|
Post by Aniolek on Nov 19, 2005 21:36:40 GMT 1
Ja też wczoraj czekałam na czata niestety mój luby poszedł sobie dopiero koło godziny 22.00 a jak załączyłam czata to nikogo nie było. Posiedziałam tam pół godziny ale nikt się niestety nie pojawił Dziewczynki musze się wam pochwalić moje pierwsze kolokwium zaliczyłam na 4+ jestem zadowolona z siebie ale jednocześnie mogę powiedzieć, że już nie znoszę testów wielokrotnego wyboru No i tak jeszcze przedwczoraj zobaczyłam sobie w końcu Koty które kurzyły się już u mnie od około roku. Jestem zachwycona całym przedstawieniem - ten taniec, ta muzyka, ta żywiołowość i gracja, coś pięknego W czasie chwilowego nie robienia nic pooglądałam sobie też przy okazji Upiorka Ehh jednak wciąż mam sentyment do tego i tak już chyba zostanie Jeszcze jedna sprawa (tym razem ten post to taki zlepek wiadomości) kiedyś tam, jakieś pare miesięcy temu czytałam świetną książkę pod tytułem Linia czasu, przypuszczam, że część z was skojarzy ten tytuł z filmem w którym gra nasz Upiorek to znaczy Butler . Książka była na prawdę zachwycająca, chociaż znalazłam ją w dziale horrorów i książek niesamowitych (ktoś chyba niezbyt dobrze się czuł jak to segregował). Więc jak już wspomniałam przeczytałam książkę po czym zdecydowałam zobaczyć film i niestety moje wrażenie nie sa nawet w 1/100 tak dobre jak z lektury. Film jest po prostu nudny, ehh okropność co oni mogą zrobić z dobrej książki Tak troszkę się rozpisałam, ogólnie chciałam tylko powiedzieć, że jestem niemożliwie zagoniona, ale co dzień odwiedzam forum i tak przy okazji śle pozdrowienia dla wszystkich Nattie wiem co czujesz ja też choroby się pozbyłam, ale ten kaszel astmatyka, gruźlika czy jak to kto określa mi został
|
|
|
Post by Nattie on Nov 20, 2005 23:21:07 GMT 1
No to gratulacje, Anio³ku!!! Oby tak dalej - albo i lepiej Ci sz³o! A co do musicali, to Nattie ma w³aœnie przed sob¹ œwie¿o odebrane bileciki na 42nd Street - w koñcu trzeba siê ukulturniæ od czasu do czasu ;D A nied³ugo jeszcze SDM w KinoTeatrze X ;D ;D ;D Nie wiem, który to ju¿ koncert zobaczê, ale zawsze warto! "Linii ¯ycia" na video szuka³am w wypo¿yczalni mojej, ale nie ma.. mo¿e i lepiej? Jak dorwê ksi¹¿kê to nie omieszkam przeczytaæ PS. Kaju, no w³aœnie, u Susan Kay Erik siê uzale¿ni³ najpierw od opium, potem robi³ sobie zastrzyki z morfiny.. ale to na inny temat chyba
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 21, 2005 17:10:09 GMT 1
Anio³ku, gratulacje!!! W ramach ukulturalnienia (czy mo¿e lekkiego odmó¿d¿enia ) siê wybieram siê w niedzielê na "Czarê Ognia". Aaaa, a w œrodê do Wawy, zrobiê zakupy w Empiku ma³e... (proooszê, schowajcie tê p³ytê, niech ona mnie nei denerwuje wiêcej). Hm... mam dwie sprawy: 1. czy ktoœ ma mo¿e parê ksi¹¿ek Pratchetta w wersji na kompa? bêdê bardzo wdziêczna 2. zbieram zamówienia na kartki œwi¹teczne, tradycyjne ;D zg³oszenia przyjmujê mailem oraz na forum, proszê o do³¹czenie potrzebnych danych
|
|
|
Post by Aniolek on Nov 21, 2005 18:21:07 GMT 1
Bazyl ja mam sporo książek Pratchetta na komputer i w języku polskim i angielskim więc tylko daj mi znać o jakie tytuły Ci chodzi.
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 21, 2005 21:00:34 GMT 1
O ka¿de, poza "Maskarad¹" i "Carpe Jugulum" ;D Kaju, dziêki za "C.J." , przed chwil¹ skoñczy³am czytaæ, kapitalne by³o! Czarownice rz¹dz¹
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Nov 21, 2005 21:13:25 GMT 1
;DOg³aszam Wam wielk¹ radoœæ. :)Od dziœ mo¿ecie mi mówiæ stryjku , albo wujku jesli Wam wygodniej ;D
|
|
|
Post by Nattie on Nov 21, 2005 23:10:03 GMT 1
Juppi!!! Gratulacje, stryjku Kwizarze! Ha, na wiêcej mnie dziœ nie staæ... Nattie w³aœnie napisa³a do JM Rektora dlaczego powinna pojechaæ na konferencjê do Oxfordu. Nawymyœla³a od takich i owakich itede itepe, no bo co mia³a napisaæ, ¿e do Londynu zechce cichcem siê wymkn¹æ? Szanse: 60% (optymistka...)
|
|
|
Post by Kaja on Nov 22, 2005 8:46:51 GMT 1
Nareszcie znalazłam czas na odpisanie. A widze, że zrobiło się parę zaległych spraw. Po pierwsze gratulację Aniołku. Oby tak dalej i to przez następnę 5 lat. Trzymam kciuki za następne sukcesy. Stryjku (albo wujku) Kwizarze gratuluje ci pierwszego bratanka(bratanicy) bądz też siostrzeńca(siostrzenicy). [niepotrzebne skreślić] Bazyl ja się piszę na kartę tradycyjną. Wszystko podam ci przez gg. Ja jeszcze nie skończyłam CJ utknłęam między 130 stroną, ale dziś nadrobię. Aniołku podaj jakie książki Prachetta masz po polsku. Chętnie coś poczytam nowego. Nattie trzymam kciuki za konferencję i Londyn. My możemy z forum wysłać petycję, ze jesteś jedyną osobą nadającą się na ten wyjazd. Do "Czary ognia" już tylko 4 dni. Muszę się pochwalić, że załatwiłam bilety na premierę. Seans 17.15. Co do "Linii czasu" to czytałam książkę i oglądałam film. Książkę polecam. Nazwisko Crichton chyba samo mówi dużo dla niektórych. Poza tym szybka akcja, ciekawi bohaterowie i dużo wiadomości o średniowieczu. A film no cóż. Ktoś go równo sknocił i nawet Gerry go nie ratuje. Jego bohater w książce jest jednym z moich ulubionych a w filmie lepiej nie mówić.
|
|
|
Post by Aniolek on Nov 22, 2005 17:52:58 GMT 1
Gratulacje wujaszku . Zgadzam się z Tobą Kaju w 100% Marek w książce był taki charyzmatyczny, na prawde kochał te czasy a tutaj to jest takie ... takie ble. Więc mam tak: - Eryk - Blask Fantastyczny - Czarodzicielstwo - Straż! Straż! - Pomniejsze Bóstwa - Trolowy Most - Kolor Magii - Piramidy - Trzy Wiedźmy - Kamienie Elfów - Dysk - Równoumagicznienie - Wyprawa Czarownic - Dywan te są po polsku mam jeszcze dużo więcej po angielsku.
|
|
|
Post by Kaja on Nov 22, 2005 20:42:11 GMT 1
Aniołku czy mogłabyś mi przesłać Równoumagicznienie? Jeśli nie znasz adresu to napisz na gg.
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Nov 22, 2005 21:27:52 GMT 1
Wow, ale długo mnie nie było. To znaczy aktywnie, bo ja tu często zaglądam, ale nie piszę. Mam niestety mocno absorbujące zajęcia w tym semestrze. Tzn. zajęcia są super, ale mało czasu pozostaje mi na rozrywki... W weekendy akurat ostatnio wyjeżdzam z Wrocławia i jakoś tak nie mam na nic czasu Pozdrawiam
|
|
|
Post by Bazylia on Nov 22, 2005 22:03:13 GMT 1
W³aœnie zamówi³am sobie od sis pod choinkê jakiegoœ Pratchetta in inglisz, hyhy ;D Anio³ku, poproszê "Trzy wiedŸmy" mo¿e na pocz¹tek, ok? Co do HP to wstêpnie prze³o¿one na niedzielê, ale znaj¹c ¿ycie kiedy my coœ zaplanujemy wczeœniej to siê nigdy nie udaje, wiêc jestem optymistk¹ jak widaæ. ([drze siê do pokoju obok] Wiewiór, wiesz co!!) Nattie, 3mam kciuki I jak pojedziesz to zamawiam kartkê
|
|
|
Post by Nattie on Nov 22, 2005 23:27:19 GMT 1
Anio³ku, a ja mogê? Mam trochê w domu, ale brak mi na przyk³ad: - Eryk (no no... jakieœ skojarzenia? baaardzo by mi siê przyda³) - Trolowy Most - Kamienie Elfów Buziaki z góry i z do³u Tylko ja nawet "Carpe..." nie zaczê³am.. Boziu, kiedy¿ ja to zrobiê wszystko? Kiedyœ tam!
|
|
|
Post by Aniolek on Nov 23, 2005 13:37:10 GMT 1
Proszę bardzo dziewczynki wszystko wysłane na adresy jakie podałyście na forum
|
|
|
Post by Nattie on Nov 27, 2005 20:56:47 GMT 1
Ciemno wszêdzie, g³ucho wszêdzie... Anio³ku, dziêki za lekturki :* Czy u was te¿ taka pogoda smutacka? Niedziela po prostu minê³a... Ale coœ optymistycznego - po pó³rocznej przerwie w podziemnym kominkowaniu spowodowanej rozszczelnieniem siê przewodu kominowego zosta³ ów komin zreperowany wczoraj przez mojego domoros³ego budowniczego (dotychczas nie by³o czasu albo pieniêdzy albo si³y - na zmianê) i ogieñ w podziemiach znów bucha... ¯eby tak nie by³o piêknie, to zosta³a wieeelka dziura do zamurowania i sprz¹tanie, ale co tam Przesy³am ciepe³ko!!!! Kto reflektuje?
|
|