|
Post by fidelio on Feb 4, 2008 18:28:02 GMT 1
Patrzę na tego youtuba i ogarnia mnie rosnące przerażenie. Czy to tylko moje wrażenie, że oni tam mówią wyłącznie o liczbach - o pieniądzach, ilościach widzów, spektakli itp. To nie jest teatr, to jest fabryka i sprzedawanie produktu. Ja nie chcę zobaczyć MacPhantoma! A z tego co pokazuje telewizja, na to się właśnie zanosi. Osiemdziesiąt milionów ludzi - i co? I nic. Panowie menedżerzy zobaczyli coś, co można sprzedać. Gdybym miała kopertę z 5 mln złotych to bym im wetknęła w modry, ale nie mam. Co więcej, siądę sobie z boczku, jedna z tych dwudziestu polskich tysięcy - bo co mi pozostało. I ciekawe czy tylko ja przyjdę naiwnie po Sztukę, po Geniusz - a nie po hamburgera w masce? Wiem, że nie tylko ja - ale oni chyba jeszcze tego nie wiedzą...
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Feb 4, 2008 20:36:30 GMT 1
Jest źle siostry wiedźmy. Bardzo źle. Kot się boi na to iść. To będzie profanum. Oj.
|
|
|
Post by Vesper on Feb 9, 2008 17:23:47 GMT 1
|
|
|
Post by Nattie on Feb 10, 2008 12:40:23 GMT 1
Oj, znowu ile to pieniędzy wydali... Wrr.
Proponuję napisać szybciutko petycję do Romy. Pan Zakościelny znalazł się na drugim miejscu w rankingu najseksowniejszych Polaków. Na pierwszym jest pan Żmijewski (skądinąd też dobry aktor). Jeszcze nie jest za późno, jeszcze można zmienić obsadę! Pośpieszmy się!!!! Żmijewski na Upiora, a to zagwarantuje jeszcze większą oglądalność! Nawet babcie rozkochane w doktorze Burskim kupią bilety! A jaki seksi będzie....
|
|
ladyvaljean
Gość Opery
Samozwańczy Naczelny Kot Forum
|
Post by ladyvaljean on Feb 11, 2008 12:56:28 GMT 1
Z petycja sie zgadzam.
Btw ta Kaja ( hihi) jako Christine jest nie taka zła. Ja bym jej szanse dała. Tak mała i anemiczna. Jak to Christine.
Raul też nie przeraził. Wygląda na to że będę kibicować Raulowi i uważać ze to jego powinna wybrać Chris. Bo ci Upiorowie daremni. Oba straszne. Zero nadziei.
Ech. Boimy się.
|
|
|
Post by Vesper on Mar 2, 2008 23:20:44 GMT 1
najnowsze wieœci (nieoficjalne) - podobno razem z programem bêdzie mo¿na kupiæ p³ytê z 5 utworami z musicalu
|
|
|
Post by Kaja on Mar 5, 2008 9:55:39 GMT 1
Jak wygląda polski upiór? Właśnie wczoraj była prezentacja w Wiadomosciach i mozna go tu zobaczyć. Jakość marna bo ktoś bezpośrednio z tv zgrywał, ale coś widać. pl.youtube.com/watch?v=dQDZiELOWLwCzy nie macie wrażenia że w Romie będziemy mieli atak klonów Gerry'ego? Przecież on nawet nie jest straszny tylko śmieszny. Dobrze, ze w oginale Christine wybierze normalnego Raoula. Od dziś mu kibicuje. EDIT: A tu mozna posłuchać pierwszy raz po polsku Raoula i Christine w "All I ask of you" pl.youtube.com/watch?v=wtZW3vko8ZM&NR=1brzmią przyzwoicie i nawet miło dla ucha.
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 5, 2008 15:30:28 GMT 1
Posłuchałam tylko fragmentów, bo niemiłosiernie przerywa. Raoul brzmi przyzwoicie, Chris też, choć momentami miaucząco lekko.
Upiora obejrzałam wczoraj na itvp i... no... to bolly... Klon Gerry'ego, i to taki rasowy. Przynajmniej Aleksander, Zagrobelnego nie widziałam, chociaż chyba nie chcę. Pierwsza myśl po zobaczeniu polskiego Upiora - wspomnienie z liczenia butelek na zlocie.
|
|
|
Post by Vesper on Mar 5, 2008 16:55:55 GMT 1
klon, istotnie :/ w ogóle polski Upiór to bardziej adaptacja sceniczna filmu ni¿ pierwotnego musicalu... to herezja, ale chyba wolê Raoula tutaj trochê zdjêæ: zw.com.pl/galeria/1,227210.html podziemia jak dla mnie ca³kiem przyjemne [edit] jeszcze kilka zdjêæ z pokazu dla prasy: grono.net/gallery/photo/46919100/
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 5, 2008 17:16:14 GMT 1
Białe podbicie peleryny?? Białe?! Co to ma być, pytam? Na tym ostatnim zdjęciu to ten Raoul w mundurze wygląda jak rasowy Fabio xP ... [urlhttp://grono.net/gallery/5285660/1/[/url] ... no Fabio... Ale zobaczymy jeszcze jak śpiewa. Szlafroczek Chris za to ładniutki. Szydłowski jako Firmin to po prostu... kfik Zapowiada się parodiogennie PS Upiór a la Gerrik ma jedną zaletę - nie będzie się kojarzył z zielonymi kaloszami Lewkonika. Najwyżej z Laskiem Bulońskim za Operą ale to już ewidentny zuy wpływ sierpniowego zlotu.
|
|
|
Post by Aniolek on Mar 5, 2008 18:32:14 GMT 1
Chris i Raoula nawet całkiem, całkiem brzmią muszę przyznać, że nawet mi się podoba pozwole sobie zacytować użytkownika youtube "phantomette Pan Mroziński jest idealny do roli raoula, mam nadzieję, że dzięki niemu ta rola będzie bardziej męska, anie dupiasta jak w wykonaiu patricka wilsona. moze w koncu wybor dokonany przez christine bedzie zdawał się bardziej uzasadniony" I w sumie chyba musze się z nią/nim zgodzić Ale szlafroczek Christine jest uroczy, najbardziej mi sie podobają te rękawy ^^
|
|
PhAnnie
Odwiedzający Operę
|
Post by PhAnnie on Mar 5, 2008 20:40:35 GMT 1
w ogóle polski Upiór to bardziej adaptacja sceniczna filmu ni¿ pierwotnego musicalu... Na to się zanosiło od początku, widać nie przypadkiem z uporem maniaka w materiałach promocyjnych zamieszczali tylko fragmenty z filmu... I jeszcze ta charakteryzacja Upiora No przecież on ma nawet brew tak samo ja Gerrik narysowaną! I tylko stroje są inne W przypadku Chris są suuuupersłodkie ultraromantyczne. I te rękawy! (w ogóle te 3 Christine są boskie: loczki, słodkie buźki i teksty w stylu"Można poczuć się księżniczką". No rozpłynąć się można), biała podszewka Upiora rozwala, ale dla mnie największym przebojem jest Zagrobelny w stroju Don Juana: www.eastnews.com.pl/news/temat.php?temat=00157680&strona=1Przecież to przebija nawet maseczkę Zorro Butlera ! Co do tego nagrania "AIAOY" to raoul rzeczywiście spoko, ale Christine mi się nie podoba - tak delikatnie dziewczęca, że aż mdli. Ja naprawdę nie wiem, co się na tą Chris tak uwzięłam, nawet Emmy Rossum nie wzbudzała u mnie takiej irytacji, ale po prostu jak patrzę na te panienki, to mam wrażenie, że reżyser odbiera Christine na zasadzie "maximum wdzięku, maximum niewinności, maximum koronek i więcej o niej już nic". Ach a tu: www.zw.com.pl/artykul/1,227210.html znalazłam coś, co mnie dobiło: "Jednak Kępczyński z historii o okaleczonym geniuszu ukrywającym się w podziemiach opery, rozdartym między miłością do śpiewaczki a nienawiścią do ludzi, wydobył nowy walor. Porywający romans rozbudował o rozważania na temat tolerancji." NO nie, jak on do tego doszedł!?
|
|
Kwizar
Gość Opery
OWBG, Władca Pustyni
Samozwańczy Naczelny Pilot Forum =)
|
Post by Kwizar on Mar 5, 2008 21:12:58 GMT 1
Hmmm... zdjęcia mi humor poprawiły. Nie jest to oczywiście wersja prosto z Londynu, ale kto mówił, że będzie Ja tam mam nadzieję, że będzie dobrze. Dla zainteresowanych posiadam zgrane 4 utwory ze strony Pawłowskiego (format WMA).
|
|
|
Post by Bazylia on Mar 5, 2008 22:46:09 GMT 1
PhAnnie, może doszedł do tego przez jakieś ukryte wątki slashowe A Chris może interpretacja wg Pratchetta Dobra, żartowałam. Chris jest ok. Całość jako taka też ok, ale nie wgniata w fotel, przynajmniej jak na razie. Może na spektaklu chociaż trochę wciśnie. Oby nie za mocno, bo pospadamy z dostawek Don Juan jako skrzyżowanie pirata z muszkieterem jeszcze przejdzie jakoś.
|
|
|
Post by Kaja on Mar 5, 2008 22:47:14 GMT 1
Jest dobrze. Nawet lepiej. Poczatkowo po obejrzeniu relacji w tv i zdjeć lekko sie dobiłam, ale jak usłyszałam te utwory to naprawdę jestem pełna nadziei. W końcu to wspaniała muzyka i sama sie obroni. Może dziwnie jest słuchac tego po polski i teksty czasem nie takie jak powinny być, ale w całości miłe do słuchania. Czekam na spektakl i płytkę.
|
|