|
Post by Bazylia on Oct 11, 2005 20:14:15 GMT 1
Ale¿ powa¿nie siê zrobi³o... Niewiele mogê siê wypowiedzieæ, nie mogê tego wszystkiego pamiêtaæ. Natomiast wykaza³am siê postaw¹ obywatelsk¹ i posz³am g³osowaæ - czyli innymi s³owy zawy¿a³am frekwencjê (u mnie w rodzinie najbli¿szej - 100% ;D). No i przed nami jeszcze druga tura... Zobaczymy. Na razie tak szczerze to bardziej martwiê siê moim examem na prawo jazdy, ale mam nadziejê ¿e sobie poradzê. W poniedzia³ek od 8.00 trzymaæ kciuki! Mam ostatnio fajne skojarzenia, coœ dzisiaj ogl¹da³yœmy z sis, i nagle ja zaczê³am siê œmiaæ, a ona biedactwo w ogóle nie wiedzia³a o co chodzi. A, ju¿ wiem! Sis sobie choruje nieco ( ) i ogl¹da po kolei co popadnie, i akurat trafi³a na reklamówkê "Penetratorów" nowej edycji, i coœ zaczê³a o poprzedniej, ¿e by³a gdzieœtam i w Los Angeles [œmiech] ;D
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
Samozwańczy Były Geolog Forum ;)
|
Post by atraktywna on Oct 11, 2005 20:37:56 GMT 1
Ja zaczynałam podstawówkę w 89 roku. Niewiele wtedy rozumiałam, ale oglądałam telewizję, słuchałam rozmów dorosłych i wiedziałam, że dzieje się coś ważnego. W lokalach wyborczych panowała wtedy naprawdę podniosła atmosfera. Ludzie nagle poczuli, że ich głos jest ważny i że mają na coś wpływ. Szkoda, że już im przeszło U mnie też 100% frekwencji w najbliższej rodzinie. Niestety, wybory skończyły się podziałami, bo babcia obraziła się na wszystkich, którzy głosowali na Tuska, który nie chodzi do kościoła (w przeciwieństwie do Kaczyńskiego). Jasne, nie ważne, jakie kto ma poglądy, ważne, gdzie biega co niedzielę. Akurat religijność nie powinna być najważniejszą cechą głowy państwa, chyba, że to ma być głowa Watykanu A ja jutro mam wolne A w poniedziałek kartkówkę z prawa geologicznego i górniczego...
|
|
|
Post by Nattie on Oct 11, 2005 21:39:59 GMT 1
Te¿ myœlê, ¿e religia nie powinna byæ wyró¿nikiem, bo i w tej kwestii czêsto siê zdarzaj¹ nadu¿ycia - ktoœ siê afiszuje jako wierz¹cy, a zachowuje jako ostati szuja, ale to prawda oczywista w naszych realich niestety... Czyli w poniedzia³ek ten wielki dzieñ w ¿yciu Bazylii! Kciuki potrzymam, pewnie, przynajmniej umys³owo, bo mam wtedy zajêcia POWODZENIA!!! Atraktywnej na kartkówkach te¿ (z grubej rury zaczynacie, widzê...)
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
|
Post by atraktywna on Oct 11, 2005 21:49:23 GMT 1
No, jasne, że z grubej rury - co się będziemy obijać? ;D Też trzymam kciuki za Bazylię Ja zdawałam 2 lata temu w moje urodziny i zdałam za pierwszym razem. Uwielbiam jeździć samochodem i wozić ludzi Ale czasem lubię też być pasażerem, pod warunkiem, że kierowca mi odpowiada...
|
|
|
Post by Pani Pu³kownikowa Shamira on Oct 11, 2005 22:13:58 GMT 1
Bazylia, good luck!!!
Ja w ogóle uwa¿am ¿e koœció³ ma za du¿o macek na ¿yciu codziennym i nie powinien nawet nie w po³owie tyle, a dos³ownie wcale nie mieæ wp³ywu na takie rzeczy jak polityka czy prawo.
|
|
|
Post by Kaja on Oct 13, 2005 17:16:43 GMT 1
Trzymaj się Bazylia!!! Ja wrawdzie trochę wyprzedzam fakty, ale jutro jest pewne święto. Wprawdzie potocznie to święto zwane jest Dniem Nauczyciela to jednak tak naprawdę to jest to dzień całej edukacji i osób z nią związanych. Także i uczniów. Dlatego chcę w tym miejscu życzyć wszystkim uczniom wytrwałości w zdobywaniu wiedzy i cierpliwości dla swoich belfrów.
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
Zabić. Zakopać. Odkopać. I zabić jeszcze raz. Powtarzać aż do skutku.
|
Post by Fanti on Oct 13, 2005 19:20:48 GMT 1
Bazylko, wierzymy w Ciebie! będzie dobrze Kaju, no właśnie, tego... wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Nauczyciela jakoś tak trochę głupio to zabrzmiało, ale pomińmy, liczą się intencje ;D no jak, przyznaj się, kroi się jakaś impreza z tej okazji? ;D
|
|
|
Post by Nattie on Oct 14, 2005 15:36:40 GMT 1
Tak, belfrowie ze szko³y przynajmniej dostaj¹ kwiatki, dzieciaki maj¹ wolne bo akademia, albo coœ takiego... A uczelnie olewaj¹ totalnie to œwiêto. Trudno, co tam, powa¿niejsze sprawy s¹ na œwiecie. Ale do ¿yczeñ siê dok³adam!!! Zw³aszcza do tych dla uczniów od nauczycieli, z rozszerzeniem na studentów! A tak w ogóle to iœæ do domu czas, ale mi tam net siad³ wczoraj i nie wiem jak bêdzie dziœ (sorry Kaja!), wiêc jakby mnie nie by³o na czacie to siê usprawiedliwiam i nawet jak bêdê, to raczej póŸniej )w koñcu jeszcze z pracy nie wysz³am!). A mo¿e by tak godzinê wyznaczyæ na 20.00? Wczeœniej i tak chyba ma³o kto przybywa...
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
|
Post by Fanti on Oct 14, 2005 19:32:22 GMT 1
hmmm własciwie czemu nikogo nie ma na czacie? buuu... weszłam właśnie z nadzieją, a tu po nikim ani widu, ani słychu... a szkodaaaaa!
|
|
atraktywna
Odwiedzający Operę
|
Post by atraktywna on Oct 14, 2005 20:44:33 GMT 1
Ja nie chatuję, bo tam trzeba mieć odpowiednią wtyczkę w przeglądarce, a ja staram się unikać takich wynalazków. Poinstaluję różne rzeczy, a potem muszę formatować twardziela... Kilka godzin roboty...
|
|
|
Post by Nattie on Oct 14, 2005 22:50:05 GMT 1
Ja te¿ nie czatowa³am, ale czego sie nie robi... TO naprawdê fajna zabawa, moze jednak siê skusisz? By³oby fajnie Ciê tam zobaczyæ! Trzeba mieæ Javê tylko, to nic strasznego... Jak widaæ po dzisiejszym czacie (a w³aœciwie w jego trakcie) dosz³o do pewnych uzgodnieñ, a potem zmian w obs³udze forum. Ojejku, niech ja siê w tym po³apiê. ¯ebym tylko jakiegoœ "delete" nie wcisnê³a... ¯artujê
|
|
|
Post by Nuindaeiel on Oct 15, 2005 11:13:34 GMT 1
No, a ja te¿ kilka razy wczoraj wchodzi³am - i nikogo nie by³o Niedobrze!
|
|
Fanti
Nowo Przybyły
|
Post by Fanti on Oct 15, 2005 11:41:57 GMT 1
ja też wchodziłam wczoraj kilka razy i nikogo nie zastałam, ale jakoś tak o pół do dziesiątej czat już gnał pełną parą ;D
|
|
|
Post by Nattie on Oct 17, 2005 6:54:08 GMT 1
Bazyl, to ju¿ za 10 minutek!!! Wstawaj!!! Hihihi... ;D Powodzonka!
Why so silent good monsieurs? Do wieczora! (mam nadziejê, choæ komp zostaje czasem opanowany przez pewnego gracza, który siê w ¿o³nierza lubi bawiæ...)
|
|
|
Post by Kaja w pracy on Oct 17, 2005 9:30:49 GMT 1
Bazyl do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymam kcuki i tego... wiesz. Bêdzie dobrze.
|
|