ma bardziej Irlandzki ni¿ Angielski.
|
|
|
Post by Aniolek on Oct 12, 2005 14:40:31 GMT 1
Moja lista bardzo krótka Anthony Hopkins i Gerard Depardieu i finito
|
|
|
Post by Kaja on Dec 4, 2005 11:19:26 GMT 1
W pełni się z tobą zgadzam Bazylia, ale do tej obsady dorzuciłabym jeszcze Daniela Olbrymskiego za rolę Andrzeja Kmicica. To właściwie dzięki tym dwóm filmom pochłonęłam wrećz całą Trylogię i do dziś ją lubię.
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
Zabić. Zakopać. Odkopać. I zabić jeszcze raz. Powtarzać aż do skutku.
|
Post by Fanti on Dec 12, 2005 11:52:07 GMT 1
Ulubieni aktorzy?
Aaaaaa! Cedrik, Cedrik, Boski CEEEED! ;D
~wyciąga ogromny transparent z hasłem "Boski Ced na prezydenta" i zaczyna pikietować~
No. Znaczy chodzi mi o tego... Roberta Pattinsona. O. ;D To tak w związku z nowym filmem HaPe For.
A reszta...? Hm. Musiałabym pomyśleć.
|
|
|
Post by Paulina Black on Jan 25, 2006 17:17:02 GMT 1
Gerard Butler, Edward Norton, Brad Pitt, Karl Urban, "the Rock", Orlando Bloom, Jeremy Irons, Viggo Mortensen
|
|
|
Post by PrzeBoski on Jan 25, 2006 20:21:40 GMT 1
a moja lista jest nastepujaca (kolejnosc nie jest wazna:)) 1) Bogus Linda (psy) 2)Robin Williams (Stowarzyszenie Umarlych Poetow) "(...)Kapitanie moj kapitanie(...)" ech.... 3) gubernator Kaliforni czyli niezwykly Arnold (terminatory) i ogolnie za nim przepadam 4) Sylwek Stallone (Oskar, Cobra i ine filmy:)) 5) Mel Gibson za swoje role, ktore wydaja mi sie wspaniale zagrane 6) Richard Dean Anderson 7) Jenna Jameson
|
|
|
Post by Vesper on Jun 4, 2006 18:39:34 GMT 1
moja lista jest krótka: *Gerry Butler (za Upiora) *Johnny Depp (za ca³okszta³t twórczoœci, a zw³aszcza za Piratów, Sleepy Hollow i Dziewi¹te Wrota... i Don Juana...) *Harrison Ford (za Indianê Jonesa) *wszyscy którzy grali Bonda (z wyj¹tkiem tego najnowszego i tego, który gra³ "W tajnej s³u¿bie Jej Królewskiej Moœci")
|
|
|
Post by mrs Jones on Jun 17, 2006 11:47:02 GMT 1
Przede wszystkim: ~Johnny Depp ~John Malkovich ~Antonio Banderas ~Gerard Butler ~Audrey Hepburn
No i jeszcze Orlando Bloom ale to g³ównie za wyglad ;D
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Jun 26, 2006 19:45:54 GMT 1
Jak to sie sta³o, ¿e tu nie ma mojego postu. To tak niepokolei: - Alec Newman (Diuna, Dzieci Diuny) - Ian McNeice (ca³okszta³t - niewiele filmów z nim ogl¹da³em, ale zawsze na swoim miejscu) - Harrison Ford (Indiana Jones) - Peter O'Toole (Priam w Troji) - Wac³aw Kowalski (dla niewtajemniczonych Pawlak z Samych Swoich, albo pan Popio³ek z Domu) - M. Kondrat - D. Olbrychski - Z. Zamachowski (ma kilka dobrych rólek mimo wszystko...)
- Julie Cox (¯abcia nasza ;D za Irulanê z Diuny i CoD i inne pomniejsze role) - Susan Sarandon (ca³okszta³t) - Alice Krige (ca³okszta³t) - Daniela Amavia (Alia z Dzieci Diuny (napisa³em prawie ;D Dziedzic)) - Monika Bellucci (Kleopatra W AiOMK i Maria Magdalena w Pasji)
|
|
PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Post by PhAnnie on Jul 23, 2006 11:40:38 GMT 1
Moja kolej AKTORZY: - Johnny Depp - bo go uwielbiam ;D I to za jakieœ kilkanaœcie filmów, wiêc nie chce mi siê ich wymieniaæ. - Gerard Butler - ... - Adrien Brody - g³ównie za " Pianistê", ale w innych filmach te¿ mi siê podoba - Sean Connery - bo ma niemo¿liw¹ iloœæ charyzmy. Mimo, ¿e czêsto nie da siê go zrozumieæ Ach, ten szkocki akcent - Viggo Mortensen - za Aragorna - Morgan Freeman - solidny i zawsze dobry - Anthony Hopkins - no nie da siê ukryæ - genialny - Leonardo Di Caprio - znienawidzonyprzez wszystkich za "Titanica", ale ja go po prostu kocham za "Co gryzie Gilberta Grape'a" - œwietnie zagra³ autystycznego ch³opca. Plus kocha³am siê w nim jako piêcio, szeœciolatka. No co, wtedy by³a na niego moda, a ja w tym wieku by³am bardzo podatna na wp³ywy - John Cleese - uwielbiam go! Jestem fank¹ Monthy Pythona wogóle, a to mój ulubiony cz³onek ;D AKTORKI: - Aundrey Hepburn - ojejku, jako ona by³a œliczna... - Cate Blanchett - po prostu j¹ lubiê - Keira Knightley - jest urocza i nieŸle gra - Helena Boham Carter - za wszyskie filmy (i animacje) Tima Burtona w których zagra³a, "Podziemny Kr¹g" - Nicole Kidman - wdziêk, klasa i przede wszyskim wielkie umiejêtnoœci aktorskie. Za ca³okszta³t. Miranda Richardson - pe³na klasy, bardzo zdolna - Marcia Cross - Bree z "Desperate Housewives". Zawsze kojarzy mi siê z kosmitk¹, ma bardzo oryginaln¹ urodê - Ziyi Zhang - za "Przyczjonego tygrysa...", "Hero" - Maggie Cheung - za "Hero", "2046" i "Spragnionych mi³oœci"
|
|
|
Post by mrs Jones on Jul 24, 2006 1:01:31 GMT 1
- Leonardo Di Caprio - znienawidzonyprzez wszystkich za "Titanica", ale ja go po prostu kocham za "Co gryzie Gilberta Grape'a" - œwietnie zagra³ autystycznego ch³opca. Plus kocha³am siê w nim jako piêcio, szeœciolatka. No co, wtedy by³a na niego moda, a ja w tym wieku by³am bardzo podatna na wp³ywy Taaa, to ja by³am w 6 klasie podstawówki i siê w nim kocha³am:/ Matko! co ja w nim widzia³am? Przecie¿ on jest brzydki!!!! Ale to fakt, ¿e w "Co gryzie Gilberta Grape'a" zagra³ fantastycznie. A do "Titanica" mogli wzi¹æ bardziej udanych aktorów do tych 2 g³ównych ról...:/ Bo reszta bardzo dobra.
|
|