|
Post by Kaja on Jan 3, 2006 13:32:55 GMT 1
Gdzie ten człowiek z butelką, bo ja go nie widzę. Tak w ogóle to dawno nie oglądałam już upiora. Chyba sobie będę musiała jeszcze raz go zobaczyć no może 14 stycznia na rocznicę.
|
|
|
Post by ahinoor on Jan 3, 2006 13:56:52 GMT 1
|
|
|
Post by Kaja on Jan 3, 2006 15:08:06 GMT 1
A niech mnie. Ktoś z obsługi planu trzyma chyba klej czy co? Teraz to już rzeczywiście przeszli samych siebie. Ciekawe czy na filmie to widać?
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 3, 2006 15:16:55 GMT 1
Wygl¹da jak skrzy¿owanie plastikowej butelki na mineralkê i butli z gazem ;D Faktycznie, przeszli samych siebie... I po co tu parodie pisaæ?... [œmiech]
|
|
|
Post by ahinoor on Jan 3, 2006 17:44:30 GMT 1
Jest to blizej nieokreœlony obiekt. Nie iwem, czy widac go na filmie, ale na tym zdjeciu wyraŸnie. Aha i to nie ja taka zdolna. To któraœ z dziewczyn z Lern To be Lonely. Ale odkrycie super.
|
|
|
Post by Aniolek on Jan 12, 2006 22:16:12 GMT 1
Wczoraj oglądałam z moim mężczyzną Upiorka i po prostu rozbił mnie tekstem odnoszącym się do ostatnich scen w podziemiach "to ciekawe oni musieli odpływać na łódce, facet tak sie męczy z tym kijaszkiem, a reszta sobie tu przybiegła i ma po kolana wody" ;D przyznaję dość ciekawa obserwacja, jakoś osobiście nigdy na to wcześniej nie zwróciłam uwagi ;D
|
|
|
Post by Nattie on Jan 13, 2006 19:27:29 GMT 1
Hmm, a mi siê od razu zdawa³o, ¿e po prostu tam by³o po kolana wody i trochê tylko nie rozumia³am, czemu ten Upiór wygl¹da, jakby siê w³aœnie strasznie mêczy³ z tym kijaszkiem {mo¿e by³ ciê¿ki od okuæ?). No po prostu nie chcia³ moczyæ nó¿ek, a Christine te¿ by musia³ nieœæ, ¿eby poñczoszek i szlafroczka nie zmoczy³a. To ju¿ chyba lepiej poodpychaæ ³ódkê! A na koñcu to ju¿ im by³o wszystko jedno czy s¹ mokrzy, czy nie - ach, te emocje! Kurcze, dawno nie ogl¹da³am filmu, hmmm...
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Jan 17, 2006 10:38:11 GMT 1
No jak to dlaczego siê mêczy³ - bo to kana³y by³y i na dnie sie szlam przewala³ (nie wspomnê o innych rzeczach), a ³ódka drewniana, ciê¿ka, a partnerki brudami ochlapaæ nie mo¿na.
;D
|
|
|
Post by Kaja on Jan 17, 2006 12:43:20 GMT 1
Gdzie ten szlam? Ja się pytam. Gdzie te brudy? Ogólnie jeśli to na prawdę były kanały( no chyba ze woda pochodziła z podziemnego źródełka) to czemu oni wychodząc z wody są tacy czyści jakby tylko kąpali się w basenie. W tych czasach rzeki nie były już pierwszej czystości a co dopiero kanały. Tak duże miasto jak Paryż na pewno nieźle zanieczyszczało Sekwanę. Zatem coś mi się wydaję, że nikt nie wyglądałby tak porządnie po wyjściu z tej wody jak nasi bohaterowie.
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 17, 2006 12:58:11 GMT 1
Bo oni mieli w kana³y wbudowane odœwie¿acze wody i zapachu a na dodatek ubrania samoczyszcz¹ce... i samoschn¹ce...
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Jan 17, 2006 22:20:58 GMT 1
Ju¿ nie mówi¹c o dezodorantach 24h i innych takich. A szlam to wiecie, przedniej jakoœci przezroczysty, szybkoschn¹cy balsam do cia³a. Normalnie laboratoria Avon'u i Vischy mog¹ pozazdroœciæ ;D
|
|
|
Post by Nattie on Jan 17, 2006 22:35:07 GMT 1
Dobra, dobra, chwila, moment... Przede wszystkim to nie by³y kana³y, tylko wody gruntowe! To one przeszkadza³y przy budowie Opery na terenie bageinnym i one stworzy³y podziemne jezioro (choæ gdzieœ tam wyczyta³am, ¿e to rzeczka jest). Zaszlamowanie takiego czegoœ nie jest wykluczone, a nawet i prawdopodobne chyba, ale jednak to nie to samo co zrzuty z ³azieniek, nie?
Samoschn¹ce buty to Upiór powinien opatentowaæ normalnie...
|
|
|
Post by Bazylia on Jan 17, 2006 22:49:27 GMT 1
Tak, a Meg szybkosamoschn¹ce spodnie... Co jak co ale ubrania to oni tam wszyscy mieli zabawnie reaguj¹ce na wodê...
|
|
Kitty
Nowo Przybyły
|
Post by Kitty on Jul 19, 2006 21:07:20 GMT 1
Jak ogl¹daliœmy z kuzynkiem, to zauwa¿yliœmy, ¿e Upiorowi coœ siê make-up zmienia... raz ma ca³kiem pó³ twarzy przemodelowane, innym razem tylko 1/4 twarzy... ciekawe i jeszcze cytat: [M-Micha³, K-Kasia czyli ja ] "M: Zerwa³a mu maskê z twarz¹, czy co? K: ... M: Ale ciekawostka... K: Co znowu? M:Czy ta maska mu fryzurê trzyma³a? K: Hê? M: No zobacz, jak mu siê kud³y rozwali³y. I jeszcze chyba wy³ysia³... K: Ej, on "osiwia³"? Czy tak mu w³osy zblad³y? M: <ze œmiechem> Ze strachu? K: <œmiech>" A w ogóle, to przez prawie ca³y film na bie¿¹co t³umaczy³am Micha³owi co i jak I jeszcze cytacik z koñca, tak mi siê przypomnia³: "M: Ona [Christine] jakoœ tu¿ przed filmem umar³a? K: Taki wniosek. M: A Upiór jeszcze ¿yje? K: Taki wniosek. M: Ale mówi³aœ, ¿e zdech³ nied³ugo po ich [Christine i Raoul'a] œlubie... co to ma byæ? K: Wizja autorska dla podkreœlenia dramatyzmu. M: A ta ró¿yczka to z jego pierœcionkiem? K: Nie jego, tylko Kryœki. M: Ale jej go zabra³. K: No... M: Czyli z jego! K: I co w zwi¹zku z tym? M: Yy... K: No!" Gdzieœ by³a dyskusja, czy to jest jeden pierœcionek, czy s¹ dwa... co za ró¿nica wiêcej b³êdów nie pamiêtam, wiêcej napiszê, jak jeszcze raz obejrzê (czyli pewnie w przysz³ym tygodniu )
|
|
|
Post by Nattie on Jul 19, 2006 21:12:05 GMT 1
Oj, znikaj¹cy i pojawiaj¹cy siê oraz zmieniaj¹cy odcienie makija¿ to a¿ w oczy kole. A jak bêdziesz ogl¹daæ to zauwa¿, ¿e jak siê nasz Upiór szykuje na "Don Juana" to sobie poprawia peruczkê, a na toaletce czy czymœ takim stoi kilka zapasowych No tak tak, te czarniutkie w³oski to kamufla¿, niestety...
|
|