|
Post by Nattie on Oct 24, 2005 17:38:30 GMT 1
Co do lunetek to wydzieram siê w innym dziale Witam z powrotem, to by³ weekend w czasie którego nic a nic nie wyspa³am siê. I nie w³¹czy³am kompa ani razu! Jak ja to prze¿y³am? Dlatego siê witam I idê spaæ, wczoraj by³am na weselu ;D
|
|
|
Post by Bazylia on Oct 25, 2005 13:53:50 GMT 1
No jak na weselu by³aœ to siê nie dziwiê ¿e nie wyspana A my sobie dziœ pisaliœmy klasówkê z niemeickiego (np. co wiesz o Greenpeace, tak, to jest autentyczne pytanie). Ale co tam. Jakoœ to bêdzie. Jutro wyprawa do Wawy... hyhy. Muzyka dzia³a cuda. Np. jest w stanie sk³oniæ Bazyliê do pisania. (zgodnie z opisem: mam epilog, brakuje ca³ej reszty... prawie ) Mi³ych snów, Nattie ;D P.S. Psst... tak siê zastanawiam... daæ to na forum? Fizyk, jak s¹dzisz?
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Oct 25, 2005 22:21:15 GMT 1
Dali nam dzisiaj możliwość wyjazdu do Kazachstanu w wakacje - taka praktyka naukowa. 30-40 dni. Prysznic raz na kilka dni. Noclegi pod namiotami na stepie. Zero krzaczków, za którymi można by przykucnąć, żeby załatwić potrzebę... 13-14 tys. km w autokarze. Prawdopodobnie zero zasięgu dla komórek. Największa przygoda w życiu, czy koszmar??? Jechać, nie jechać? Pal diabli spartańskie warunki - po kilku dniach wszyscy będą jednakowo pachnieć i wyglądać, ale jak poradzić sobie z oderwaniem od kogoś bardzo, bardzo bliskiego??? Chyba nie pojadę... Na razie mam inne "zmartwienia" - Jutro będę się produkować na seminarium ;D
|
|
|
Post by Kaja on Oct 26, 2005 6:44:09 GMT 1
Trudny wybór ale brzmi zachecająco. Pamiętam jak nas raz wywieźli na taką praktykę w Polskę. Były to okolice pustyni Błędowskiej i mieliśmy tam szukac roślinek do zielnika i oglądać postęp sukcesji. Bilans wyprawy: dwie skręcone kostki ( w tym jedna stymulowana), trójka zgubionych studentów, pięć kleszczy( w tym dwa na ciele), jeden zgubiony but, trzy wtargniecia na teren prywatny ( w tym raz włascicielka oznajmiła że nas oskarży o nieszczenie mienia). Zabawa jednak była przednia i wszyscy dostaliśmy zaliczenie.
|
|
|
Post by Nattie on Oct 26, 2005 17:38:39 GMT 1
¯yjê, ¿yjê, ale co to za ¿ycie... Uch, tydzieñ jakiœ taki... Bazyl, je¿eli chodzi o ciasteczka, to jest przeciez odpowiedni dzia³ ;D Kazachstan? Oj, mo¿e byæ przygoda, nie ma co. Ja bym pewnie pojecha³a, potem na miejscu s¹cz¹c ³zy w poduszkê, ¿e jestem idiotk¹ zostawiaj¹c Tego Kogoœ na tak d³ugo. Z doœwiadczenia mówiê Ju¿ sobie obiecywa³am, ale znowu mnie gdzieœ goni, tym razem mo¿e jak wypali to bêdzie Doœæ Daleki Wschód (juppi!), spodoba³y im siê moje "organki" i chc¹ podobne mieæ, ale nie umiej¹ zrobiæ, hyhyhy... Mam nadziejê, ¿e da³aœ popis na seminarium!
|
|
|
Post by Nuindaeiel on Oct 27, 2005 17:37:38 GMT 1
Hihi... ale mia³am dzisiaj sen Mianowicie spotka³ysmy siê w jakiœ ruinach w poszukiwaniu zaginionej przeklêtej z³otej maski upiora Có¿, wizualnie pozna³am przez sen Anio³ka... Kaja musia³a mnie przedstawiæ, bo jej nie pozna³am... jasne d³ugie w³osy, okularki, chudziutka jak patyk... prawda, Anio³ku, ¿e tak nie wygl¹dasz??? A Maskê hmm... ja znalaz³am... naprawdê by³a... upiorna ;
|
|
|
Post by Nattie on Oct 27, 2005 17:51:19 GMT 1
Hm, z³otej...? Ciekawe, jakie¿ to ruiny Przyznam siê, ¿e kiedys mia³am upiorny sen, dawno ju¿ temu. Upiór by³ straszniejszy ni¿ w ksi¹¿ce Leroux, Forsythowski przy nim wymiêka, ¿e o Webberowskim nie wspomnê. Brr... mo¿e to kolejna inspiracja? A na razie oddalam siê w celu obejrzenia [tadamtadamtadam] "Upiora..." z 1943. P³ytka w koñcu dosz³a!
|
|
|
Post by Nuindaeiel on Oct 27, 2005 18:32:38 GMT 1
AAAA!!!! Masz TEGO Upiora? Suuuuper.... coœ czujê, ¿e bêdê mia³a do Ciebie interesik...
|
|
|
Post by Aniolek on Oct 27, 2005 18:37:25 GMT 1
Nuin jeśli chodzi o mój wygląd to nie bardzo sie zgadza Fakt chudziutka jak patyk, średniego wzrostu z kręconymi włosami do ramion o kolorze ciemnego brązu ale bez okularów No i to by było na tyle Ojej czy wam się często zdarza zasypiać na wykładach?? Bo niestety albo i stety mnie się dzisiaj przydażyło na szczęście bez żadnych konsekwencji Ale jaki ten wykład był nudny
|
|
|
Post by Kaja on Oct 27, 2005 18:59:06 GMT 1
Fajny sen i ja tam byłam? Ciekawe co porabiałam? upiorny sen miałam jeden tuż po filmie... Złota maska czyżby phanki wybrały sie na poszukiwania? A na wykładach to parę razy spałam ale na szczęście nikt się nie zorientował
|
|
|
Post by Nattie on Oct 27, 2005 21:02:31 GMT 1
AAAA!!!! Masz TEGO Upiora? Suuuuper.... coœ czujê, ¿e bêdê mia³a do Ciebie interesik... Mo¿e na naleœniki skoczymy? OK, na gg albo emailowo Tiak, oddali³am siê, ale daleko nie zasz³am - umowa by³a do poprawy i utknê³am. Upiór nie zaj¹c.... PS. Na wyk³adzie ostatnio zasypia³am wczoraj. W dodatku posz³am tam z w³asnej woli - cz³owiek uczy siê na b³êdach innych. Mam nadziejê, ¿e na moich nie bêd¹ spaæ, a czekaj¹ mnie nied³ugo dwa. Ju¿ lepiej niech nie chodz¹...!
|
|
|
Post by Kaja on Oct 28, 2005 17:30:14 GMT 1
Żeby nie było ze robię reklame naszej PKP, ale jak to zobaczyłam to pomyślałam o nas:
Weekend z musicalem Tylko teraz mają Państwo możliwość spędzenia niezapomnianego weekendu w Warszawie oraz obejrzeania wybranego musicalu (np. Miss Saigon, Grease, Koty) w słynnym teatrze Roma. W cenie nocleg wraz ze śniadaniem w czterogwiazdkowym hotelu Sobieski oraz przejazd pociągiem Intercity lub Express w obie strony - z Krakowa, Katowic, Wrocławia, Poznania, Szczecina, czy Trójmiasta.
Cena pakietu wynosi tylko 540 zł za dwie osoby
Pociągi objęte ofertą:
- IC Lajkonik (Kraków - Warszawa, Warszawa - Kraków) - Ex Opolanin (Katowice - Warszawa, Warszawa - Katowice) - Ex Lubuszanin (Poznań - Warszawa, Warszawa - Poznań) - IC Norwid (Gdynia - Warszawa, Warszawa - Gdynia) - Ex Mewa (Szczecin - Warszawa, Warszawa - Poznań - Szczecin) - Ex Pieniny (Kraków - Warszawa, Warszawa - Kraków) - Ex Słowacki (Warszawa - Wrocław) - Ex Pilsko (Katowice - Warszawa)
Ciekawe czy na Wampiry też to działa?
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Oct 28, 2005 18:31:17 GMT 1
Mi się jak na razie nie zdarzyło zasnąć na wykładach, chociaż jeden profesor ma taki głos, że idelanie nadawałby się do nagrywania bajek dla dzieci ;D Albo dla cierpiących na bezsenność... Koszt wyjazdu? 60 zł za 400 km samochodem na gaz
|
|
|
Post by Bazylia on Oct 29, 2005 21:17:15 GMT 1
Atraktywna... nie mów... wyk³ada u was nasz matematyk??? ;D Jeszcze nigdy nie zasnê³am na lekcji co prawda, ale raz na matmie by³am blisko. Pomimo dobrych chêci, wspó³czynnika wyspania na max i kawy nic, ale to absolutnie NIC nie jest w stanie przegoniæ tej sennoœci, która nas ogarnia w sali od matematyki. Z³a aura? (tak, kl¹twa Tutenspamona [jej nazwapo³¹czenie spania oraz dekoracji ostatniej studniówkowej, przedstawiaj¹cej staro¿ytny Egipt]).
P.S. Rozgryz³am nareszcie, jak siê ustawia ustawienia midów w oprogramowaniu i od dziœ moja komóreczka dzwoni utworem "You're still you" ;D OOJ!!!
|
|
|
Post by Nattie nz on Nov 4, 2005 20:22:12 GMT 1
W³aœnie wesz³am na czata, ale puustki... Wiêc idê ogl¹dac film, a zajrzê póŸniej. Aha, Anio³ka nie bêdzie wcale, bo wyjecha³a na wycieczkê (niektórzy to maj¹ dobrze) w góry. Ca³uski!
|
|