|
Post by Nattie on Sept 9, 2007 16:20:48 GMT 1
Nie dość, że taka dołująca pogoda i próby diety, to jeszcze do tego na forum filmwebu ktś umieścił takie linki: pl.youtube.com/watch?v=yXB1-M-t3_Upl.youtube.com/watch?v=k8H16AvzcdU To boli, matkokochana... Teraz się cieszę, że jeszcze nie ma obsady... Ze strony Romy: 2007-09-07 - Informacja o wynikach castingu
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE W ZWIĄZKU Z PRZEDŁUŻAJĄCYMI SIĘ OBRADAMI KOMISJI, WYNIKI PRZESLUCHAŃ DO MUSICALU "UPIÓR W OPERZE" W DNIACH 3, 5, 6 WRZEŚNIA 2007, ZOSTANĄ ZAMIESZCZONE NA NASZEJ STRONIE INTERNETOWEJ W PONIEDZIAŁEK 10 WRZEŚNIA BR. PO GODZINIE 17.00. PRZEPRASZAMY PAŃSTWA ZA OPÓŹNIENIE.
Jutro się dowiemy. Łojjj! PS. A tam na dole było info takie, że premiera 15 kwietnia 2008
|
|
|
Post by Kaja on Sept 9, 2007 18:52:59 GMT 1
Aj! Masz racje to boli. Zagrobelny jako Upiór!!! Malwina jako Christine!!! I do tego wspólne wycie tego beznadziejnego tekstu. Koszmar. Żeby tak wybrali rozsądnie bo to nawet nie będzie śmieszne to będzie tragiczne.
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 9, 2007 21:46:28 GMT 1
Ojjjj... zabola³o... Mam nadziejê ¿e ich nie wybior¹ do tych ról, bo jeœli tak... No strach siê baæ po prostu...
|
|
|
Post by Kaja on Sept 11, 2007 13:31:40 GMT 1
LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH DO KOLEJNEGO ETAPU PRZESŁUCHAŃ DO MUSICALU "UPIÓR W OPERZE"
WOKALIŚCI
1. Aleksander Damian 2. Bochat Weronika 3. Borowik Jerzy 4. Bujniewicz Izabela 5. Bzdawka Jan 6. Cybiński Krzysztof 7. Deskiewicz Mateusz 8. Dmochowski Wojciech 9. Drozd Rafał 10. Gigiel Anna 11. Janczak Paulina 12. Kruciński Janusz 13. Krzemień Edyta 14. Lachowicz Ewa 15. Maciejewska Agnieszka 16. Melzer Barbara 17. Mianowana Kaja 18. Mrozińska Agnieszka 19. Mroziński Marcin 20. Nowakowska Ida 21. Paszkowski Wojciech 22. Pierczyński Grzegorz 23. Prus Ewa 24. Rowińska Monika 25. Socha Wojciech 26. Sohn Yeoi-young 27. Steciuk Tomasz 28. Strugińska Sylwia 29. Strymiński Paweł 30. Sztejner Anna 31. Szydlowski Jakub 32. Ślarzyński Zbigniew 33. Talik Łukasz 34. Trafas Joanna 35. Walczak Katarzyna 36. Węgrowicz Julia 37. Wiszniewski Kuba 38. Wlazłowska Ewa 39. Zagrobelny Lukasz 40. Zapiór Sabina 41. Zborowski - Weychman Kacper
TANCERZE
1. Adamczewski Robert 2. Bańka Urszula 3. Ciszek Błażej 4. Derybowski jarosław 5. Dębowska Anna 6. Duda Beata 7. Gładyś Patryk 8. Irmiński Paweł 9. Jaroszyńska Agnieszka 10. Jóżwiak Jakub 11. Nawrocki Piotr 12. Pietrykowska Anna 13. Ruzik Judyta 14. Rybarski Patryk 15. Tymiński Karol 16. Wach Katarzyna 17. Wiórkiewicz Dariusz 18. Woźniak Miroslaw
Nie ma Malwiny ani Dziedzica ale Dyrekcja zastrzegła sobie że może na przesłuchanie zaprosić kogoś z poza listy.
5 I 6 LISTOPADA BR. NASTĄPI REJESTRACJA VIDEO KANDYDATÓW DO GŁÓWNYCH RÓL PRZEZNACZONA DO ZAPREZENTOWANIA PRZEDSTAWICIELOM "THE REALLY USEFUL GROUP"
i wtedy wszystko się wyjaśni.
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 11, 2007 13:37:50 GMT 1
Trzymam kciuki za Ewê Wlaz³owsk¹ i za Steciuka. I Paszkowskiego i Pierczyñskiego. No i pozostaje czekaæ do listopada...
|
|
|
Post by Nattie on Sept 11, 2007 20:23:12 GMT 1
Ja to nie wiem kiedy my się doczekamy... Jak w listopadzie nagrają to w grudniu może obsadzą, jak się RUG zgodzi, a ciekawe kiedy wystawią? Coś to sito ma małe oczka, czuję. Ale to dobrze Cierpliwość popłaca! [edit] A tak swoją drogą to ciekawe kto to Sohn Yeoi-young. Jeszcze będziemy mieć Chris azjatkę, hihi!
|
|
|
Post by Bazylia on Sept 11, 2007 20:44:24 GMT 1
A mo¿e to ON? No có¿, w koñcu kiedyœ z Kaj¹ stwierdzi³yœmy ¿e Upiór by³ Chiñczykiem xD
Wystawi¹ w kwietniu... przysz³ego roku. Na przyk³ad.
|
|
juana
Odwiedzający Operę
Forumowe Szyjątko Lochowe
|
Post by juana on Sept 16, 2007 9:05:32 GMT 1
*oglądnęła filmiki z castingów* *czuje się wstrząśnięta* *jako muzykolog wyrzuciłaby wszystkich zaprezentowanych na Biegun Północny* *jej zmysł estetyczny potrzebuje nagłego pocieszenia i odkręcenia, bo czuje się skrzywdzony*
Powiedzieć, że bolało, to za mało. Ja to lepiej śpiewam. Pffff. A nigdy nie chodziłam na lekcje, tyle co się nauczyłam śpiewając w chórach w szkole muzycznej. Pffff.
*headdesck*
Mam nadzieję, że jednak ostatecznie wybiorą kogoś sensownego, bo to... Ech...
|
|
|
Post by Nattie on Dec 4, 2007 21:24:49 GMT 1
Oto najnowsze wieści oficjalne ze strony Romy: 2007-11-30 - Upiór w operze
W londyńskiej siedzibie The Really Useful Group doszło w listopadzie tego roku do historycznego wydarzenia. Teatr Muzyczny ROMA, reprezentowany przez dyrektora, Wojciecha Kępczyńskiego, i zastępcę dyrektora, Macieja Bargiełowskiego, oraz przedstawiciele The RUG, reprezentowanego przez panów Patricka Murphy´ego i Samuela Burgesa - po zaprezentowaniu ostatecznej koncepcji polskiej inscenizacji musicalu UPIÓR W OPERZE (The Phantom Of The Opera), zawarli umowę licencyjną zezwalającą na polską prapremierę słynnego musicalu w TM ROMA w Warszawie, która odbędzie się 15 marca 2008 roku. Będzie to zarazem kolejna - po KOTACH - non-replica production, czyli własna autorska wersja polskiej inscenizacji, co świadczy o ogromnym zaufaniu jakim Lord Webber i jego impresariat darzą nasz teatr. Strona angielska była pod wielkim wrażeniem projektów scenografii zaprezentowanych przez Pawła Dobrzyckiego i projektów kostiumów Magdy Tesławskiej. Wyłoniona w czasie wieloetapowych castingów polska obsada również spotkała się z pełną akceptacją. Reżyserem polskiej inscenizacji UPIORA W OPERZE jest Wojciech Kępczyński.
Decyzja TM ROMA o wystawieniu musicalu Lorda Webbera UPIÓR W OPERZE z okazji 10-lecia Teatru to naturalna konsekwencja polityki repertuarowej prowadzonej przez Dyrekcję Teatru od 10 lat, a zarazem największe wyzwanie produkcyjne, przed jakim staje Teatr Muzyczny ROMA w swojej 10-letniej historii.
UPIÓR W OPERZE to musical wszech czasów: w dniu 6 stycznia 2006 roku jego 7486 wystawienie na Broadwayu pobiło rekord należący wcześniej do musicalu "Koty".
Premiera musicalu odbyła się w Her Majesty's Theatre w Londynie 27 września 1986 oraz w Majestic Theatre w Nowym Jorku 9 stycznia 1988, gdzie grany jest do dziś.
Musical zdobył ponad 50 znaczących nagród teatralnych, m.in. 3 Olivier Awards i 7 Tony Awards, w tym dla najlepszego musicalu, a także 7 Drama Desk Awards oraz 3 Outer Critic Circle Awards), w ostatnich latach otrzymał najbardziej prestiżowe z wyróżnień przyznawanych przez publiczność, Oliver Audience Award (2002).
Ocenia się, że musical UPIÓR W OPERZE obejrzało do tej pory ok. 80 milionów ludzi na całym świecie, był wystawiony do tej pory w ponad stu miastach ponad dwudziestu krajów.Cóż, strach się dalej bać normalnie, jak ta domowa wersja będzie wyglądać, Swoją drogą to szkoda że nie będzie kostiumów Marii Bjornsson... A nieoficjalnie plotka głosi (nie wiem skąd idzie, ja przeczytałam na filmwebie), że Upiora zagrają Damian Aleksander i Łukasz Zagrobelny. Nie znam tego pierwszego ale można go na youtubie obejrzeć: www.youtube.com/watch?v=s1o9Fga32eE Na razie próbuję sobie TO wyobrazić. Zagrobelny mógłby pozostać na etapie Sopotu www.youtube.com/watch?v=oDIavyGlObc [łup łup łup] - Nat wali głową w stół...
|
|
|
Post by Kaja on Dec 4, 2007 23:31:14 GMT 1
Czy upiór będzie komedią?
Chyba tak patrząc na obsadę. Nie wiem kto bedzie gorszy z tych dwóch panów. Wprawdzie lubie Łukasza Zagrobelnego, ale on zupełnie nie pasuje na Erika. Ale pewnie usłyszymy juz coś o tym w marcu a reszte zobaczymy na własne oczy i usłyszymy na własne uszy
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 4, 2007 23:35:06 GMT 1
O matko i córko i reszto rodziny... A jakaœ trzecia obsada? Tzn z ca³ym szacunkiem, obaj fajnie œpiewaj¹, ale ¿aden nie pasuje na Upiora, na litoœæ... Natt, masz racjê, strach siê baæ... PS Damian Aleksander to ten co gra³ w APK Lewkonika... I przez to jego Upiór w mojej wyobraŸni nosi zielone gumiaki... nic nie poradzê...
|
|
|
Post by fidelio on Dec 5, 2007 13:28:10 GMT 1
O MAT-KO... O Wielka Demeter Eleuzyjska! On nie pasuje... On tak dramatycznie nie pasuje (jedyne, co ewentualnie mogłoby być to to, że pan wysoki jest - ale wysokich to pół świata, do licha!) Obawiam się, że to będzie Taka Piękna Katastrofa... Jeszcze bardziej boję się tej "oryginalnej" i "autorskiej" reżyserii... Tego to - przyznam się Wam - boję się najbardziej. Aż sobie nie chcę wyobrażać. Z drugiej strony - takie ich pieskie-niebieskie prawo jako twórców kolejnej wersji mitu (nie pierwszej i - na wszystkie świętości! - nie ostatniej). Z tym się nie da walczyć, a mit się sam obroni, otrząśnie, dbrum parsknie raźnie i przetrwa. Można ewentualnie nie przyjąć do wiadomości, ale walczyć trudno. Chyba że za pomocą własnych, lepszych wersji. To zawsze można, na szczęście. A poza tym - contra spem spero - może chociaż odrobinę uda im się mnie zaskoczyć...
|
|
|
Post by Vesper on Dec 5, 2007 18:33:53 GMT 1
15 marca - czyli moje urodziny!!!!! ;D poproszê bilet w prezencie, hehe zobaczymy co im z tego wyjdzie... popieram Fi, mit siê sam obroni. a obejrzeæ i tak pójdziemy gromadnie, wszak to ju¿ dawno ustalone?
|
|
|
Post by Aniolek on Dec 5, 2007 19:03:05 GMT 1
Pójść zawsze można pytanie jak szybko wyjdziemy... To moze być "ciekawe" ehhhh autorska wersja tak? Mam się już bać czy zacząć trochę później?
|
|
|
Post by Bazylia on Dec 5, 2007 21:05:18 GMT 1
S³uchajcie, grunt to odpowiednie nastawienie. Za³ó¿my sobie ¿e idziemy na parodiê Upiora i bêdzie fajnie
|
|